Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Važno Ovaj članak sadrži informacije koje vam pokazuju kako da smanjite nivo bezbednosnih postavki ili kako da isključite bezbednosne funkcije na računaru. Ove promene možete da izvršite da biste rešili određeni problem. Pre nego što izvršite ove promene, preporučuje se da procenite rizike koji su povezani sa primenom tog rešenja u određenom okruženju. Ako primenite ovo rešenje, preduzmite sve odgovarajuće dodatne korake da biste zaštitili računar.

Rezime

Ovaj članak navodi uobičajene metode koje vam pomažu da rešite probleme do kojih može doći kada primite ili pošaljete e-poruku u programu Outlook ili Outlook Express.

Trebalo bi da isprobate ove metode kada naiđete na sledeće greške:

Imajte na umu Ukoliko uobičajeni metodi ne reše problem, možete da isprobate dodatne metode navedene u tabeli.

Poruke o grešci ili kodovi greške

Dodatne metode

Nije moguće uspostaviti vezu jer je ciljni računar aktivno odbija.

Nije moguće pronaći server. (Nalog:ime naloga, POPserver:'mail', broj greške: 0x800ccc0d).

Zadatak „ime servera – Slanje i prijem“ prijavio je grešku (0x800ccc0f): 'Povezivanje sa serverom je prekinuto. Ako se ovaj problem nastavi, obratite se administratoru servera ili dobavljaču Internet usluga (ISP). Server se odazvao: ? K'.

Server je neočekivano prekinuo vezu. Mogući uzroci ovoga obuhvataju probleme sa serverom, probleme sa mrežom ili dug period neaktivnosti. Nalog. ime naloga, Server: 'ime servera', Protokol: POP3, odziv servera: '+OK', port: 110, Secure(SSL): ne, broj greške: 0x800ccc0f.

Zadatak „ime SMTP servera – Slanje i prijem“ prijavio je grešku (0x80042109): 'Outlook ne može da se poveže sa serverom odlazne e-pošte (SMTP). Ako nastavite da primate ovu poruku, obratite se administratoru servera ili dobavljaču internet usluga (ISP).'

Vreme za operaciju je isteklo dok se čekalo na odziv servera primaoca (POP) 0x8004210a

Povećajte postavku vremenskog podešavanja servera.

Došlo je do isteka vremena pri komunikaciji sa serverom 0x800ccc19.

Povećajte postavku vremenskog podešavanja servera.

Kôdovi grešaka: 0x800ccc15; 0x80042108; 0x800ccc0e; 0x800ccc0b; 0x800ccc79; 0x800ccc67; 0x80040900; 0x800ccc81; 0x80040119; 0x80040600.

Kôd greške: 0x8007000c

Pokretanje MAPI alatke za popravljanje.

Kôd greške: 0x800C013b

Ponovno kreiranje datoteke poslatih stavki.dbx.

Kôd greške: 0x8004210b

Verifikujte SMTP adrese e-pošte u listi distribucije.


Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, koristite neki od sledećih metoda. Nakon što upotrebite svaki metod, pošaljite sebi probnu e-poruku da biste se uverili da možete da šaljete i primate e-poruke bez dobijanja poruke o grešci. Ukoliko nastavite da dobijate poruke o grešci, pokušajte sledeći metod:

 

Sumnjive e-poruke mogu blokirati vašu poruku o grešci u prijemu u programu Outlook. Ako imate neku sumnjivu e-poruku, izbrišite je pomoću jednog od sledećih metoda:

 • Pristupite svom poštanskom sandučetu pomoću veb programa za e-poštu vašeg internet operatera. Zatim izbrišite e-poruke.

 • Obratite se internet operateru i zamolite da izbrišu e-poruke.

 

Upozorenje Ovo rešenje može dovesti do toga da računar ili mreža budu podložniji napadima zlonamernih korisnika ili zlonamernog softvera kao što su virusi. Ovo rešenje se ne preporučuje, ali vam obezbeđujemo ove informacije tako da možete da ga primenite po sopstvenom nahođenju. Koristite ovo rešenje na sopstvenu odgovornost.

Konfigurišite zaštitni zid da omogući sledeće datoteke za pristup internetu:

 • Outlook.exe (za Outlook)

 • Msimn.exe (za Outlook Express)

Po podrazumevanoj vrednosti, port 25 je za odlazni pristup, a port 110 je za dolazni pristup. Ako niste sigurni u vezi sa portovima, obratite se dobavljaču internet usluga ili administratoru sistema.

Više informacija o McAfee ličnom zaštitnom zidu i Norton ličnom zaštitnom zidu (Symantec)

Idite na McAfee veb lokaciju da biste dobili uputstva o tome kako da konfigurišete McAfee lični zaštitni zid.

