Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje čitača ekrana za deljenje i zajedničko izlaganje sa PowerPoint Live u usluzi Microsoft Teams

Ovaj članak je namenjen osobama koje koriste program čitača ekrana kao što su Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

Koristite Microsoft Teams tastaturu i čitač ekrana da biste delili i zajednički predstavili PowerPoint Live prezentacijama. Testirali smo ga pomoću čitača ekrana JAWS i NVDA, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Lako možete da pristupite listi tasterskih prečica iz usluge Microsoft Teams. Pritisnite Ctrl+E da biste prešli na polje Pretraga, otkucajte /tasteri, a zatim pritisnite taster Enter.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft 365.

 • Za novije verzije programa JAWS režim virtuelnog PC kursora više nije postavljen kao podrazumevan za Microsoft Teams. Za uputstva o tome kako da uključite režim virtuelnog kursora računara, idite na Omogućite JAWS virtuelni kursor.

U ovoj temi

Deljenje prezentacije

 1. Dok ste naMicrosoft Teams sastanku, pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Kontrole sastanka", pritiskajte taster sa strelicom nadesno ili nalevo dok ne čujete "Dugme 'Deli'", a zatim pritisnite taster Enter da biste otvorili okno Deljenje sadržaja.

 2. Da biste počeli da delite PowerPoint Live prezentaciju, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: "Deljenje PowerPoint datoteke". Okno sadrži listu nedavnih prezentacija PowerPoint možete da pregledate pomoću tastera sa strelicama nagore i nadole. Kada čujete onu koju želite, pritisnite taster Enter da biste ga izabrali. Ako željena datoteka nije na listi, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: "Pregledaj OneDrive ". Možete da pritisnete taster Enter da biste pregledali sadržaj OneDrive ili jednom pritisnite taster sa strelicom nadole i pritisnite taster Enter da biste pregledali lokalnu disk jedinicu.

 3. Izabrana prezentacija se deli sa publikom sastanka. Da biste se kretali između slajdova, pritiskajte taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete "Navigacija unapred" ili "Navigacija unazad", a zatim pritisnite taster Enter. Takođe možete da pregledate i premeštate sa jedne strane na drugu pomoću birača na dnu prikaza za izlagača. Da biste to uradili, pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Navigator slajdova", a zatim naslov i broj trenutnog slajda praćeno brojem slajdova u prezentaciji. Zatim možete da pregledate slajdove pomoću tastera sa strelicama nalevo i nadesno. Kada pronađete onu koju želite, pritisnite taster Enter da biste prešli na taj slajd.

 4. Da biste pročitali beleške za trenutno otvoreni slajd, pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Beleške slajda" i koristite komande za navigaciju čitača ekrana da biste pregledali beleške.

 5. Da biste zaustavili izlaganje, pritiskajte taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete "Kontrole sastanka", a zatim pritiskajte taster sa strelicom nalevo ili nadesno dok ne čujete "Zaustavi izlaganje" i pritisnite taster Enter.

Zajedničko izlaganje prezentacije

Ako imate više izlagača, kontrola prezentacije se može lako prebaciti. Da biste preuzeli kontrolu nad tekućim PowerPoint Live prezentacije, pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Kontrole sastanka", a zatim pritiskajte taster sa strelicom nalevo ili nadesno dok ne čujete "Preuzmi kontrolu" i pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste se pridružili sastanku u aplikaciji Microsoft Teams

Tasterske prečice za Microsoft Teams

Obavljanje osnovnih zadataka u usluzi Microsoft Teams uz pomoć čitača ekrana

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u sistemu Microsoft 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u usluzi Microsoft Teams

Koristite Microsoft Teams na vebu tastaturu i čitač ekrana da biste delili i zajednički predstavili PowerPoint Live prezentacijama. Testirali smo ga uz JAWS i NVDA u pregledaču Chrome, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Napomene: 

U ovoj temi

Deljenje prezentacije

 1. Dok ste naMicrosoft Teams sastanku, pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Otvori opcije deljenja" i pritisnite taster Enter.

 2. Da biste počeli da delite PowerPoint Live prezentaciju, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: "Deljenje PowerPoint datoteke". Okno sadrži listu nedavnih prezentacija PowerPoint možete da pregledate sa leve i desne strane. Kada čujete onu koju želite, pritisnite taster Enter da biste ga izabrali. Ako željena datoteka nije na listi, pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Pregledaj PPT datoteke" i pritisnite taster Enter. Pritiskajte tastere sa strelicama nagore i nadole dok ne čujete koji izvor želite da pregledate i pritisnite taster Enter da biste ga otvorili.

 3. Izabrana prezentacija se deli sa publikom sastanka. Da biste se kretali između slajdova, pritiskajte taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete "Navigacija unapred" ili "Navigacija unazad", a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Da biste pročitali beleške za trenutno otvoreni slajd, pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Beleške slajda" i koristite komande za navigaciju čitača ekrana da biste pregledali beleške.

 5. Da biste zaustavili izlaganje, pritiskajte taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete "Zaustavi izlaganje" i pritisnite taster Enter.

Zajedničko izlaganje prezentacije

Ako imate više izlagača, kontrola prezentacije se može lako prebaciti. Da biste preuzeli kontrolu nad tekućim PowerPoint Live prezentacije, pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Preuzmi kontrolu" i pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste se pridružili sastanku u aplikaciji Microsoft Teams

Tasterske prečice za Microsoft Teams

Obavljanje osnovnih zadataka u usluzi Microsoft Teams uz pomoć čitača ekrana

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u usluzi Microsoft Teams

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×