Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Identifikujte potrebe podrške i nadgledajte učenje studenata pomoću prikaza prosečne ocene i distribucije, statusa toka zadatka i još mnogo toga u izveštaju o zadacima i ocenama u Insights za obrazovanje. Svi podaci mogu da se organizuju na nivou razreda od strane pojedinačnih studenata ili po zadatku, što vam pomaže da informišete i prilagodite strategiju nastave holističkim prikazima svakog studenta. 

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Da biste pronašli podatke o zadatku i ocenji:

  1. Idite na željeni razred i izaberite karticu Uvidi .

Snimak ekrana navigacije u usluzi Teams

2. Na stranici pregled razreda izaberite stavku Zadaci iz izveštaja.

snimak ekrana stranice "Pregled klase" u uvidima, metrikama i dugmadima za dubinsko pretraživanje da bi se prikazale detaljnije informacije

3. Kada unesete izveštaj Zadaci i ocene, on će automatski prikazati sve studente, sve zadatke i sve kategorije.

snimak ekrana dostupnih filtera u prikazu "Zadaci i ocene" u prikazu "Uvidi". možete da pretražite po studentu, po zadatku po oznaci ili po datumu.

  • Izaberite padajuću listu kalendara da biste suzili ili razvili vremenski okvir.

  • Unesite ime studenta u polje Pretraga studenta da biste suzili podatke tako da odražavaju određenog studenta.

  • Izaberite Sve zadatke, a zatim odaberite zadatak da biste suzili podatke na učinak učenika na tom zadatku.

  • Izaberite stavku Sve oznake da biste otvorili padajuću listu svih dostupnih oznaka. Saznajte kako da sami kreirate oznake prilikom kreiranja zadatka. 

Koristite dolenavedene kartice da biste istražili prikaze dostupne u izveštaju Zadaci i ocene. 

Zadatke

Tabla sa zadacima ima nekoliko kartica koje pomažu da identifikujete gde se učenici nalaze i kome je možda potrebna podrška da bi razumeli zadatak ili guranje pre nego što propustiju krajnji rok. 
 

Snimak ekrana kartice "Ocene" u uvidima, prikazuje tip zadatka (grupa, pojedinac, razred) na koji je broj studenata prijavio, kao i prosečnu ocena za svaki od nekoliko zadataka

Ocene

Izaberite karticu Ocene da biste prikazali prosečnu ocena po zadatku. Žuta markira zadatke koje najmanje jedan učenik još nije prijavio. Izborom žute tačke podataka otvara se lista zadataka koji i dalje treba da se ocene i vrate učenicima. 

Status toka

Izaberite karticu Status toka da biste videli na kojem koraku dovršavanja zadatka su vaši studenti uključeni.

Green ukazuje na to da je korak dovršen za sve studente.

Žuto ukazuje na to da uskoro treba preduzeti radnju.

  • U koloni Prikaz po studentima žuto znači da je krajnji rok u naredna 24 časa, tako da podsetnik može biti koristan ako veliki broj studenata još uvek nije prikazao zadatak.

screenshot showing what step in the assignment process students are in, viewed, opened, turned in, or returned

Statistika uključivanja

Izaberite karticu Statistika uključivanja da biste lako videli koji zadaci nedostaju, koji zadaci su vraćeni kasno i sve zadatke koji su vraćeni za reviziju. Klikom na bilo koji broj u grafikonu otvoriće se lista studenata u toj kategoriji.

snimak ekrana grafikona koji ukazuje na to da li studenti imaju zadatke koji nedostaju, zadatke koje su kasno uključili ili zadatke koji su vraćeni radi revizije.

Prosečna ocena

Prikažite prosečne vrednosti ocena za celu klasu u okviru stavkeDistribucija trend formatu.

Distribucije

Izaberite karticu Distribucija da biste videli koliko je prosečnih ocena studenata u svakom bendu razreda. Izaberite bilo koju traku na grafikonu da biste prikazali listu studenata u tom opsegu. Izaberite bilo kog studenta sa liste da biste mu poslali poruku.

snimak ekrana grafikona za distribuciju ocena u uvidima, pokazuje koliko je studenata na svakom nivou procenta

trend

Izaberite karticu trend da biste tokom vremena prikazali grafikon učinka studenata na zadacima. Zadržite pokazivač iznad bilo koje tačke podataka za dodatne detalje o zadatku. 

snimak ekrana grafikona trendova ocena u uvidima, pokazivač miša iznad jedne tačke sa podacima radi otkrivanja detalja o tom zadatku

Rubrike

Usmerite podršku tako što ćete identifikovati performanse studenata u određenim kriterijumima ocenjivanja u zadacima pomoću rubrika.  Zadržite pokazivač na bilo kojoj traci kriterijuma da biste prikazali procenat studenata koji izvršavaju na svakom nivou. Ako su se tačke uspostavile u rubrici, možete da prikažete i prosečnu ocena za svaki kriterijum. Saznajte više o rubrikama.

snimak ekrana rubričkih podataka u uvidima. Postoji kartica za svaki tip rubrika koji koristi predavač, a trakasti grafikoni ukazuju na to kako su studenti izvršili izvršavanje za svaki kriterijum ocenjivanja.

