Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ovaj članak opisuje radnje prijavljivanja, odjavljivanja, zaključavanja i prebacivanja korisničkog naloga u operativnom sistemu Windows. Izaberite padajuće liste da biste saznali više.

Prijavljivanje u Windows se odnosi na proces provere identiteta radi dobijanja pristupa Windows uređaju. Ovaj proces pomaže u zaštiti ličnih informacija i postavki od neovlašćenog pristupa.

Kada se prijavite, možete da koristite lozinku, PIN ili biometrijske podatke kao što su otisak prsta ili prepoznavanje lica ako ste podesili Windows Hello.

  1. Napajanje na uređaju. Ako je već uključena, proverite da li ste na ekranu za prijavljivanje.

  2. Odaberite nalog ako vam bude zatraženo. Ako ste jedini korisnik, podrazumevano bi trebalo da bude izabran vaš nalog.

  3. Unesite lozinku ili PIN ako ste ga podesili. Ako koristite Microsoft nalog, proverite da li koristite lozinku za taj nalog.

Ako imate podešen Windows Hello, za brže i bezbednije prijavljivanje možete da koristite prepoznavanje lica, otisak prsta ili PIN.

Kada unesete akreditive, pritisnite taster Enter ili kliknite na strelicu za prijavljivanje da biste pristupili Windows radnoj površini.

Snimak ekrana za prijavljivanje u Operativni sistem Windows 11.

Ako imate problema sa prijavljivanjem, možete da poništite lozinku ili PIN sa ekrana za prijavljivanje. Potražite lozinku ili sam zaboravio/la/la PIN veze da bih započeo proces poništavanja.

Odjavljivanje iz operativnog sistema Windows je proces zatvaranja sesije i obezbeđivanje da nalog više nije aktivan na uređaju. To pomaže u održavanju bezbednosti i privatnosti vašeg naloga, jer sprečava druge osobe da pristupe vašim ličnim datotekama, aplikacijama i postavkama.

Kada se odjavite, sve otvorene aplikacije se zatvaraju i možda će biti izgubljeni nesačuvani radovi. Uvek je dobra ideja da sačuvate rad pre odjavljivanja.

Da biste se odjavili iz operativnog sistema Windows, izaberite Start , izaberite svoju sliku korisnika ili ikonu Nalozi i izaberite stavku Odjavi se.

Zaključavanje Windows uređaja omogućava vam da brzo obezbedite uređaj i držite aplikacije i datoteke otvorenim u pozadini. Kada zaključate uređaj, svako ko pokuša da mu pristupi mora da unese lozinku, PIN kôd ili biometrijsku potvrdu identiteta ako imate podešenu uslugu Windows Hello. To je korisno ako treba da se udaljite od uređaja, ali ne želite da zatvorite sve na čemu radite.

Da biste zaključali Windows uređaj, možete da:

  • Pritisnite tastere + L na tastaturi

  • Druga mogućnost je da izaberete start , izaberete sliku korisnika ili ikonu "Nalozi " i izaberete opciju "Zaključaj"

Prebacivanje naloga u operativnom sistemu Windows omogućava vam da se krećete između različitih korisničkih naloga na istom uređaju bez potpunog odjavljivanja. To može biti korisno ako više osoba koristi isti uređaj ili ako imate odvojene naloge za poslovne i lične upotrebe.

Da biste promenili korisnika, možete da:

  • Kliknite na dugme Start i izaberite ikonu imena naloga (ili sliku) korisničkog naloga na koji želite da se prebacite. To će vas odvesti na ekran za prijavljivanje za izabrani nalog, gde možete da unesete akreditive za taj nalog da biste mu pristupili

  • Izaberite Start , izaberite svoju sliku korisnika ili ikonu Nalozi i izaberite stavku Promeni korisnika. To će vas odvesti na ekran za prijavljivanje, gde možete da izaberete stavku Drugi korisnik i unesete akreditive za drugi korisnički nalog. Ova opcija možda neće biti dostupna u konfiguracijama svih uređaja

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×