Sadržaj
×

Datum izdanja:

11.4.2017.

Verzija:

Windows 7 SP1, Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Embedded Standard 7 SP1, Windows Embedded POSReady 7 i Windows Thin PC

saznali više o bezbednosnim i nebezbednosnim ispravkama koje se objavljuju za Windows 7 SP1 i Windows Server 2008 R2 SP1 putem usluge Windows Update. Ove ispravke imaju problema sa adresom i unaprede ukupnu pouzdanost operativnog sistema.

Zbirne ispravke za Windows 7 servisni paket 1 (mesečne zbirne ispravke i samo bezbednosne ispravke) se podrazumevano primenjuju na sledeće Embedded proizvode zasnovane na operativnom sistemu Windows 7:

  • Windows Embedded Standard 7 servisni paket 1.

  • Windows Embedded POSReady 7.

  • Windows Thin PC.

Ako zbirna ispravka nije primenljiva na Embedded proizvod, jasno ćemo to navesti.

U levoj koloni na ovoj stranici navedene su sve ispravke koje su objavljene za ovu verziju operativnog sistema Windows. Preporučujemo da instalirate sve ispravke za Windows koje su dostupne za uređaj. Instaliranjem najnovije ispravke dobijate i sve prethodne ispravke, uključujući i važne bezbednosne popravke.

Trenutni status operativnih sistema Windows 7 SP1 i Windows Server 2008 R2 SP1

Za najnovije informacije o poznatim problemima za Windows i Windows Server, idite na kontrolnu tablu zdravstva Windows Release.

Beleške i poruke

Opšte

VAŽNOPočevši od jula 2020, sve ispravke Windows operativnog sistema onemogućiće RemoteFX vGPU funkciju zbog bezbednosne ranjivosti. Više informacija o ranjivosti potražite u člankuCVE-2020-1036 i KB4570006. Nakon instaliranja ove ispravke, pokušaji pokretanja virtuelnih mašina (VM) koje imaju omogućenu RemoteFX vGPU funkciju neće uspeti, a pojaviće se poruke poput ove:

Ako ponovo omogućite RemoteFX vGPU, pojaviće se poruka poput ove:

  • "Nije moguće pokrenuti virtuelni mašinsko jer su svi GPUs koji mogu da imaju mogućnost da budu onemogućeni u hiper-V menadžeru".

  • "Nije moguće pokrenuti virtuelni mašinsko zato što server ima nedovoljne GPU resursa."

  • "više ne podržavamo Remoteff 3D video adapter. Ako i dalje koristite ovaj adapter, možete da budete izloženi bezbednosnom riziku. Naučite više (https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2131976) "

VAŽNO WSUS skeniranje cab datoteka nastaviće da bude dostupno za Windows 7 SP1 i Windows Server 2008 R2 SP1. ako imate podskup uređaja koji pokreću ove operativne sisteme bez njih, one bi mogle da se pokaћu kaoneusaglašeniu okviru alatke za upravljanje zakrpovima i usaglašenost.

VAŽNO Počevši od 15. januara 2020, na celom ekranu će se pojaviti obaveštenje koje opisuje rizik nastavka korišćenja Windows 7 servisnog paketa 1 nakon što za njega prestane podrška 14. januara 2020. Obaveštenje će ostati na ekranu sve dok ne uradite nešto u skladu s njim. Ovo obaveštenje će se pojaviti u sledećim izdanjima Windows 7 servisnog paketa 1:

Napomenu Obaveštenje se neće pojaviti na uređajima koji su spojeni u domenu u okviru domena u terminalu.

 

Proširena bezbednosna ispravka (ESU)

Važna Klijenti koji su kupili proširenu bezbednosnu ispravku (ESU) za lokalne verzije ovih operativnih sistema moraju da prate procedure u KB4522133 da bi nastavili da primaju bezbednosne ispravke nakon isteka proširene podrške. Produžena podrška završava se na sledeći način:

Više informacija o ESU i izdanjima podržane potražite u članku KB4497181.

  • Za Windows 7 servisni paket 1 i Windows Server 2008 R2 servisni paket 1, proširena podrška ističe 14. januara 2020.

  • Za Windows ugrađenu standardnu 7, proširenu podršku završava se 13. oktobra, 2020.

VAŽNO Neki klijenti koji koriste Windows Server 2008 R2 SP1 i aktivirali su ESU ključ za više aktivacija (MAK) pre instalacije ispravke od 14. januara 2020. možda će morati ponovo da aktiviraju ključ. Ponovno aktiviranje na pogođenim uređajima trebalo bi da bude potrebno samo jednom.  Informacije o aktivaciji potražite na ovoj poruci na blogu .

Srodne informacije

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×