Servisirane verzije operativnog sistema Windows 10: najčešća pitanja

Važno: 

  • Ako je uređaj van usluge, on više ne prima bezbednosne ispravke od korporacije Microsoft i može da postane ranjiviji na bezbednosne rizike i viruse. Zbog toga preporučujemo da ažurirate na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

  • Da biste ažurirali najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10, kliknite na dugme Ažuriraj odmah.

  • Ažuriraj odmah

Pogledajte prikaz Windows ciklusa za životni ciklus da biste videli koje verzije su trenutno servisirane.

U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte winver , a zatim pritisnite taster ENTER. Otvoriće se dijalog Osnovni podaci o operativnom sistemu Windows gde ćete videti verziju operativnog sistema Windows 10 koja radi na uređaju.

Osnovni podaci o operativnom sistemu Windows

Možete da uporedite verziju sa onim što je navedeno na listu sa komandama životnog ciklusa , kako biste se uverili da uređaj radi pod poslednjom verzijom operativnog sistema Windows 10.

Ako vam je potrebna pomoć za ažuriranje ličnog uređaja, pogledajte članak Rešavanje problema prilikom ažuriranja operativnog sistema Windows 10 ili Povezivanje sa иlanom našeg tima za podršku.

IT profesionalci bi trebalo da provere naš Vodič za Ažuriranje Windows 10 u preduzeću Enterprise za više informacija određenih za Windows 10 za preduzeća.

Računar će i dalje funkcionisati, ali može da postane ranjiviji na bezbednosne rizike i viruse zato što nećete primati nove bezbednosne ispravke ili druge ispravke kvaliteta. Zbog toga preporučujemo da ažurirate na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10, kao što je opisano iznad i da nastavite da budete ažurni. Microsoft nudi besplatnu podršku da biste se uverili da imate najnovije ispravke i da je potrebno da vaš uređaj bude ažuran pre nego što pomogne sa drugim problemima tehničke podrške.

Da biste verifikovali datum završetka usluge za izdanje i verziju operativnog sistema Windows 10, pogledajte listu podataka "Windows ћivotni ciklus".  

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×