Sadržaj
×

Datum izdanja:

17.1.2022.

Verzija:

OS build 20348.473

Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Za pregled usluge Azure Stack HCI, verzije 21H2, pogledajte stranicu istorije ažuriranja

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju: 

  • Rešava poznati problem koji može da izazove neuspešne IP Security (IPSEC) veze koje sadrže ID prodavca. Ovo može da utiče i na VPN veze koje koriste Layer 2 Protocol (L2TP) ili IP bezbednosni internet ključ Exchange (IPSEC IKE).

  • Rešava poznat problem koji može dozvati da Windows serveri ponovo počnu neočekivano nakon instaliranja ispravke od 11. januara 2022. na kontrolerima domena (DCs).

  • Rešava problem koji sprečava da Active Directory (AD) atributi budu ispravno napisani tokom operacije izmene Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) kada napravite promene više atributa.

  • Rešava problem koji može da spreči prenosivi medijum oblikovan pomoću alatke ReFS (ReFS) koji može da izazove prenosivi medijum u RAW formatu datoteke. Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravke od 11. januara 2022. Windows ažuriranja.

Da biste se vratili na sajt dokumentacije Azure Stack HCI

Windows 10 ispravka steka za servisiranje - 20348.403

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranje, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Ažuriranja steka (SSU) obezbeđuju da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranje kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate ovu ispravku, prilikom povezivanja sa uređajima na nepouzdanom domenu pomoću udaljene radne površine, veze možda neće uspeti da potvrde identitet prilikom korišćenja potvrde identiteta pametne kartice. Možda ćete dobiti odziv: "Vaši akreditivi ne rade. Akreditivi koji su korišćeni za povezivanje sa imenom [ime uređaja] ne rade. Unesite nove akredile". i "Pokušaj prijavljivanja nije uspeo" crvenom crvenom linijom.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije "Povratna informacija o poznatim problemima" (KIR). Imajte na umu da rešenje može da proteže i do 24 časa da se rešenje automatski prenese na lične uređaje koji nisu kontrolisani i na poslovne uređaje koji nisu kontrolisani. Ponovno pokretanje uređaja Windows pomoći da se rezolucija brže primeni na uređaj. Za uređaje koje upravlja preduzeće koji imaju instaliranu ispravku na koju ovo utiče i na koje je naišlo na ovaj problem, on se može rešiti instaliranjem i konfigurisanjem specijalnih smernica grupe povezanih u nastavku. NapomišiteUređaji treba ponovo da se pokrenu nakon konfigurisanja specijalnih smernica grupe. Za pomoć pogledajte kako se koriste smernice grupe za primenu povratne informacije o poznatom problemu. Opšte informacije o korišćenju smernica grupe potražite u pregledu smernica grupe.

Instalacione datoteke smernica grupe:

Važno Proverite da li koristite ispravne smernice grupe za svoju verziju programa Windows.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 11. januara 2022. ili novije verzije, aplikacije koje koriste Microsoft .NET Framework za nabavljanje ili podešavanje informacija o active Directory šumi mogu naići na probleme. Aplikacije možda neće uspeti ili će se zatvoriti ili ćete možda dobiti grešku od aplikacije ili Windows. Možete da dobijete i grešku kršenja pravila 0xc0000005 pristupa.

Napomi za projektante Aplikacije ugrožene koriste API sistema.DirectoryServices.

Da biste ručno rešili ovaj problem, primenite ispravke van opsega za verziju programa .NET Framework koju koristi aplikacija.

Napomena Ove ispravke van opsega nisu dostupne iz usluge Windows Update i neće se instalirati automatski. Da biste preuzeli samostalni paket, potražite KB broj za svoju verziju operativnog sistema Windows i program .NET Framework u Microsoft Update katalogu. Ove ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS pogledajte u okviru WSUS i Kataloga sajta. Uputstva za Configuration Manager možete da vidite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga

Uputstva o tome kako da instalirate ovu ispravku za operativni sistem potražite u člancima baze znanja navedenim u nastavku:

  • Windows Server 2022: 

  • Windows Server 2019: 

  • Windows Server 2016: 

  • Windows Server 2012 R2: 

  • Windows Server 2012:

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranja steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU): Najčešća pitanja.

Da biste instalirali LCU na Azure Stack HCI klaster, pogledajte ažuriranje Azure Stack HCI klastera.

Preduslov:

Morate da instalirate KB5005039, od 10. avgusta 2021, pre nego što instalirate LCU.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update for Business

Ne

Nijedno. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU kada instalirate kombinovani SSU i LCU paket, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete pomoću ove komande: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Ažuriranjewusa.exeinstalacioni program (wusa.exe) sa prekidača /deinstalac na kombinovanom paketu neće raditi zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativne ispravke da biste dobili listu datoteka koje su 5010796 obezbeđene u ovoj ispravki.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranje, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.403

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×