Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Kreiranje dodeljivanja zadataka u toku čitanja pomoću uvida

Kada studenti završe zadatak toka čitanja, njihovi rezultati su dostupni u uvidima. Možete da vidite rezultat njihovih reči u minutu, stopu tačnosti, najizahtevenije reči i još mnogo toga. Da biste brzo pružili relevantne, ciljane mogućnosti za vežbanje za svoje studente, možete da kreirate zadatke izazova direktno iz izveštaja Tok čitanja u uvidima.

Napomena: Dodeljivanje zadataka toka čitanja trenutno je podržano na ovim jezicima

Zadaci izazova mogu biti zasnovani na izazovnim rečimailiPhonics pravilima.  

1. Iz bilo kog razreda gde koristite tok čitanja izaberite karticu Uvidi .

Snimak ekrana leve navigacije u usluzi Teams, Lista prikazuje beležnicu za razred, zadatke, ocene, a zatim uvide.

2. Izaberite stavku Tok čitanja.

Snimak ekrana kartice "Uvidi" u usluzi Teams. U okviru "Zadaci ovog meseca" postoji kratak pregled podataka o toku čitanja. Veza koja čita "Prikaz toka razreda" vodi predavače do detaljnijih informacija.

Kreiranje dodeljivanja izazova na osnovu pravila za telefone

3. Pomerite se nadole do stavke Pravila zaPhonics.
 

screenshot showing the phonics rules in Insights. Izabran je veći izazov i proveren je dg mešavina. tako ćete kreirati dodeljivanje toka čitanja sačinjeno na tom zvuku.

4. Izaberite pravila za telefone koja želite da uključite u dodelu. Uvidi identifikuju pravila ophonicima sa koje se studenti najviše mučili na kartici " Najizahtevnije ". Koristite kartice Konsonanti i Samoglasnici da biste pronašli dodatna pravila za telefone na koja se vaš razred fokusira.

5. Izaberite pravila za telefone na koja želite da se fokusira zadatak izazova, a zatim izaberite Kreiraj dodeljivanje izazova

 

6. Koristite polja za potvrdu da biste izabrali reči koje želite da se pojave u zadatku, a zatim izaberite kreiraj zadatak izazova

prikazuje 6 reči za svako od 3 pravila za telefone, polja za potvrdu vam omogućavaju da prilagodite koje reči se dodaju zadatku

(opcionalno) Da biste uredili zadatak, izaberite prilog dodeljivanja izazova , a zatim izaberite stavku Uredi. Dodajte dodatne reči iz rečnika, napravite rečenice pomoću preporučenih reči ili prilagodite druge aspekte zadatka toka čitanja, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 7. Dodajte poene i dodatne detalje o zadatku, a zatim izaberite stavku Dodeli


Kreiranje zadatka izazova na osnovu reči koje često propuštene

1. Pomerite se nadole do izazovnih reči.

2. Izaberite kreiraj zadatak izazova.

Reč oblak pokazuje koje reči studenti najčešće pogrešno pročitaju. Što je reč veća, više puta su studenti napravili grešku. zadržite pokazivač miša iznad reči upadnu, a iskačući prozor prikazuje da je reč propuštena 52 puta

3. Izaberite reči koje želite da uključite u zadatak izazova. 

  • Reči iz zadataka toka čitanja sadržaće samo reči koje su identifikovane iz prethodno dovršenih zadataka toka čitanja.

  • Reči u kategoriji Preporučeno za vežbanje zasnovane na podacima studenata sa sličnim izazovima čitanja zasnovane su na mašinskom učenju kompajliranih podataka za čitanje iz podataka o čitanju studenata u različitim razredima koji dele geografsku oblast i jezik.

snimak ekrana preporučenih reči generisanih klikom na dugme "kreiraj zadatak izazova". možete da odaberete dodatne reči iz originalnog prolaza, kao i polja za potvrdu da biste odabrali preporučene reči za mašinsko učenje.

4. Izaberite kreiraj zadatak izazova, ovo će kreirati novi tok čitanja sa izabranim rečima. Odavde izaberite stavku Dodeli da biste studentima poslali listu reči.

(opcionalno) Da biste uredili zadatak, izaberite prilog dodeljivanja izazova , a zatim izaberite stavku Uredi. Dodajte dodatne reči iz rečnika, napravite rečenice pomoću preporučenih reči ili prilagodite druge aspekte zadatka toka čitanja, a zatim kliknite na dugme Dalje

snimak ekrana zadatka toka čitanja generisanog putem uvida. To je lista reči, a ne prolaz. kursor se zadržava iznad stavke "Uredi" i prikazuje kako predatelj može da izmeni zadatak.

 

Saznajte više

Prikaz podataka o toku čitanja u uvidima

Prvi koraci uz tok čitanja u usluzi Teams

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×