Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Microsoft distribuira Microsoft SQL Server 2008 ili Microsoft SQL Server 2008 R2 ispravke kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 ili SQL Server 2008 R2.

Simptomi

Do kršenja prava pristupa može doći ako je ispunjen neki od sledećih uslova:

  • Komandu sp_configure Transact-SQL koristite za konfigurisanje vrednosti koje nisu upotrebljene za U/I ili Afinitet64, a zatim pokušajte da omogućite prozirno šifrovanje baze podataka za bazu podataka.

  • Pokušavate da pravite rezervnu e-bazu podataka koja je omogućena za prozirno šifrovanje baze podataka.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zbog nepravilne sinhronizacije između niti SQL servera kada se pristupi ključu za šifrovanje baze podataka (DEK) koji se koristi za prozirno šifrovanje baze podataka.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2008 R2 servisni paket 1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 3 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2591748 Kumulativni paket ispravki 3 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2567616 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 Service Pack 1 was released

SQL Server 2008 R2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 9. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2567713 Kumulativni paket ispravki 9 za SQL Server 2008 R2 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 was released

SQL Server 2008 servisni paket 2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 4 za SQL Server 2008 servisni paket 2. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2527180 Kumulativni paket ispravki 4 za SQL Server 2008 servisni paket 2Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2402659 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 2 objavljen Hitne ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kreirane su za određene SQL Server servisne pakete. Morate primeniti hitnu ispravku za SQL Server 2008 servisni paket 2 na instalaciju SQL Server 2008 servisnog paketa 2. Podrazumevano, sve hitne ispravke koje su obezbeđene u SQL Server servisnom paketu uključene su u sledeći SQL Server servisni paket.

SQL Server 2008

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 13 za SQL Server 2008 servisni paket 1. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2497673 Kumulativni paket ispravki 13 za SQL Server 2008 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

970365 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 1 objavljen Hitne ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kreirane su za određene SQL Server servisne pakete. Morate primeniti hitnu ispravku za SQL Server 2008 servisni paket 1 na instalaciju SQL Server 2008 servisnog paketa 1. Podrazumevano, sve hitne ispravke koje su obezbeđene u SQL Server servisnom paketu uključene su u sledeći SQL Server servisni paket.

Rešenje

  • Ako naiđete na narušavanje pristupa prilikom izvršavanja rezervne kopije baze podataka, možete da izdate ručni KONTROLNI punkt pre nego što napravite rezervnu kopiju baze podataka.

  • Ako primetite narušavanje pristupa kada je Afinitet U/I ili Afinitet64 U/I maska omogućen, možete razmotriti postavljanje vrednosti za Afinitet U/I ili Afinitet64 I/I maske na njihovu podrazumevanu postavku.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Sledeća tabela pruža više informacija o proizvodima ili alatkama koje automatski proveravaju da li postoji ovo stanje na instanci sistema SQL Server i o verzijama sistema SQL Server protiv kojih se proverava pravilo.

Softver za pravila

Naslov pravila

Opis pravila

Verzije proizvoda protiv kojih se procenjuje pravilo

Savetnik za sistemski centar

SQL Serveru nedostaje ispravka 2506235 da bi se omogućila ispravna U/I obrada za šifrovane baze podataka na skrivenim planerima

System Center Advisor određuje da li instanca sistema SQL Server ima neke baze podataka koje su omogućene za prozirno šifrovanje baze podataka (TDE), da li su postavke U/I maske afiniteta nedefinisane vrednosti i da li su instalirane potrebne ispravke za SQL Server. Ako instanca sistema SQL Server nema potrebne ispravke koje su pomenute u ovom članku i ako ova instanca ima jednu ili više baza podataka koje su omogućene za TDE, System Center Advisor generiše upozorenje za ovu instancu sql servera. Pregledajte informacije koje su navedene u odeljku "Prikupljene informacije" upozorenja savetnika, a zatim koristite rešenja koja su navedena u ovom članku.

SQL Server 2008, SQL Server 2008 R2

Reference

Za više informacija o TDE posetite sledeću MSDN Web lokaciju:

Opšte informacije o TDE-uZa više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Sql Server tim je dostupan u SQL Server timu za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke sistema SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499 Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×