Da li vam je potrebna pomoć oko instaliranja Brza daljinska pomoć?  

Potrebno je ažurirati da biste nastavili da koristite Brzu daljinska pomoć. Moraćete da preuzmete novu verziju iz prodavnice Microsoft Store. Evo kako da rešite uobičajene probleme prilikom instaliranja Brza daljinska pomoć.

Ako otvorite stranicu Brza daljinska pomoć vidite podsetnik za ažuriranje na novu verziju, možda koristite stariju verziju programa Brza daljinska pomoć. Evo kako da instalirate novu verziju:

 1. U odzivu Brza daljinska pomoć izaberite stavku Otvori Microsoft Store. Bićete odvedeni u Microsoft Store da biste nabavili novu verziju.

 2. U prodavnici Microsoft Store izaberite stavku Preuzmi. Zatim dajte dozvolu za instaliranje Brza daljinska pomoć. Kada se instalacija dovrši, videćete članak Preuzmi promenu za otvaranje.

mini-Product Detail page

UAC odziv 2

Važno: Ako radite na poslovnom ili školskom uređaju, možda će vam biti onemogućeno da instalirate ili pristupite Brza daljinska pomoć ažuriranju u Prodavnici. Za više informacija, obratite se osobi za podršku ili administratoru.

Novu aplikaciju možete da otvorite na dva načina:

1. Potražite termin "Brza daljinska pomoć" na računaru i izaberite ga sa liste rezultata.

Stare i nove Brza daljinska pomoć ikone

Ikona Brza daljinska pomoć ima novi izgled. 

2. Izaberite stavku "Otvori" na stranici Microsoft prodavnice.Otvaranje Brza daljinska pomoć prodavnice

Da biste Brza daljinska pomoć na traku zadataka kako biste mogli brzo da se vratite na nju, kada Brza daljinska pomoć otvorite, kliknite desnim tasterom miša na ikonu na traci zadataka (ili je pritisnite i držite) na traci zadataka > Zakači na traku zadataka.

Instaliranje Brza daljinska pomoć (ažuriranje)

Ako se stara ikona aplikacije i dalje prikazuje na uređaju, obavezno izaberite ikonu nove aplikacije. Kada se aplikacija Iz prodavnice pokrene, prečice za staru aplikaciju treba da se uklone automatski.

Stare i nove Brza daljinska pomoć ikone

Napomene: 

 • Trenutna prečica za otvaranje Brza daljinska pomoć (ctrl+win+Q) otvara staru verziju programa Brza daljinska pomoć. Ne zaboravite da ažurirate prilagođene prečice jer one verovatno otvaraju staru aplikaciju.

 • Kada koristite prečicu, iskačuća poruka će zatražiti od vas da ažurirate novu Brza daljinska pomoć. Možete da odete na dno te poruke i izaberete stavku Već je instalirana? Otvori odmah. Ovo će otvoriti novu Brza daljinska pomoć

Pregledajte sledeća najčešća pitanja ako imate dodatnih problema sa instalacijom Brza daljinska pomoć programa:  

Premestili smo Brza daljinska pomoć kako bismo poboljšali performanse i bezbednost aplikacije. Trebalo bi da vidite značajno poboljšanje u okviru vremena generacije koda i smanjenje grešaka u aplikaciji.

Aplikacija Brza daljinska pomoć Store biće unapred instalirana u sledećoj glavnoj Windows 11 ispravki. Korisnici koji su trenutno deo programa Windows insajderi mogu ovo da testiraju danas.

Napomene: 

 • Windows 10 korisnici će nastaviti da preuzimaju aplikaciju prodavnice. 

 • Ako radite na poslovnom ili školskom uređaju, možda će vam biti onemogućeno da instalirate ili pristupite Brza daljinska pomoć ažuriranju u Prodavnici. Za više informacija, obratite se osobi za podršku ili administratoru.

Ovaj problem je rešen u novom izdanju verzije. Ako trenutno koristite verziju 2.0.6.0 ili noviju, više nećete videti dve ikone.