Ili možete da uklonite i ponovo instalirate McAfee lični zaštitni zid. Proces ponovne instalacije će se uveriti da Outlook i Outlook Express imaju pristup internetu, zato što proces ponovo kreira datoteku potpisa programa koju koristi zaštitni zid.

Ako koristite softver Norton Personal Firewall 2002, Norton Internet Security ili Norton SystemWorks preduzeća Symantec, obratite se podršci za Symantec proizvode za uputstva o nadogradnji ili ponovnoj konfiguraciji za rešavanje vašeg problema.

Napomena Sledeći metodi su samo za Outlook.

Da biste pokrenuli Outlook u bezbednom režimu, sledite ove korake u zavisnosti od operativnog sistema koji koristite.

Za operativne sisteme Windows 10, Windows 8.1 Windows 8, Windows 7 ili Windows Vista

 1. U operativnom sistemu Windows 10 koristite polje za pretragu u traci zadataka. U verzijama Windows 8.1 ili 8 brzo prevucite prstom sa desne ivice ekrana, a zatim dodirnite Pretraži. Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, a zatim kliknite na dugme Pretraži. U operativnom sistemu Windows 7 ili Windows Vista, kliknite na dugme Start.

 2. U polju Pretraga otkucajte outlook.exe /safe.

 3. Pritisnite taster Enter.

Windows Server 2003, Windows 2000 ili Windows XP

 1. Kliknite na dugme Start.

 2. Kliknite na dugme Pokreni.

 3. Otkucajte outlook.exe /safe.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Ako se pojavi obaveštenje koje označava da je profil e-pošte oštećen ili da su instalirane neusaglašene aplikacije ili programski dodaci nezavisnih proizvođača, sledite korake u metodu 3 da biste kreirali novi profil e-pošte.

Izaberite Otpremno poštansko sanduče, a zatim proverite da li ima e-poruka koje su zaglavljene u otpremnom poštanskom sandučetu. Ako postoje neke poruke koje su zaglavljene, sledite ove korake da biste obrisali poruke:

 1. U programu Outlook izaberite karticu Slanje/prijem, a zatim izaberite stavku Rad van mreže.

  Napomena Ovo zaustavlja Outlook u slanju svih e-poruka.

 2. Izaberite Otpremno poštansko sanduče. Sada koristite neku od sledećih radnji:

  • Premesti poruku: Premestite poruku u fasciklu Radne verzije. Možete da prevučete poruku u fasciklu Radne verzije ili da kliknete desnim tasterom miša na poruku, izaberete komandu Premesti, izaberete Drugu fasciklu, a zatim da izaberete fasciklu Radne verzije sa liste.

   NapomenaImajte na umu da vam ovo omogućava da otvorite veliku e-poruku i uklonite, promenite veličinu, a zatim ponovo dodate priloge pre nego što ponovo pokušate da ponovo pošaljete e-poruku.

  • Izbriši poruku: Kliknite desnim tasterom miša na poruku, a zatim izaberite stavku Izbriši.


  Važno Ako dobijete poruku „Outlook prenosi poruku“, zatvorite Outlook i sačekajte da se ona zatvori. Možda ćete morati da koristite Upravljač zadacima u operativnom sistemu Windows da biste se uverili da je proces Outlook.exe dovršen. Ponovo pokrenite Outlook, a zatim ponovite korak 2.

 3. Izaberite karticu Slanje/prijem, a zatim kliknite na dugme Radi van mreže da biste otkazali izbor.

Više informacija

Proizvodi nezavisnih proizvođača za koje je poznato da dovode do ovog problema obuhvataju sledeće:

 • Marketscore (Netsetter) Internet Accelerator

 • Net Nanny

 • Panicware Pop-Up Stopper


Ako je datoteka Mapi32. dll oštećena ili netačna, možete dobiti sledeću poruku o grešci kada šaljete ili primate e-poruke u programu Outlook:

Zadatak Slanje i primanje je prijavio grešku (0x8007000E): Nema dovoljno memorije ili sistemskih resursa. Zatvorite neke prozore ili programe i pokušajte ponovo.


Da biste rešili ovaj problem, pokrenite alatku za popravak MAPI (Fixmapi.exe). Datoteka Fixmapi.exe nalazi se u jednoj od sledećih fascikli:

 • C:\Winnt\System32

 • C:\Windows\System32


Ako je datoteka poslatih stavki. dbx oštećena, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci kada ste poslali poruku u programu Outlook Express:


Došlo je do nepoznate greške. Protokol: SMTP, Port: 0, Secure(SSL): ne, broj greške: 0x800C013B.


