Možete da koristite funkciju FIELDVALUE za preuzimanje podataka polja iz povezanih tipova podataka kao što su tipovi podataka Deonice ili Geografija. Postoje lakši načini za pisanja formula koje se odnose na tipove podataka, tako da funkcija FIELDVALUE treba da se koristi za kreiranje uslovnih izračunavanja na osnovu tipova povezanih podataka.

Napomena: 28. mart 2019: Tipovi podataka su objavljeni svim Windows Microsoft 365 pretplatnicima. Ako steMicrosoft 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Kancelarija.

Tehnički detalji

Sintaksa

=FIELDVALUE(value, field_name)

Sintaksa funkcije FIELDVALUE ima sledeće argumente:

Argument

Opis

vrednost

Funkcija vraća sva podudarna polja iz povezanih tipova podataka navedenih u argumentu vrednosti.

field_name

Ime ili imena polja koja želite da izdvojite iz povezanog tipa podataka.

Opis

Primeri

U sledećem osnovnom primeru, formula =FIELDVALUE(A2,"Price") izdvaja polje Cena iz tipa podataka deonica za JM Smucker Co.

Preuzimanje cene deonica preduzeća sa =FIELDVALUE(A2,"Price")

Sledeći primer je najčešći primer za funkciju FIELDVALUE. Ovde koristimo na funkciju IFERROR za proveru grešaka. Ako ne postoji ime preduzeća u ćeliji A2, formula FIELDVALUE vraća grešku i u tom slučaju ne želimo ništa da prikažemo (””). Ali ako postoji ime preduzeća, želimo da preuzmemo Cenu iz tipa podataka u ćeliji A2 sa =IFERROR(FIELDVALUE($A2,B$1),"").

Preuzmite venu deonica preduzeća i zanemarite greške koje sadrže =IFERROR(FIELDVALUE($A2,B$1),"")

Imajte na umu da vam funkcija FIELDVALUE omogućava da upućujete na ćelije radnog lista za field_name argument, tako da formula iznad upućuje na ćeliju B1 za Cenu umesto da ručno unesete „Cena” u formulu. 

Napomene

Ako pokušate da preuzmete podatke iz polja sa tipom podataka koje ne postoji, funkcija FIELDVALUE će vratiti #FIELD! grešku. Na primer, možda ste uneli „Cene“, a trenutno polje sa tipom podataka nazvano je „Cena“. Dobro proverite formulu da biste se uverili da koristite važeće ime polja. Ako želite da prikažete listu imena polja za zapis, izaberite ćeliju za zapis i pritisnite Alt+Shift+F10.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u Excel Tech zajednici ili da dobijete podršku u Answers zajednici.

Takođe pogledajte

Tipovi podataka „Deonice“ i „Geografija“

Kako da pišete formule koje se odnose na tipove podataka

Greška #FIELD! greška

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×