Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

U svetu koji sve više zavisi od resursa na mreži i neprestano ugrožen lažnim i pogrešnim informacijama, Savetnik za korišćenje pretraživača je alatka koja pruža kontekst i uputstva studentima da postavljaju efikasna pitanja i otkrivaju pouzdane izvore.

Napomena: Za sada je Savetnik za korišćenje pretraživača samo na engleskom, francuskom i italijanskom. Radimo na proširivanje jezika koje podržavamo!

Kako da koristim Savetnik za korišćenje pretraživača u učionici? 

Savetnik za korišćenje pretraživača je da uči studente kako da sastave efikasne upite za pretraživanje i procene rezultate. Obrasci koji se u programu Savetnik za korišćenje pretraživača mogu da se primene u tradicionalnim pretraživačima kao što su Bing i Google, kao i akademskim pretraživačima.

  1. Na opštem kanalu bilo kog razreda izaberite +.

  2. Potražite i izaberite stavku Savetnik za korišćenje pretraživača.

  3. Izaberite stavku Dodaj, a zatim stavku Sačuvaj.  

Savetnik za korišćenje pretraživača će se pojaviti kao aplikacija kartica u razredu. Ponovite ove korake za sve dodatne časove u kojima želite da učenici Savetnik za korišćenje pretraživača predavanja. 

cursor selecting the plus sign in a class's general channel

Napomena: Ako ne možete da dodate podatke, Savetnik za korišćenje pretraživača obratite se IT Administrator da proveri da li je omogućena u okviru Microsoft Apps. 


Zatim ovde koristite stranice podrške da biste se upoznali sa načinom Savetnik za korišćenje pretraživača funkcioniše i alatkama i obrascima pretraživača. Većina odraslih osoba koristi samo najosnovnije funkcije pretraživača – tako da je izgradnja vašeg znanja iz pozadine prvi korak! Zatim ugradite Savetnik za korišćenje pretraživača u postojeće lekcije, isprobajte neku od naših ili napravite planove da bi studenti istraživali mogućnosti efikasnih veština pretrage i precizne procene lokacije. 

Šta treba uzeti u obzir prilikom pripremanja Savetnik za korišćenje pretraživača lekcije

Sadržaj na internetu se konstantno razvija; stoga, ono što je dobro funkcionisalo prošle sedmice može dati drugačije rezultate ove sedmice. Preporučujemo da probate lekciju unapred kako biste obezbedili da rezultati odražavaju vaša očekivanja.

Savet: Kada testirate upit, potražite savet za pretragu na vrhu stranice sa rezultatima. Saveti za pretragu su ponekad opšti predlozi za poboljšanje rezultata, a ponekad i specifični za upit. Podstaknite studente da gledaju i kako da potraže savete za pretragu!

Nastavni planovi

Da biste brzo počeli da razumete Savetnik za korišćenje pretraživača i proširili digitalnu pismenost studenata, pogledajte naš skup uzoraka nastavnih planova. Uskoro pazite na dodatne nastavne planove!   

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×