Da biste rešili ovaj problem, preimenujte datoteku poslatih stavki. dbx iz datoteka e-pošte programa Outlook Express. Da biste to uradili, sledite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavku Pronađi i zatim izaberite stavku Datoteke ili fascikle.

 2. U okviru Imenovano, otkucajte Poslate stavke.dbx.

 3. U okviru Pogledaj u izaberite primarni čvrsti disk (obično disk jedinica C), a zatim kliknite na dugme Pronađi odmah.

 4. Kliknite desnim tasterom na datoteku Poslate stavke.dbx, a zatim izaberite stavku Preimenuj.

 5. Otkucajte Poslate stavke.old i kliknite na dugme U redu.

 6. Ponovo otvorite Outlook Express. Ova radnja automatski kreira novu datoteku poslatih stavki .dbx.


Ako je neka SMTP adresa na listi distribucije oštećena ili neispravno oblikovana, može doći do greške 0x8004210b. Ispitajte sve adrese na listi distribucije da biste se uverili da su ispravne. Pored toga, možete da pošaljete pojedinačne probne poruke svakom članu liste distribucije da biste utvrdili neispravne adrese e-pošte.

Ako kôd greške prati poruka o grešci isteka vremena, možda ćete moći da rešite problem tako što ćete povećati postavku vremenskog isteka servera u programima Outlook ili Outlook Express. Da biste povećali postavku vremenskog isteka servera, koristite sledeći metod koji odgovara vašoj verziji programa Outlook ili Outlook Express.

Outlook 2010 i noviji

 1. Pokrenite Outlook.

 2. U meniju Datoteke izaberite stavku Informacije.

 3. Izaberite stavku Postavke naloga, a zatim na listi izaberite stavku Postavke naloga.

 4. Kliknite da biste izabrali ciljni POP3 nalog i kliknite na dugme Promeni.

 5. Kliknite na dugme Više postavki.

 6. Izaberite karticu Napredna pretraga.

 7. Postepeno povećavajte postavku isteka vremena dok se problem ne reši.

Outlook 2007

 1. Pokrenite Outlook.

 2. U meniju Alatke izaberite stavku Postavke naloga.

 3. Kliknite da biste izabrali ciljni POP3 nalog i kliknite na dugme Promeni.

 4. Kliknite na dugme Više postavki.

 5. Izaberite karticu Napredna pretraga.

 6. Postepeno povećavajte postavku isteka vremena dok se problem ne reši.

Outlook 2003 i Outlook 2002

 1. Pokrenite Outlook.

 2. U meniju Alatke izaberite stavku Nalozi e-pošte.

 3. Izaberite stavku Prikaži ili promeni postojeće naloge e-pošte i kliknite na dugme Dalje.

 4. Izaberite svoj POP3 nalog i kliknite na dugme Promeni.

 5. Kliknite na dugme Više postavki.

 6. Izaberite karticu Više opcija.

 7. Postepeno povećavajte postavku isteka vremena dok se problem ne reši.

Outlook 2000 režim korporacije ili radne grupe (CW)

 1. Pokrenite Outlook.

 2. U meniju Alati izaberite stavku Usluge.

 3. Na kartici Usluge izaberite stavku Internet e-pošta, a zatim izaberite stavku Svojstva.

 4. Izaberite karticu Napredna pretraga.

 5. Postepeno povećavajte podešavanje vremenskog ograničenja servera dok problem ne bude rešen.

Samo Outlook 2000 Internet pošta (IMO)

 1. Pokrenite Outlook.

 2. U meniju Alatke izaberite stavku Nalozi.

 3. Izaberite ciljni nalog i izaberite stavku Svojstva.

 4. Izaberite karticu Napredna pretraga.

 5. Postepeno povećavajte podešavanje vremenskog ograničenja servera dok problem ne bude rešen.

Outlook Express 6.0 i 5.x

 1. Pokrenite Outlook Express.

 2. U meniju Alatke izaberite stavku Nalozi.

 3. Izaberite karticu Pošta.

 4. Izaberite svoj POP3 nalog i kliknite na dugme Svojstva.

 5. Izaberite karticu Napredna pretraga.

 6. Postepeno povećavajte podešavanje vremenskog ograničenja servera dok problem ne bude rešen.


Microsoft obezbeđuje kontakt informacije nezavisnih proizvođača da bi vam pomogao u pronalaženju tehničke podrške. Ove kontakt informacije mogu da se promene bez obaveštenja. Microsoft ne garantuje tačnost kontakt informacija nezavisnih proizvođača.
Proizvode nezavisnih proizvođača o kojima se govori u ovom članku proizvela su preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne daje nikakvu garanciju, impliciranu ni neku drugu, u pogledu performansi ili pouzdanosti ovih proizvoda.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×