Podešavanje disk jedinice za istoriju datoteka

Pre nego što počnete da koristite istoriju datoteka da biste napravili rezervnu kopije datoteka, prvo treba da izaberete gde se čuvaju rezervne kopije. Možete da izaberete spoljno povezanu disk jedinicu, kao što je USB disk ili možete da ga sačuvate na disk jedinici na mreži. Postoje i drugi izbori, ali ova dva pružaju najbolje opcije za zaštitu vaših datoteka od pada ili drugih problema sa RAČUNAROM.


Istorija datoteka samo pravi rezervne kopije datoteka koje su u fasciklama dokumenti, muzika, slike, video zapisi i radne površine i OneDrive datoteke dostupne van mreže. Ako imate datoteke ili fascikle na nekom drugom mestu koje želite da napravite, možete da ih dodate u neku od ovih fascikli.


Ako želite da koristite novu spoljnu disk jedinicu, povežite je sa RAČUNAROM. Ako vidite obaveštenje koje vas pita da li želite da konfigurišete disk jedinicu za istoriju datoteka, izaberite je, a zatim uključite istoriju datoteka na ekranu koji se pojavljuje.


U suprotnom, slijedite ove korake da biste odabrali mrežni ili spoljni disk koji je već povezan sa RAČUNAROM.


  1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana i dodirnite stavku Pretraži. (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore, a zatim kliknite na dugme Pretraži.)

  2. Unesite postavke istorije datoteka u polje za pretragu, a zatim izaberite stavku postavke istorije datoteka.

  3. Izaberite stavku Izaberi disk jedinicui odaberite mrežnu ili spoljnu disk jedinicu koju želite da koristite.

  4. Uključivanje istorije datoteka.

Napomena: Ako mrežni drive koji želite nije na listi dostupnih diskova, izaberite stavku Prikaži sve mrežne lokacije. Ako ne postoji navedena disk jedinica koju želite, otvorite istoriju datoteka na kontrolnoj tabli, izaberite stavku Dodaj mrežnu lokacijui sledi uputstva na ekranu.


Vraćanje datoteka ili fascikli u prethodno stanje pomoću istorije datoteka

Istorija datoteka redovno pravi rezervne kopije datoteka u fasciklama dokumenti, muzika, slike, video zapisi i radne površine i OneDrive datoteke dostupne van mreže na RAČUNARU. Vremenom ćete imati kompletnu istoriju vaših datoteka. Ako su originali izgubljeni, oštećeni ili izbrisani, možete da ih vratite u prethodno stanje. Možete da pregledate i vratite druge verzije datoteka. Na primer, ako želite da vratite stariju verziju datoteke (čak i ako nije izbrisana ili izgubljena), možete da pregledate vremensku osu, izaberite verziju koju želite i vratite je.


Slijedite ove korake da biste vratili datoteke ili fascikle pomoću istorije datoteka.


  1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, dodirnite stavku Pretraga (ili ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nadole, a zatim izaberite stavku Pretraga), unesite vraćanje datoteka u prethodno stanje , a zatim izaberite stavku Vrati datoteke u istoriju datoteka.

  2. U polje za pretragu unesite ime datoteke koje tražite ili koristite strelice nalevo i nadesno da biste pregledali razne verzije fascikli i datoteka.

  3. Izaberite šta želite da vratite na originalnu lokaciju, a zatim kliknite na dugme vrati u prethodno stanje.

    Ako želite da vratite datoteke na drugu lokaciju od originala, pritisnite i držite dugme Vrati ili kliknite desnim tasterom miša na njega, izaberite stavku Vrati uprethodno stanje, a zatim odaberite novu lokaciju.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×