Otpremanje datoteka i fascikli u biblioteku

Datoteke i fascikle sa računara možete da prevučete da biste ih otpremili u OneDrive biblioteku ili SharePoint tima sa modernim iskustvom. Datoteke možete da pregledate i otpremite i pomoću klasične verzije.  Informacije potražite u članku Razlike između novog i klasičnog iskustva za liste i biblioteke.

Napomene: 

 • Da biste kreirali i otpremili datoteke i fascikle u biblioteku, morate imati dozvole saradnika za biblioteku. Ako niste sigurni koje dozvole imate, obratite se SharePoint Administrator. Više informacija potražite u članku Tipovi datoteka koji se ne mogu dodati na listu ili u biblioteku.

 • SharePoint može da otprema fascikle koje su ugrađene u Microsoft Edge, Google Chrome i Mozilla Firefox. Internet Explorer ne podržava otpremanje fascikli.

Pogledajte kako da kopirate datoteke i fascikle sa računara

Pogledajte ovaj video da biste videli kako da kopirate datoteke i fascikle OneDrive na lokaciju tima.

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Drag files to your OneDrive or SharePoint site library

Napomene: 

 • Prevlačenje i otpuštanje najbolje funkcioniše uzMicrosoft Edge ili Google Chrome. Za druge pregledače možete da koristite komandu Otpremi kao alternativni metod. 

 • Ako ne vidite opciju za prevlačenje i otpuštanje datoteka, možda ćete morati da ažurirate kopiju sistema Office na modernu verziju. 

 1. Otvorite biblioteku OneDrive ili SharePoint lokacije.

  Biblioteka SharePoint lokacije

 2. Na računaru izaberite Start Dugme „Windows Start“ , a zatim otkucajte Istraživač datoteka.

  Prevucite datoteke u SharePoint biblioteku

 3. Premestite se u fasciklu sa dokumentima koje želite da otpremite.

 4. Prevucite datoteke u prostor u SharePoint biblioteci gde piše prevucite datoteke ovde. U biblioteci bi trebalo da se prikaže „Ovde otpustite“ kada datoteku zadržite iznad nje.

  Otpuštanje datoteka u sistemu SharePoint

 5. Trebalo bi da vidite da se datoteke pojavljuju u biblioteci dokumenata.

Otpremanje datoteke u SharePoint ili OneDrive u okviru Istraživač datoteka

Kada sinhronizujete OneDrive ili SharePoint biblioteku sa uređajem, datoteku možete da otpremite u okviru Istraživač datoteka:

 1. U Istraživač datoteka pronađite datoteku koju želite da otpremite.

 2. Izaberite datoteku, a zatim na traci sa alatkama izaberite opciju Iseci .

 3. U Istraživač datoteka da biste sinhronizovali OneDrive ili SharePoint fasciklu u koju želite da stavite datoteku.

 4. Kada izaberete tu fasciklu, na traci sa alatkama izaberite stavku Nalepi.

 5. Pojaviće se mala ikona statusa koja ukazuje na status sinhronizacije sa uslugama OneDrive ili SharePoint:

  Icon

  Značenje

  Sinhronizacija između uređaja i skladišta u oblaku je na čekanju.

  Plava ikona oblaka koja ukazuje na OneDrive datoteku koja je samo na mreži

  Ikona plavog oblaka ukazuje na to da je datoteka dostupna samo na mreži. Datoteke samo na mreži ne zauzimaju prostor na računaru. Vidite ikonu oblaka za svaku datoteku samo na mreži u programu Istraživač datoteka, ali se datoteka ne preuzima na uređaj dok je ne otvorite.

  Datoteke samo na mreži ne možete da otvorite kada uređaj nije povezan sa internetom. 

  Zelena ikona provere koja ukazuje na lokalno dostupnu OneDrive datoteku

  Datoteka samo na mreži. Kada je otvorite, ona se preuzima na uređaj i postaje lokalno dostupna datoteka. Lokalno dostupnu datoteku možete da otvorite bilo kada, čak i bez pristupa internetu.

  Ako vam je potrebno više prostora na disku, možete da vratite datoteku samo na mrežu. Samo kliknite desnim tasterom miša na datoteku i izaberite oslobodite prostor.

  Ikona zelenog kruga koja označava uvek dostupnu OneDrive datoteku

  Datoteka je označena kao Uvek čuvaj na ovom uređaju. Ove datoteke su preuzete na uređaj i zauzimaju prostor, ali su uvek tu za vas čak i kada ste van mreže.

Saznajte više o sinhronizovanju i OneDrive datotekama na zahtev.

Otpremanje datoteka iz programa Explorer u OneDrive ili SharePoint biblioteku lokacija

 1. Otvorite biblioteku OneDrive ili SharePoint lokacije.

  SharePoint biblioteka lokacije

 2. Izaberite stavku Otpremi na vrhu biblioteke dokumenata.

  Upload document

 3. U dijalogu Dodavanje dokumenta izaberite stavku Potraži da biste otpremili pojedinačnu datoteku. U zavisnosti od verzije usluge OneDrive ili sistema SharePoint koju koristite, možda ćete moći da otpremite i više datoteka tako što ćete držati pritisnut taster Ctrl ili Shift i izabrati više datoteka.

 4. Kada izaberete datoteku ili datoteke za otpremanje, kliknite na dugme U redu.

Ako u biblioteku otpremate velike datoteke – ili više datoteka koje su zajedno veoma velike – možda će se pojaviti greške zbog ograničenja veličine za datoteke u sistemu SharePoint ili greške zbog vremenskog ograničenja u vašoj verziji programa Internet Explorer. Informacije potražite u članku Upravljanje velikim listama i bibliotekama u sistemu SharePoint.

Prilikom otpremanja datoteka i fascikli morate biti svesni dužine putanje i imena datoteke. SharePoint u sistemu Microsoft 365 i OneDrive podržavaju do 400 znakova za ukupnu datoteku i dužinu putanje. SharePoint Server verzije podržavaju do 260 znakova za ime datoteke i dužinu putanje. Informacije potražite u članku Nevažeća imena datoteka i tipovi datoteka u uslugama OneDrive i SharePoint.

Vlasnici lokacija mogu podesiti biblioteku tako da zahteva da odjavite datoteke kako biste mogli da ih uređujete (i prijavite ih kada završite). Ako biblioteka zahteva odjavljivanje, datoteka se odjavljuje za vas kada je prvi put otpremite. Datoteku morate prijaviti da bi druge osobe mogle da je uređuju. Informacije potražite u članku Odjavljivanje, prijavljivanje ili odbacivanje promena datoteka u biblioteci.

Vlasnici lokacija mogu podesiti biblioteku tako da zahteva odobrenje sadržaja da bi ga mogle videti druge osobe koje koriste biblioteku. Vi, kao autor, možete videti navedenu datoteku i koristiti je, ali to ne može niko drugi. Na primer, pravni sektor može zahtevati odobrenje da bi dokumenti postali javni. Informacije potražite u članku Zahtevanje odobrenja stavki na listi ili u biblioteci lokacije.

Možete da dodate datoteku koja će zameniti postojeću redigovanom verzijom. Ako je biblioteka podešena da prati verzije, onda datoteka koju dodate postaje najnovija verzija, a starija datoteka postaje deo istorije verzija datoteke. Ako otpremate novu verziju datoteke, ne bi bilo loše da unesete komentare o tome šta je promenjeno u toj verziji kako biste lakše mogli da pratite istoriju datoteke. Informacije potražite u članku Kako kreiranje verzija funkcioniše na listi ili u biblioteci?

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×