Otpremanje datoteka i fascikli u biblioteku

Otpremanje datoteka i fascikli u biblioteku

Možete da prevučete datoteke i fascikle sa računara da biste ih otpremili u OneDrive biblioteku ili SharePoint tima sa modernim iskustvom. Možete da pregledate i otpremate datoteke pomoću klasične verzije.  Više informacija potražite u članku razlike između novih i klasičnih iskustava za liste i biblioteke.

Napomene: 

 • Da biste kreirali i otpremili datoteke i fascikle u biblioteci, morate da imate dozvole za saradnike u biblioteci. Ako niste sigurni koje dozvole imate, obratite se SharePoint administratoru. Više informacija potražite u članku tipovi datoteka koje se ne mogu dodati na listu ili u biblioteku.

 • SharePoint ima mogućnost da otpremi fascikle koje su ugrađene u Microsoft Edge, Google Chrome i Mozilla Firefox. Internet Explorer ne podržava otpremanje fascikli.

Pogledajte kako da kopirate datoteke i fascikle sa računara

Pogledajte ovaj video da biste videli kako da kopirate datoteke i fascikle u OneDrive i na sajt tima.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Prevucite datoteke u OneDrive ili SharePoint biblioteku lokacija

Napomene: 

 • Prevucite i otpustite najbolje sa Google Chrome.  Za druge pregledače možete da koristite komandu Upload kao alternativni metod. 

 • Ako ne vidite opciju za prevlačenje i otpuštanje datoteka, možda ćete morati da ažurirate svoju kopiju sistema Office u modernu verziju. 

 1. Otvorite OneDrive ili SharePoint biblioteku lokacija.

  SharePoint biblioteka lokacija

 2. Na računaru izaberite stavku Započni Dugme „Windows Start“ , a zatim otkucajte Istraživač datoteka.

  Prevucite datoteke u SharePoint biblioteku

 3. Premestite se u fasciklu sa dokumentima koje želite da otpremite.

 4. Prevucite datoteke u prostor u SharePoint biblioteci gde piše prevucite datoteke ovde. U biblioteci bi trebalo da se prikaže „Ovde otpustite“ kada datoteku zadržite iznad nje.

  Otpustite datoteke u sistemu SharePoint

 5. Trebalo bi da vidite datoteke koje se pojavljuju u biblioteci dokumenata.

Otpremanje datoteka iz pregledača u OneDrive ili SharePoint sajt biblioteke

 1. Otvorite OneDrive ili SharePoint biblioteku lokacija.

  SharePoint biblioteka lokacija

 2. Izaberite stavku otpremanje na vrhu biblioteke dokumenata.

  Upload document

 3. U dijalogu Dodavanje dokumenta izaberite stavku Potraži da biste otpremili pojedinačne datoteke. U zavisnosti od verzije usluge OneDrive ili SharePoint koju koristite, možete da otpremite više datoteka tako što ćete držati taster CTRL ili SHIFT i izabrati više datoteka.

 4. Kada izaberete datoteku ili datoteke za otpremanje, kliknite na dugme u redu.

Ako u biblioteku otpremate velike datoteke – ili više datoteka koje su zajedno veoma velike – možda će se pojaviti greške zbog ograničenja veličine za datoteke u sistemu SharePoint ili greške zbog vremenskog ograničenja u vašoj verziji programa Internet Explorer. Više informacija potražite u članku Upravljanje velikim listama i bibliotekama u sistemu SharePoint.

Prilikom otpremanja datoteka i fascikli morate biti svesni dužine putanje i imena datoteke. SharePoint i OneDrive podržavaju 400 znakova za ukupnu dužinu datoteke i putanje. SharePoint Server verzije podržavaju do 260 znakova za ime datoteke i dužinu putanje. Informacije potražite u članku nevažeće imena datoteka i tipovi datoteka u usluzi OneDrive i sistemu SharePoint.

Vlasnici lokacija mogu podesiti biblioteku tako da zahteva da odjavite datoteke kako biste mogli da ih uređujete (i prijavite ih kada završite). Ako biblioteka zahteva odjavljivanje, datoteka se odjavljuje za vas kada je prvi put otpremite. Datoteku morate prijaviti da bi druge osobe mogle da je uređuju. Više informacija potražite u članku Odjavljivanje, prijavljivanje ili odbacivanje promena u datotekama u biblioteci.

Vlasnici lokacija mogu podesiti biblioteku tako da zahteva odobrenje sadržaja da bi ga mogle videti druge osobe koje koriste biblioteku. Vi, kao autor, možete videti navedenu datoteku i koristiti je, ali to ne može niko drugi. Na primer, pravni sektor može zahtevati odobrenje da bi dokumenti postali javni. Informacije potražite u članku zahtevanje odobrenja stavki na listi ili u biblioteci lokacija.

Možete da dodate datoteku koja će zameniti postojeću redigovanom verzijom. Ako je biblioteka podešena da prati verzije, onda datoteka koju dodate postaje najnovija verzija, a starija datoteka postaje deo istorije verzija datoteke. Ako otpremate novu verziju datoteke, ne bi bilo loše da unesete komentare o tome šta je promenjeno u toj verziji kako biste lakše mogli da pratite istoriju datoteke. Informacije potražite u članku Kako funkcioniše kreiranje verzija na listi ili u biblioteci?

Da biste saznali više, pročitajte ove članke:

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×