Kada objavimo naplatu vašoj opciji plaćanja, videćete iznos i opis na izvodu iz te opcije plaćanja. To može biti izvod o kreditnoj kartici, izvod o mobilnom telefonu ili druga opcija plaćanja, u zavisnosti od toga kako ste platili.

Kupovine na Microsoft nalogu možete da uporedite sa izvodom iz svoje opcije plaćanja tako što ćete proveriti istoriju porudžbina na mreži ili na Xbox One. 

Proverite istoriju porudžbina na mreži

  1. Prijavite se u account.microsoft.com sa Microsoft nalogom. Ako imate više naloga, uverite se da ste prijavljeni na odgovarajući Microsoft nalog za te kupovine.

  2. Izaberite stavke & naplatu>Istorija porudžbina ,a zatim u okviru Suzi izaberite porudžbinu i opseg datuma koji želite.

  3. Potraži troškove sa statusom Dovršeno ili Preusmećeno. Troškovi sa statusom U toku još uvek nisu objavljeni u opciju plaćanja.

  4. Da biste odštampali fakturu, izaberite stavku Detalji porudžbine iz porudžbine koju želite, a zatim izaberite stavku Odštampaj. Možete da koristite i funkciju štampanja u pregledaču da biste odštampali stranicu. U Microsoft Edge kliknite desnim tasterom miša bilo gde na stranici (ili izaberite i zadržite ako koristite uređaj sa dodirnim ekranom), a zatim izaberite stavku Odštampaj.

Srodne teme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×