Otpremanje datoteka i fascikli u biblioteku

Otpremanje datoteka i fascikli u biblioteku

Datoteke i fascikle sa računara možete da prevučete da biste ih otpremili u OneDrive biblioteku ili SharePoint tima sa modernim iskustvom. Takođe možete da pregledate i otpremite datoteke pomoću klasične verzije.  Informacije potražite u temi Razlike između novog i klasičnog iskustva u listama i bibliotekama.

Napomene: 

 • Da biste kreirali i otpremli datoteke i fascikle u biblioteku, morate da imate dozvole saradnika za biblioteku. Ako niste sigurni koje dozvole imate, obratite se SharePoint administratoru. Više informacija potražite u dokumentu Tipovi datoteka koji se ne mogu dodati na listu ili u biblioteku.

 • SharePoint mogućnost otpremanja fascikli koje su ugrađene u fascikle Microsoft Edge, Google Chrome i Mozilla Firefox. Internet Explorer ne podržava otpremanje fascikli.

Pogledajte kako da kopirate datoteke i fascikle sa računara

Pogledajte ovaj video da biste videli kako da kopirate datoteke i fascikle OneDrive na lokaciju tima.

 • Vaš pregledač ne podržava video.

Prevlačenje datoteka u OneDrive ili SharePoint biblioteci lokacije

Napomene: 

 • Prevlačenje i otpusti najbolje funkcioniše sa novimMicrosoft Edge ili Google Chrome. U drugim pregledačima možete da koristite komandu Otpremi kao alternativni metod. 

 • Ako ne vidite opciju za prevlačenje i otpustite datoteke, možda ćete morati da ažurirate kopiju Kancelarija na modernu verziju. 

 1. Otvorite biblioteku OneDrive ili SharePoint lokaciji.

  SharePoint Biblioteka lokacije

 2. Na računaru izaberite stavku Start Dugme „Windows Start“ , a zatim otkucajte Istraživač datoteka.

  Prevlačenje datoteka u SharePoint biblioteku

 3. Premestite se u fasciklu sa dokumentima koje želite da otpremite.

 4. Prevucite datoteke u prostor u SharePoint biblioteci gde piše prevucite datoteke ovde. U biblioteci bi trebalo da se prikaže „Ovde otpustite“ kada datoteku zadržite iznad nje.

  Drop files in SharePoint

 5. Trebalo bi da vidite da se datoteke pojavljuju u biblioteci dokumenata.

Otpremanje datoteka iz programa Explorer OneDrive ili SharePoint biblioteku lokacija

 1. Otvorite biblioteku OneDrive ili SharePoint lokaciji.

  SharePoint biblioteci lokacije

 2. Izaberite stavku Otpremi na vrhu biblioteke dokumenata.

  Upload document

 3. U dijalogu Dodavanje dokumenta izaberite stavku Potraži da biste otpremite pojedinačnu datoteku. U zavisnosti od verzije programa OneDrive ili SharePoint koje koristite, možda ćete moći da otpremite i više datoteka tako što ćete držati pritisnut bilo taster Ctrl ili Shift i izabrati više datoteka.

 4. Kada izaberete datoteku ili datoteke za otpremanje, izaberite stavku U redu.

Ako u biblioteku otpremate velike datoteke – ili više datoteka koje su zajedno veoma velike – možda će se pojaviti greške zbog ograničenja veličine za datoteke u sistemu SharePoint ili greške zbog vremenskog ograničenja u vašoj verziji programa Internet Explorer. Informacije potražite u temi Upravljanje velikim listama i bibliotekama u SharePoint.

Prilikom otpremanja datoteka i fascikli morate biti svesni dužine putanje i imena datoteke. SharePoint u sistemu Microsoft 365 i OneDrive podržavaju do 400 znakova za ime datoteke i dužinu putanje. SharePoint Server verzije podržavaju do 260 znakova za ime datoteke i dužinu putanje. Informacije potražite u dokumentu Nevažeća imena datoteka i tipovi datoteka u OneDrive i SharePoint.

Vlasnici lokacija mogu podesiti biblioteku tako da zahteva da odjavite datoteke kako biste mogli da ih uređujete (i prijavite ih kada završite). Ako biblioteka zahteva odjavljivanje, datoteka se odjavljuje za vas kada je prvi put otpremite. Datoteku morate prijaviti da bi druge osobe mogle da je uređuju. Informacije potražite u temi Odjavite, prijavite ili odbacite promene u datotekama u biblioteci.

Vlasnici lokacija mogu podesiti biblioteku tako da zahteva odobrenje sadržaja da bi ga mogle videti druge osobe koje koriste biblioteku. Vi, kao autor, možete videti navedenu datoteku i koristiti je, ali to ne može niko drugi. Na primer, pravni sektor može zahtevati odobrenje da bi dokumenti postali javni. Informacije potražite u temi Zahtevanje odobrenja stavki na listi ili u biblioteci lokacije.

Možete da dodate datoteku koja će zameniti postojeću redigovanom verzijom. Ako je biblioteka podešena da prati verzije, onda datoteka koju dodate postaje najnovija verzija, a starija datoteka postaje deo istorije verzija datoteke. Ako otpremate novu verziju datoteke, ne bi bilo loše da unesete komentare o tome šta je promenjeno u toj verziji kako biste lakše mogli da pratite istoriju datoteke. Informacije potražite u temi Kako funkcioniše sastavljanje verzija na listi ili u biblioteci?

Da biste saznali više, pročitajte ove članke:

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×