Ako se stara ikona aplikacije i dalje prikazuje na uređaju, obavezno izaberite ikonu nove aplikacije. Kada se aplikacija Iz prodavnice pokrene, prečice za staru aplikaciju treba da se uklone automatski.

Kada preuzmete aplikaciju, potražite uređaj Brza daljinska pomoć >stavku Postavke aplikacije (ili kliknite desnim tasterom miša na novu ikonu Brza daljinska pomoć i izaberite stavku Postavke aplikacije). 

Potvrdite verziju = 2.0.6.0 ili noviju

Iako su prečice uklonjene, stara aplikacija je i dalje deo operativnog sistema i može se otvoriti pomoću ove prečice. Planiramo buduću ispravku kako bi Ctrl + Windows + Q pokrenuli aplikaciju Prodavnica. Za sada preporučujemo da zakačite novu aplikaciju na traku zadataka. 

Kada koristite prečicu, iskačuća poruka će zatražiti od vas da ažurirate novu Brza daljinska pomoć. Možete da odete na dno te poruke i izaberete stavku Već je instalirana? Otvori odmah. Ovo će otvoriti novu Brza daljinska pomoć.

WebView2 je potreban za pokretanje aplikacije prodavnice i poboljšanje bezbednosti i performansi. Ako koristite Windows 11 Pregledač Edge, verovatno već imate instaliran WebView2.

Ako WebView2 nije već instaliran, automatski će se instalirati kada prvi put pokrenete Brza daljinska pomoć. Ako vidite odziv za WebView2, to može da ukazuje na to da početna instalacija nije uspela.

Važno: Može doživjeti duže vreme čekanja dok se Instalira Webview2. Sačekajte da program završi instalaciju.   

Iako ovo nije bio neophodan proces ažuriranja Brza daljinska pomoć u prošlosti, privremeni je zahtev da se instalira nova ispravka prodavnice. Radimo na uklanjanju ovog zahteva u budućem ažuriranju.

Aplikacija Brza daljinska pomoć Store je dostupna za preuzimanje iz Prodavnice za preduzeća i Prodavnice za obrazovanje Možete da saznate više tako što ćete posetiti odeljak Distribuiranje aplikacija zaposlenima iz usluga Microsoft Store za preduzeća i Education. Radimo na tome da aplikaciju učinite dostupnom uređajima koji ne imaju pristup Prodavnici za preduzeća ili Prodavnici za obrazovanje.

Aplikacija Prodavnica radi na Windows 10 i 11 podržanim verzijama kao što je detaljno navedeno ovde – Podržane verzije Windows klijenta | Microsoft Docs.

Trenutno, LTSC 2019 (1809) i LTSB 2019 (1607) nisu podržani, ali planiramo da to popravimo u budućim ispravkama.

Objavljene verzije za Brza daljinska pomoć

Rešeni problemi 

 • Otklonili smo problem koji sprečava osobe da istovremeno otvaraju više Brza daljinska pomoć sesija.

 • Dodali smo podršku za navigaciju pomoću tastature. Osoba koja pomaže sada može da se kreće po ekranu druge osobe i izlazi iz njega bez korišćenja miša. Beleške: Da biste uklonili fokus sa ekrana druge osobe, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Tab.

Rešeni problemi 

 • Dodali smo audio podršku u aplikaciju. Osoba koja pomaže sada može da čuje zvuk sa računara druge osobe. 

 • Otklonili smo problem sa potvrdom identiteta koji je izazvao da neki ljudi dobiju grešku "Pokušajte ponovo kasnije" kada su pokušali da se prijave.  

Rešeni problemi 

 • Rešio je problem gde se aplikacija pokreće bez fokusa, što je sprečilo navigaciju tastature i čitače ekrana da rade na pokretanju.

 • Ažurirana je potrebna verzija operativnog sistema u Windows 10 verzije 19041.0 ili novije verzije. (To se može prikazati u okviru odeljka Sistemski zahtevi stranice aplikacije u prodavnici Microsoft Store.)

Srodne teme

Rešavanje problema sa računarom preko daljinske veze

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×