Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2008 R2, Microsoft SQL Server 2008 i Microsoft SQL Server 2005 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 R2, SQL Server 2008 ili SQL Server 2005.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

 • Komandu DBCC CHECKDB('master') pokrenete na računaru koji radi pod sistemom SQL Server 2005, SQL Server 2008 ili SQL Server 2008 R2.

 • Korisnički nalog koji koristite za pokretanje komande nije dodeljen ulozi sysadmin fiksnog servera ili nije mapiran na "dbo" korisničku ulogu.

 • Dobijate uspešan DBCC rezultat.

U ovom scenariju dobijate poruku o grešci koja je slična sledećoj ispod DBCC rezultata:

Msg 7983, Level 14, State 36, Line 2User 'guest' nema dozvolu da pokrene DBCC kontrolnudb za bazu podataka 'mssqlsystemresource'.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2005 servisni paket 4

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 1 za SQL Server 2005 servisni paket 4. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2464079 Kumulativni paket ispravki 1 za SQL Server 2005 servisni paket 4Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2005. Microsoft preporučuje da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2485757 SQL Server 2005 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2005 servisni paket 4 objavljen Hitne ispravke za Microsoft SQL Server 2005 kreirane su za određene SQL Server servisne pakete. Morate primeniti hitnu ispravku za SQL Server 2005 servisni paket 4 na instalaciju sql Server 2005 servisnog paketa 4. Podrazumevano, sve hitne ispravke koje su obezbeđene u SQL Server servisnom paketu uključene su u sledeći SQL Server servisni paket.

SQL Server 2005 servisni paket 3

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 12 za SQL Server 2005 servisni paket 3. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2345449 Kumulativni paket ispravki 12 za SQL Server 2005 servisni paket 3Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2005. Microsoft preporučuje da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

960598 SQL Server 2005 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2005 servisni paket 3 objavljen Hitne ispravke za Microsoft SQL Server 2005 kreirane su za određene SQL Server servisne pakete. Morate primeniti hitnu ispravku za SQL Server 2005 servisni paket 3 na instalaciju sql Server 2005 servisnog paketa 3. Podrazumevano, sve hitne ispravke koje su obezbeđene u SQL Server servisnom paketu uključene su u sledeći SQL Server servisni paket.

SQL Server 2008 servisni paket 2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 1 za SQL Server 2008 servisni paket 2. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2289254 Kumulativna ispravka 1 za SQL Server 2008 servisni paket 2Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2402659 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 2 objavljen

SQL Server 2008 servisni paket 1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 10 za SQL Server 2008 servisni paket 1. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2279604 Kumulativna ispravka 10 za SQL Server 2008 servisni paket 1 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

970365 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 1 objavljen

SQL Server 2008 R2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 3. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2261464 Kumulativni paket ispravki 3 za SQL Server 2008 R2Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 was released

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Za više informacija o DBCC CHECKDB (Transact-SQL) posetite sledeću Microsoft Developer Network (MSDN) Web lokaciju:

DBCC CHECKDB (Transact-SQL)Za više informacija o PowerPivot komponentama i alatkama posetite sledeću Microsoft Developer Network (MSDN) Veb lokaciju:

PowerPivot komponente i alatkeZa više informacija o instalaciji Programa PowerPivot za SharePoint softver posetite sledeću MSDN Web lokaciju:

Instalacija (PowerPivot za SharePoint)Za više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Sql Server tim je dostupan u SQL Server timu za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke sistema SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Više informacija

Koraci za reprodukaciju ovog problema u sistemu SQL Server 2008 R2

 1. Kreirajte novu SQL Server 2008 R2 bazu podataka. Na primer, kreirajte SQL Server 2008 R2 bazu podataka pomoću imena "test" baze podataka.

 2. Kreirajte novo SQL prijavljivanje. U polje Ime za prijavljivanje unesite ime za prijavljivanje. Na primer, unesite LoginForUserA.

 3. U polju Podrazumevana baza podataka izaberite bazu podataka koju ste kreirali u koraku 1.

 4. Kreirajte novog korisnika u bazi podataka koju ste kreirali u koraku 1.

 5. Izaberite ime za prijavljivanje koje ste kreirali u koraku 2 kao ime za prijavljivanje.

 6. Potvrdite izbor db_owner u odeljku Članstvo uloge baze podataka, a zatim kliknite na dugme U redu.

 7. Kreirajte novog korisnika u glavnoj bazi podataka koristeći isto korisničko ime koje ste koristili u koraku 4.

 8. Ponovite korake od 5.

 9. Povežite se sa serverom pomoću prijave koju ste kreirali u koraku 2.

 10. Pokrenite sledeću komandu:SELECT USER Korisničko ime koje ste kreirali u koraku 4 se vraća.

 11. Pokreni sledeću komandu:DBCC CHECKDB('master')

CHECKDB uspešno radi i dobija se sledeća poruka:CHECKDB je pronašao 0 grešaka u dodeli i 0 grešaka u doslednosti u bazi podataka "master". Međutim, poruka o grešci opisana u odeljku "Simptomi" vraća se neočekivano kada se proveri mssqlsystemresource baza podataka.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×