Pregledač ne podržava video zapis.

Da biste umetnuli cenu deonica u Excel, prvo konvertuj tekst u tip podataka Deonice. Zatim možete da koristite druge kolone da biste izdvojili određene detalje u odnosu na taj tip podataka, kao što je cena deonica, promena u ceni itd.

Napomena: Tip podataka "Deonice" dostupan je samoMicrosoft 365 nalogima ili onima sa besplatnim Microsoft nalogom. Morate imati i engleski, francuski, nemački, italijanski, španski ili portugalski jezik za uređivanje dodat u željene postavke Kancelarija jezika.

 1. Otkucajte neki tekst u ćelijama. Na primer, otkucajte beskonačni simbol, ime preduzeća ili ime fonda u svaku ćeliju.

 2. Zatim izaberite ćelije.

 3. Iako to nije obavezno, preporučujemo vam da napravite Excel tabelu. Ovo će kasnije olakšati izdvajanje informacija na mreži. Da biste kreirali tabelu, idite na stavku Umetanje > tabelu.

 4. Dok su ćelije i dalje izabrane, idite na karticu Podaci, a zatim izaberite stavku Deonice.

 5. Ako Excel pronađe podudaranje između teksta u ćelijama i naših izvora na mreži, konvertovaće tekst u tip podataka "Deonice". Znaćete da su konvertovani ako imaju ovu ikonu za akcije: Ikona „Povezani zapisi“ za akcije.

 6. Izaberite jednu ili više ćelija sa tipom podataka i pojaviće se dugme Dugme „Dodaj kolonu“ kolone. Kliknite na to dugme, a zatim kliknite na ime polja da biste izdvojli više informacija. Na primer, za akcije možete da izaberete Cena.

 7. Ponovo kliknite na dugme Dodaj kolonu da biste dodali još polja. Ako koristite tabelu, evo saveta: Otkucajte ime polja u redu zaglavlja. Na primer, otkucajte Promena u redu zaglavlja za akcije i pojaviće se promena u koloni sa cenovnikom. Možete i da otkucate druga imena polja, kao što su Vreme poslednje trgovine, Prethodnozatvaranje i Exchange.

Saveti: 

 • Da biste videli sva polja koja su dostupna za preduzeće ili fond, kliknite na ikonu "Deonice" ( Ikona „Povezani zapisi“ za akcije ) ili izaberite ćeliju i pritisnite Kombinaciju tastera Ctrl+Shift+F5.

 • Ako vidite Ikona sa znakom pitanja umesto ikone, to znači da je programu Excel teško da uklopi tekst sa podacima u našim izvorima na mreži. Ispravite sve pravopisne greške i kada pritisnete taster Enter, Excel će se potruditi da nađe podudarne informacije. Ili kliknite na Ikona sa znakom pitanja i pojaviće se okno birača. Pronađite podatke pomoću jedne ili dve ključne reči, odaberite željene podatke, a zatim izaberite stavku Izaberite.

 • Možete i da pišete formule koje se upućuju na tipove podataka ili da koristite funkciju STOCKHISTORY.

 • Informacije o deonicama su odložene, navedene kakve jesu i nisu namenjene za trgovinu ili savetovanje. Pogledajte Osnovni podaci izvorima podataka za više informacija.

Takođe pogledajte

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×