Lista studenata

Steknite za tren oka pregled toga kako studenti u razredu izvršavaju i gde im je potrebna podrška sa listom studenata. 

Screenshot of student list for whole class view shows average grade and several recent assignments with color coding to indicate missing assignments

Zadatke

Ocena studenta

Izaberite karticu Ocena studenta da biste videli detalje o svakom zadatku i učinku učenika. Žuti ukazuje na to da je zadatak preotet kasno, dok crveno ukazuje na to da nedostaje zadatak. Izaberite mehuriće za govor da biste čitali komentare o tim zadacima.

snimak ekrana zadataka za studenta, koji tip zadatka je bio (pojedinac, razred, grupa) ako je vraćen za reviziju, da li je uključen na vreme ili ne, kao i ocena

Poređenje sa prosečnom klasom

Izaberite karticu Poređenje sa prosekom razreda da biste videli kako se rad studenta poredi sa kolegama iz razreda i sa onima u njihovoj grupi, ako je to bio grupni zadatak. Koristite ovaj prikaz da biste upravljali grupama za uspeh studenata. 

screenshot of a chart showing an individual student's performance on several assignments, the class average on the same assignments, and if they were working in a group, what the group's average grade was

Ocene

Prikažite učinak studenta na zadacima tokom vremena u poređenju sa prosekom razreda. Zadržite pokazivač iznad bilo koje tačke podataka na grafikonu da biste dobili dodatne detalje o zadatku. 

snimak ekrana performansi pojedinačnog studenta na nekoliko zadataka raspovedenih u grafikonu, drugi red prikazuje prosek razreda za iste dodeljene zadatke

Rubrike

Pogledajte učinak studenta u kriterijumima ocenjivanja na više zadataka kada koristite rubrike. Saznajte više o rubrikama.
snimak ekrana rubričkih podataka u uvidima. Postoji kartica za svaki tip rubrika koji koristi predavač, a trakasti grafikoni ukazuju na to kako su studenti izvršili izvršavanje za svaki kriterijum ocenjivanja.

Distribucija ocena

Pogledajte kako se performanse na pojedinačnom zadatku porede sa prosečnom vrednost svih zadataka. Koristite ovaj prikaz da biste identifikovali koji zadaci su bili najzahtevaniji i za koga. Izaberite bilo koju traku na grafikonu da biste videli koji studenti slete u tu kategoriju. 

Screenshot of grade distribution for a single assignment showing the performance on that assignment compareed to the average performance on all assignments

Performanse grupe

Tabla za performanse grupe će biti vidljiva ako ste izabrali dodelu grupe. Koristite ove informacije da biste identifikovali grupe koje dobro rade zajedno i prilagodili potrebe studenata. 

Snimak ekrana koji prikazuje liste grupa studenata za zadatak, da li su ga prijavili na vreme i prosečnu ocena grupe.

Lista studenata

Pogledajte učinak studenata na ovom zadatku na listi studenata. Žuto ukazuje na to da je zadatak premešten kasno, a crveno ukazuje na to da zadatak nedostaje. 

Snimak ekrana grafikona liste studenata za pojedinačne zadatke prikazuje da li je uključen, da li je vraćen radi revizije i koja je ocena

Kako da izračunamo podatke?

Otkrijte detalje o tome kako definišemo termine u izveštaju o dodelama. 

Propušteno prijavljivanje: zadaci u izabranom opsegu datuma koji nije prosleđen do krajnjeg roka i krajnji rok je prošao. Zadaci koji su vraćeni za reviziju smatraju se nestalim. Dobijeni zadaci ne smatraju se nestalim. 

Kasno prijavljivanje: zadaci koji su prosleđeni nakon isteka krajnjeg roka. Ti podaci se zasnivaju na najnovijim prosleđivanju; Na primer, zadatak koji je uključen na vreme, a zatim vraćen na reviziju i ponovo predat posle krajnjeg roka, smatraće se zakasneli. 

Prosečna ocena:Na osnovu ocenjenih zadataka u izabranom vremenskom okviru. Ovo se izračunava kako se primljene tačke dele dostupnim poenama.  

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×