Promena ili resetovanje lozinke za Windows

Primenjuje se na: Windows 10Windows 8.1Windows 7

Windows 10


Resetovanje lozinke za lokalni nalog u operativnom sistemu Windows 10

Ako ste zaboravili ili izgubili svoju lozinku za Windows 10 za lokalni nalog i treba da se ponovo prijavite na svoj uređaj, opcije u nastavku mogu vam pomoći da nastavite sa radom.

Windows 10 verzija 1803 i novije verzije

Ako ste dodali bezbednosne pitanja kada ste podesili lokalni nalog za Windows 10, u verziji 1803 ili novijoj, evo kako da resetujete lozinku.

Na ekranu za prijavljivanje unesite pogrešnu lozinku da biste otvorili opciju za poništavanje lozinke. Izaberite Resetuj lozinku, odgovorite na bezbednosna pitanja, a zatim unesite novu lozinku. Prijavite se kao i obično.

Windows 10, verzije starije od 1803

U svim verzijama operativnog sistema Windows 10 koje prethode verziji 1803, nema bezbednosnih pitanja i nećete moći da oporavite vašu lozinku. Ni mi ne možemo da oporavimo vašu lozinku. Sledeći korak jeste da uspostavite početne vrednosti uređaja tako da možete da odaberete drugu lozinku.

Uspostavljanje početne vrednosti uređaja za resetovanje lozinke

Pre nego što uspostavite početne vrenosti uređaja, potrebno je da napravite rezervnu kopiju ličnih datoteka. Možete da ih sačuvate na USB disk, SD karticu ili na spoljni čvrsti disk ili možete da ih sačuvate u oblaku u usluzi OneDrive. Više informacija potražite u članku Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje u OS Windows 10.

Više informacija o tome kako da uspostavite početne vrednosti uređaja potražite u odeljku sa informacijama o uspostavljanju početnih vrednosti računara Opcije za oporavak za Windows 10.

Resetovanje lozinke za Microsoft nalog koju koristite za prijavljivanje na računar

Na ekranu za prijavljivanje otkucajte ime vašeg Microsoft naloga ako nije već prikazano. Ako postoji više naloga na računaru, odaberite onaj čije početne vrednosti želite da uspostavite. Ispod okvira za tekst sa lozinkom izaberite stavku Zaboravio/la sam lozinku. Sledite korake da biste poništili lozinku.

Rešavanje problema sa prijavljivanjem

Ako i dalje imate problema sa prijavljivanjem na nalog, dodatna rešenja potražite u članku Rešavanje problema sa prijavljivanjem.