Dobijanje vrednosti deonica

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Da biste umetnuli cenu deonica u Excel, prvo konvertujte tekst u tip podataka Deonice. Zatim možete da koristite druge kolone da biste izdvojili određene detalje u odnosu na taj tip podataka, kao što je cena deonica, promena u ceni itd.

Napomena: Tip podataka "akcije" je dostupan samo svetskim Višezakupnim klijentima (standardne Microsoft 365 nalozima).

 1. Otkucajte neki tekst u ćelijama. Na primer, otkucajte oznaku telefona, ime preduzeća ili ime fonda u svaku ćeliju.

 2. Zatim izaberite ćelije.

 3. Iako to nije obavezno, preporučujemo vam da napravite Excel tabelu. Ovo će kasnije olakšati izdvajanje informacija na mreži. Da biste kreirali tabelu, idite na stavke umetanje > tabele.

 4. Sa izabranim ćelijama, idite na karticu Podaci , a zatim izaberite stavku deonice.

 5. Ako Excel pronađe podudaranje između teksta u ćelijama i izvora na mreži, on će konvertovati tekst u tip podataka "akcije". Znaćete da su konvertovani ako imaju ikonu za deonice: Ikona „Povezani zapisi“ za akcije .

 6. Izaberite jednu ili više ćelija sa tipom podataka, a zatim kliknite na dugme Dodaj kolonu Dugme „Dodaj kolonu“ . Kliknite na to dugme, a zatim kliknite na ime polja da biste izdvojili više informacija. Na primer, možete da izaberete cenuza deonice.

 7. Ponovo kliknite na dugme Dodaj kolonu da biste dodali još polja. Ako koristite tabelu, evo dojave: otkucajte ime polja u odnosu na zaglavlje. Na primer, otkucajte promenu u nizu zaglavlja za deonice i pojaviće se kolona promena po cenama. Ili otkucajte druga imena polja kao što je vreme poslednjeg zatvaranja, prethodno zatvaranjei Exchange.

Saveti: 

 • Da biste videli sva polja dostupna za preduzeće ili fond, kliknite na ikonu Stock ( Ikona „Povezani zapisi“ za akcije ) ili izaberite ćeliju i pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + F5.

 • Ako vidite Ikona sa znakom pitanja umesto ikone, to znači da je programu Excel teško da uklopi tekst sa podacima u našim izvorima na mreži. Ispravite sve pravopisne greške i kada pritisnete taster Enter, Excel će se potruditi da nađe podudarne informacije. Ili kliknite na Ikona sa znakom pitanja i pojaviće se okno birača. Pronađite podatke pomoću jedne ili dve ključne reči, odaberite željene podatke, a zatim izaberite stavku Izaberite.

 • Možete i da pišete formule koje se odnose na tipove podataka.

 • Informacije o deonicama su odložene, navedene kakve jesu i nisu namenjene za trgovinu ili savetovanje. Pogledajte Osnovni podaci izvorima podataka za više informacija.

Takođe pogledajte

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×