Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Ova tema vam pokazuje kako da pronađete optimalni prikaz lupe za kalendar za Windows 10.

Uključivanje lupe

Pomoću tastature

Pritiskajte taster sa Windows logotipom + znak plus (+).  Da biste isključili lupu, pritiskajte taster sa Windows logotipom + Esc

Korišćenje miša ili dodira

Izaberite stavku započni > postavke > lakoću pristupa > lupa > Uključi lupu.

Koji prikaz Lupe je najbolji za kalendar?

možete da koristite lupu u tri različite prikaze: Pun ekran, soиivo ili usidren.

  • čitav ekran uvećava čitav ekran. Nećete moći da vidite ceo ekran u isto vreme, ali ćete videti delove u programu dok se krećete okolo.

  • View je kao premeštanje lupu oko ekrana. Prikaz objektiv je najbolji kad treba da privremeno uvećate samo mali deo interfejsa kao što je birač meseca u kalendarskoj bočnoj traci.

  • Usidreni prikaz ima lupu radi na zasebnoj oblasti za sletanje usidren do ivice ekrana. dok se krećete po ekranu, delovi ekrana su uvećani u oblasti za spajanje, iako glavni deo ekrana nije promenjen. Usidreni prikaz vam pruža najbolji prikaz potpuno nenapustenog prikaza celog kalendara, dok vam omogućava da čitate duge tekstualne linije ili da pregledate čitavu sedmicu kalendara u lupu.

podrazumevano lupa se pokreće u prikazu celog ekrana.

Prebacivanje između prikaza lupe

Da biste promenili prikaze, koristite neku od dolenavedenih tasterskih prečica:

  • Da biste promenili prikaz celog ekrana, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + ALT + F.

  • Da biste promenili prikaz soиiva, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + ALT + L.

  • Da biste promenili stavku Usidreni prikaz, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + ALT + D.

Kretanje kroz kalendar pomoću Lupe

možete da se krećete u kalendaru koristeći bilo koji prikaz Lupe koji ste pronašli kao korisne. Koristite dolenavedene savete da biste saznali kako da se premestite u glavnim regionima kalendara i da biste lakše upotrebili kalendar pomoću Lupe.

Kada otvorite kalendar, ćete sleteti u glavnom prikazu sa trenutnim mesecom otvorenim.

  • okno za navigaciju se prikazuje na levoj strani ekrana. Odavde možete da kreirate novi događaj u kalendaru, pristupate drugom kalendaru, informacijama o nalogu i postavkama aplikacije, ili da se prebacite na stavku pošta. Da biste se premeštali u okno za navigaciju pomoću samo tastature, pritiskajte taster Tab, kombinaciju tastera SHIFT + Tabili tastere sa strelicamanagore ili nadole.

Savet

ako vam je potrebno više prostora za prikazivanje i rad sa drugim regionima u kalendaru, možete da umanjite okno za navigaciju. Uputstva potražite u članku razvijanje ili skupljanje okna za navigaciju.

  • prikaz kalendara na desnoj strani okna za navigaciju nalazi se tabela od dana i njihovih događaja u toku dana, sedmice, meseca ili godine. Da biste pregledali dane ili događaje u kalendaru koristeći samo tastaturu, pritisnite taster sa strelicom tastera. Razmotrićete korišćenje punog prikaza prilikom pregledanja prikaza kalendara.

Detaljna uputstva o tome kako da se krećete u kalendaru pomoću čitača ekrana i tastature potražite u članku Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje u kalendaru.

Razvij ili skupi okno za navigaciju

Da biste videli kalendar na nekom dodatnom prostoru i olakšali kretanje i rad u kalendaru uz lupu, možete da umanjite okno za navigaciju.

  • Ako koristite miš ili pokrete dodirom, izaberite stavku    (Razvij/skupi) da biste razvili ili skupili okno za navigaciju.

  • ako koristite narator i tastaturu, da biste umanjili okno za navigaciju, pritiskajte taster Tab dok ne čujete "navigacija, Prošireno dugme, opis alatke, skupljanje" i pritisnite taster ENTER. Da biste razvili okno, pritiskajte taster Tab dok ne čujete "navigacija, skupljeno dugme, opis alatke, razvijte" i pritisnite taster ENTER.

Saznajte više

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×