Januar 12. decembar. – KB4598242 (OS 19041,746 i 19042,746)

Datum izdavanja::

Verzija:

12.1.2021.

2004-IT Build 19041,746 i 20H2-OS Build 19042,746

je ažuriran 1/12/21
PODSETNIK
Adobe Flash Player nestao je sa podrške od 31. decembra 2020. Više informacija potražite u članku Adobe Flash kraj podrške 31. decembra 2020. Flash sadržaj će se blokirati pokretanjem u Flash Player-u počevši od 12. januara 2021. Više informacija potražite u članku Adobe Information Flash Player e-Ol stranica.

11/17/20
Informacije o terminologiji za Windows ažuriranje potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima ispravki za mesečnu vrednost. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicuoperativnog sistema Windows 10, verzija 2004 ažuriranu istoriju.

Napomenu Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli o informacijama o izdanju.

Istaknute ispravke

  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti pri korišćenju spoljnih uređaja, kao što su Upravljači za igre, štampači i veb kamere.

  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada Windows obavlja osnovne operacije.

Poboljšanja i popravke

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

  • Ova verzija obuhvata sva poboljšanja od operativnog sistema Windows 10, verzija 2004.

  • Nema dodatnih dokumentovanih problema u ovom izdanju.

Napomenu Ovo izdanje sadrži i ispravke za Microsoft HoloLens (OS Build 19041,1134) objavljeno 13. januara 2021. Microsoft će objaviti ispravku direktno za Windows Update klijent kako bi se poboljšala pouzdanost usluge Windows Update na Microsoft HoloLens uređajima koji se nisu ažurirali na ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

Ova bezbednosna ispravka obuhvata poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

  • Odnosi se na problem sa bezbednosnim ranjivosti pomoću HTTPS intranet servera. Nakon instaliranja ove ispravke, intranet serveri na osnovu HTTPS-ova ne mogu, podrazumevano koristiti proxy proxy korisnici da bi otkrili ispravke. Skeniranja koje koriste ove servere neće uspeti ako niste konfigurisali sistemski proxy server za klijente. Ako morate da koristite proxy proxy server, morate da konfigurišete ponašanje pomoću smernica "Dozvolite da se korisnik proxy koristi kao rezervna funkcija ako otkrivanje pomoću proxy servera ne uspe". Da biste obezbedili najviši nivo bezbednosti, koristite i Windows Server Update Services (WSUS) sigurnosni Layer (TLS) sertifikat o certifikatu certifikata na svim uređajima. Ova promena ne utiče na klijente koji koriste HTTP WSUS servere. Više informacija potražite u članku promene skeniranja, unapređenih bezbednosnih bezbednosnih uređaja za Windows uređaje.

  • Odnosi se na ranjivost bezbednosnog premošćavanja koja postoji u smislu povezivanja daljinske procedure za daljinsku proceduru (RPC) za daljinsku potvrdu identiteta za daljinsku aplikaciju Win.. Više informacija potražite u članku KB4599464.

  • Bezbednosne ispravke za Windows platformu App i frameworks, Windows medijum, Windows temelje, jezgro operativnog sistema Windows, Windows kriptografija, Windows virtuelizacija, Windows periferne i Windows hibridne skladište.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Za više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivosti, obratite pažnju na novu Veb lokaciju vodiča za bezbednosne ispravke .

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Sistemski i korisnički certifikati mogu da se izgube prilikom ažuriranja uređaja iz operativnog sistema Windows 10, verzije 1809 ili novije u noviju verziju operativnog sistema Windows 10. Uređaji će biti uticali samo ako su već instalirale bilo koju najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) objavljenoj 16. septembar 2020 ili novijim verzijama, a zatim pređite na noviju verziju operativnog sistema Windows 10 iz medija ili instalacionog izvora koji nemaju LECU koji su objavljeni 13. oktobar 2020 ili novija verzija. Ovo se prvenstveno događa kada se upravljani uređaji ažuriraju pomoću zastarelih sastavljena kreveta ili medija pomoću alatke za upravljanje ispravkama kao što je Windows Server Update Services (WSUS) ili Microsoft upravljač za konfiguraciju krajnjih tačaka. To može da se dogodi i kada koristite zastareli medijum medij ili ISO slike koji nemaju integrisanu najnoviju ispravku.

Napomenu Uređaji pomoću usluge Windows Update za preduzeća ili koji se direktno povezuju sa Windows ažuriranjem nisu uticali na ispravke. Bilo koji konekram koji se povezuje sa uslugom Windows Update trebalo bi uvek da prima najnovije verzije ažuriranja funkcija, uključujući najnoviju LCU, bez dodatnih koraka.

Ako ste već naijeli na ovaj problem na uređaju, možete da ga ublažite unutar prozora za deinstaliranje tako što ćete se vratiti na prethodnu verziju operativnog sistema Windows koristeći uputstva ovde. Prozor za deinstaliranje može da bude 10 ili 30 dana u zavisnosti od konfiguracije okruženja i verzije u koju ažurirate. Onda ćete morati da ažurirate na noviju verziju operativnog sistema Windows 10 kada se problem reši u okruženju. Napomenu U okviru prozora za deinstaliranje možete da povećate broj dana koji morate da vratite na prethodnu verziju operativnog sistema Windows 10 pomoću usluge DISM – set-osuninstall. Ova promena mora da bude pre nego što je istekao podrazumevani prozor za deinstaliranje. Više informacija potražite u članku instalacije komandi komande za uklanjanje operativnog sistema.

Radimo na rezoluciji i Obezbedićemo ažurirane bunde i osvježene medije narednih nedelja.

Pri korišćenju uređivača metoda unosa za Microsoft japanski (IME) za unos Kanji znakova u aplikaciju koja automatski dozvoljava unos furigana znakova, možda nećete dobiti ispravne furigana znake. Možda ćete morati ručno da unesete furigana znake.

Napomenu Aplikacije pogođene pomoću funkcije Immgetkompoztim () koje utiču na njih.

Radimo na rešenju problema i dostavićemo ispravku u predstojećem izdanju.

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa instaliranjem najnovije kumulativne ispravke i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4598481) će vam automatski biti ponuđeno. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija: Bezbednosne ispravke

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4598242

Napomenu Neke datoteke pogrešno imaju "nije primenljivo" u koloni "CSV datoteka" u koloni "verzija datoteke". To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×