Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Da biste delili datoteku u istraživaču datoteka Windows 11, izaberite datoteku, a zatim izaberite stavku Deli Deljenje u istraživaču datotekana traci. Možete i da kliknete desnim tasterom miša na datoteku (ili da je pritisnete i držite) > deli. Zatim odaberite način na koji želite da pošaljete datoteku i pratite proces za tu opciju.

Korišćenje usluge OneDrive

Ako imate OneDrive datoteke sačuvane na računaru, postoji nekoliko načina da ih delite iz istraživača datoteka:

 • Nabavite vezu koju možete da delite. Izaberite OneDrive datoteku ili fasciklu i izaberite stavku Deli. Odaberite za koga želite da veza radi, izaberite stavku Primeni, a zatim izaberite stavku Kopiraj vezu
   

 • Pošalji vezu e-poštom. Izaberite OneDrive datoteku ili fasciklu i izaberite stavku Deli. Odaberite za koga želite da veza radi, a zatim izaberite stavku Primeni. U polje Za: unesite imena, grupe ili e-adrese osoba sa kojima želite da delite. Možete da dodate i opcionalnu poruku. Kliknite na dugme Pošalji da biste poslali e-poruku.

Saznajte kako da delite OneDrive datoteke i fascikle

Deljenje na obližnjem uređaju

Obližnje deljenje vam omogućava da delite dokumente, fotografije, veze ka veb lokacijama i još mnogo toga sa obližnjim uređajima pomoću Bluetooth veze ili Wi-Fi mreže. Funkcionisaće na svim Windows 10 i Windows 11 uređajima. Više informacija potražite u članku Deljenje stvari sa obližnjim uređajima u operativnom sistemu Windows

Slanje e-poruke

Ako imate instaliranu aplikaciju za e-poštu na radnoj površini, izaberite datoteku, a zatim izaberite stavku Deli > Pošalji kontaktu e-poštu da biste otvorili novu poruku sa priloženom datotekom. Možete sami sebi da pošaljete datoteku putem e-pošte ili da izaberete stavku Pronađi još osoba i odaberete nešto sa spiska kontakata.

Deljenje sa aplikacijom

Izaberite datoteku, a zatim izaberite stavku Deli. U okviru Deli sa aplikacijom odaberite aplikaciju sa koju želite da delite, kao što je OneNote. Takođe možete da izaberete stavku Pronađi još aplikacija ako se ona koju tražite ne prikazuje na listi.

Deljenje putem kućne mreže

Da biste saznali kako da delite datoteke preko kućne mreže u usluzi Windows 11, pogledajte članak Deljenje datoteka preko mreže u operativnom sistemu Windows.

Izaberite datoteku, idite na karticu Deljenje i izaberite stavku Deli. Odaberite način na koji želite da pošaljete datoteku, a zatim pratite proces za tu opciju.

Gde da pronađete dugme "Deli" u istraživaču datoteka Windows 10

Korišćenje usluge OneDrive

Ako imate OneDrive datoteke sačuvane na računaru, postoji nekoliko načina na koje možete da ih delite iz istraživača datoteka:

 • Nabavite vezu koju možete da delite sa bilo kim. Kliknite desnim tasterom miša na OneDrive datoteku ili fasciklu (ili je pritisnite i držite), a zatim izaberite stavku Deli OneDrive vezu. (Ako koristite OneDrive for Business deljenje, izaberite stavku Kopiraj vezu, a zatim stavku Kopiraj.) Sada možete da objavite vezu gde god želite.

  Kako da delite datoteku putem usluge Microsoft OneDrive u Windows 10

 • Pošaljite vezu e-poštom samo nekoliko osoba. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku (ili je pritisnite i držite), izaberite Još OneDrive opcija deljenja > Pozovi osobe, a zatim unesite njihove adrese e-pošte. (Ako koristite opciju OneDrive for Business deljenje, izaberite opciju iz okvira padajuće liste i izaberite stavku Primeni. Zatim unesite adrese e-pošte iznad plave linije i izaberite stavku Pošalji.)

Saznajte više o tome kako da delite OneDrive datoteke i fascikle

Slanje e-poruke

Ako imate instaliranu aplikaciju za e-poštu na radnoj površini, izaberite datoteku, a zatim izaberite stavku Deli>-poštu da biste otvorili novu poruku sa priloženom datotekom.

Kako da delite datoteku putem e-pošte Windows 10

Deljenje putem kućne mreže

Da biste saznali kako da delite datoteke preko kućne mreže u usluzi Windows 10, pogledajte članak Deljenje datoteka preko mreže u operativnom sistemu Windows.

Deljenje u radnoj grupi ili domenu

Da biste delili datoteke sa osobama iz radne grupe ili domena:

 1. Izaberite datoteku ili fasciklu koju želite da delite.

 2. Idite na karticu Deljenje , a zatim u odeljku Deljenje sa izaberite stavku Određene osobe.

 3. Unesite adrese e-pošte za osobe sa kojima želite da delite datoteku, izaberite stavku Dodaj za svaku od njih, a zatim izaberite stavku Deli.

Deljenje na obližnjem uređaju

Obližnje deljenje u usluzi Windows 10 vam omogućava da delite dokumente, fotografije, veze ka veb lokacijama i još mnogo toga sa obližnjim uređajima pomoću Bluetooth veze ili Wi-Fi mreže. Više informacija potražite u članku Deljenje stvari sa obližnjim uređajima u operativnom sistemu Windows

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×