Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomene: 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na WordArt ili tekst, što će vam olakšati da biste videli efekte promena u WordArt objekta ili teksta bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Dugme „Opozovi radnju“ na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Možete istovremeno da opozovete više promena koje ste napravili na jednoj opciji u dijalogu, pod uslovom da u međuvremenu niste napravili promene na drugoj opciji u dijalogu.

  • Dijalog možete da pomerite tako da istovremeno možete da vidite i WordArt grafiku i dijalog.

Raspored teksta

Vertikalno poravnavanje     Izaberite opciju sa liste da biste odredili vertikalni položaj teksta u WordArt grafici.

Smer teksta     Izaberite opciju sa liste da biste odredili položaj teksta u WordArt grafici.

Automatsko uklapanje

Bez automatskog uklapanja     Kliknite na ovo dugme da biste isključili automatsku promenu veličine.

Skupi predugački tekst     Kliknite na ovo dugme da biste smanjili veličinu teksta tako da se on uklopi u WordArt grafiku.

Promeni veličinu oblika da bi se uklopio u tekst     Kliknite na ovo dugme da biste vertikalno povećali veličinu teksta tako da se on uklopi u WordArt grafiku.

Unutrašnja margina

Unutrašnja margina predstavlja rastojanje između teksta i spoljne ivice WordArt grafike ili nekog drugog objekat. Ovaj razmak možete da povećate ili smanjite pomoću neke od sledećih opcija.

Levo     Upišite novu brojčanu vrednost za marginu u ovo polje da biste odredili rastojanje između leve ivice WordArt grafike i teksta.

Desno     Upišite novu brojčanu vrednost za marginu u ovo polje da biste odredili rastojanje između desne ivice WordArt grafike i teksta.

Vrh     Upišite novu brojčanu vrednost za marginu u ovo polje da biste odredili rastojanje između gornje ivice WordArt grafike i teksta.

Dno     Upišite novu brojčanu vrednost za marginu u ovo polje da biste odredili rastojanje između donje ivice WordArt grafike i teksta.

Prelamanje teksta po obliku     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da bi se tekst pojavio u više redova unutar WordArt grafike.

Stupci     Kliknite na ovo dugme da biste odredili broj stubaca teksta u WordArt grafici i razmak između stubaca.

Broj     Upišite broj u ovo polje da biste odredili broj stubaca teksta u WordArt grafici.

Razmak     Upišite broj u ovo polje da biste odredili razmak između stubaca teksta u WordArt grafici.

Kolone zdesna nalevo     Izaberite ovu opciju da biste naveli da se kolone teksta u WordArt prikazuju kao obrnuta slika podrazumevanog prikaza sleva nadesno. Ova opcija prikazuje samo ako omogućite podršku za zdesna nalevo jezike.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×