Dodavanje i sinhronizovanje deljenih fascikli sa uslugom OneDrive

Dodavanje i sinhronizovanje deljenih fascikli sa uslugom OneDrive

Kada neko deli fasciklu i da vam dozvole za nju, dodajte deljenu fasciklu u svoj OneDrive da biste olakšali uređivanje i rad sa fasciklom i njenim sadržajem. Ako sinhronizujete fasciklu sa svojim Windows ili Mac računarima koji koriste OneDrive aplikacijuhttps://onedrive.live.com/about/sr-latn-RS/download/</c0>, možete da radite sa njom van mreže.

Napomene: 

 • Deljene fascikle dodate u vaš OneDrive ne koriste vaš OneDrive prostor za skladištenje. One koriste samo prostor za skladištenje vlasnika fascikle.

 • Deljenim fasciklama možete da pristupite i sa deljene liste u OneDrive. com ili u OneDrive mobilne aplikacije. I dalje možete da kopirate, premestite, uredite, preimenujete, delite i izbrišete sve što se nalazi u fascikli.

Dodavanje deljene fascikle u OneDrive

Prijavite se u OneDrive u pregledaču.

 1. U OneDrive oknu za navigaciju, u okviru OneDrive, izaberite stavku Deljeno. Datoteke i fascikle koje možete da dodate u OneDrive su označene kao da se uređuju.

  OneDrive deljene fascikle

 2. U OneDrive-ličnom, pronađite fasciklu koju želite da dodate, kliknite na krug u pločici fascikle da biste je izabrali, a zatim izaberite stavku Dodaj u moj OneDrive.

  Izbor plavog kruga

 3. U OneDrive za posao ili školu, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu, a zatim izaberite stavku Dodaj prečicu na moju OneDrive.

  Dodavanje prečica u OneDrive

Važno: OpcijaDodaj u moj OneDrive nije dostupna u sledećim slučajevima:

 • Prijavljeni ste pomoću poslovnog ili školskog naloga. Umesto toga, videćete stavku Dodaj prečicu u OneDrive.

 • Već ste dodali fasciklu u OneDrive ili ste izabrali više od jedne fascikle. (Nije moguće dodati više fascikli u isto vreme.)

 • Stavka koju pokušavate da dodate nije fascikla. (Opcija „Dodaj u moj OneDrive“ nije dostupna za pojedinačne datoteke ili za kolekcije datoteka kao što su albumi.)

Savet: Ako ne želite da sinhronizujete i delite sadržaj fascikle, možete da izaberete stavku Preuzmi. Tako ćete kopirati fasciklu i njen sadržaj na svoj računar, a ne u vaš OneDrive. Datoteke su dostupne za uređivanje van mreže, ali nećete videti ispravke koje su napravili drugi i oni neće dobiti ispravke koje vi napravite.

Pronalaženje deljenih fascikli u usluzi OneDrive

Deljene fascikle koje ste dodali u OneDrive-personal pojaviće se na OneDrive Veb lokaciji u prikazu datoteke .

Ako koristite OneDrive aplikaciju za sinhronizovanje na računaru, možete da sinhronizujete fasciklu na računaru. Na Windows računaru pronađite fasciklu u programu Windows Explorer; na Mac računaru koristite Nalazač da biste je pronašli.

Napomene: 

 • Ako imate OneDrive aplikaciju za sinhronizovanje, ali deljena fascikla se ne sinhronizuje sa računarom, možda vam je uključena selektivna sinhronizacija. Ovo nije uobičajeno, ali da biste to ispravili, idite na sistemsku paletu računara (ako koristite Mac, idite na traku sa menijima) i pronađite aplikaciju za sinhronizovanje.


 • OneDrive bela ikona na sistemskoj traci

 1. Izaberite ikonu oblaka OneDrive.

 2. Izaberite Ikona „Pomoć i postavke za OneDrive“ Pomoć i postavke stavke Ikona „Pomoć i postavke za OneDrive“ Pomoć i postavke>.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 3. Na kartici Nalog izaberite stavku Odaberi fascikle, a zatim potvrdite izbore u polju za potvrdu fascikli koje želite da sinhronizujete.

Premeštanjem deljenih datoteka i deljenih fascikli u OneDrive

Kada premeštate datoteke između deljenih fascikli, oni gube postojeće dozvole i imaju dozvole iz fascikle u koju ste ih premestili. Na primer, ako premestite stavku u fasciklu samo za čitanje, stavka takođe postaje samo za čitanje. Premeštanje stavke iz deljene fascikle u fasciklu koja se ne deli znači da se stavka više neće deliti ni sa kim. Ako premestite stavke samo u okviru deljene fascikle, nijedna dodeljena dozvola se neće promeniti.

Dok možete da premeštate deljene datoteke, ne možete da premeštate deljene fascikle na OneDrive. com. Ako sinhronizujete OneDrive sa svojim računarom, sve deljene fascikle koje premestite kopiraju se na odredišnu lokaciju, a zatim se uklanjaju iz vaše usluge OneDrive. One su i dalje dostupne na vašoj listi Deljeno.

Napomena: Budite pažljivi prilikom premeštanja fascikli zato što to može da utiče na dozvole za deljenje fascikle. Ako premeštate deljenu fasciklu u drugu fasciklu, ona preuzima dozvole odredišne fascikle. To znači da ljudi mogu da joj pristupe samo ako imaju dozvole i za odredišnu fasciklu – ako se odredišna fascikla ne deli, ni fascikla koju ste premestili više neće biti deljena.

Možete da preimenujete deljene fascikle koje ste dodali u OneDrive. Novo ime koje date fascikli biće vidljivo samo vama i pojaviće se sa tim imenom na svakom mestu na kom pristupate svojoj usluzi OneDrive, uključujući OneDrive.com, OneDrive aplikaciju na računaru ili OneDrive mobilne aplikacije. Promena imena neće biti vidljiva vlasniku deljene fascikle, niti bilo kojoj drugoj osobi koja ima dozvole za fasciklu.

Napomena: Međutim, preimenovanje ili promena sadržaja fascikle biće vidljivi drugim osobama koje dele fasciklu.

Brisanje deljenih datoteka i deljenih fascikli iz OneDrive

Datoteke Izbrisane iz deljene fascikle u OneDrive. com se šalju u korpu za otpatke samo vlasniku deljene fascikle. Međutim, ako sinhronizujete OneDrive na računaru, stavke izbrisane iz deljene fascikle pojavljuju se u korpi za otpatke računara.

Napomena: Samo vlasnik deljene fascikle može da vrati stavku izbrisanu iz fascikle.

Da biste uklonili deljenu fasciklu na OneDrive. com:

 1. U prikazu datoteke izaberite deljenu fasciklu koju želite da uklonite.

 2. Izaberite stavku Ukloni iz OneDrive.

  Ovo će samo ukloniti fasciklu iz vaše usluge OneDrive – ona će i dalje biti dostupna na vašoj listi Deljeno i to neće uticati na vlasnika niti na druge osobe koje dele fasciklu. Ako umesto toga izbrišete fasciklu, ona se briše iz svačije usluge OneDrive i vlasnik fascikle će morati da je vrati u prethodno stanje.

Napomena: Ako sinhronizujete OneDrive sa nekim računarima, uklanjanjem deljene fascikle iz usluge OneDrive, ona se uklanja i sa tih računara.

Ako se fascikla više ne deli sa vama, ona se uklanja iz vaše usluge OneDrive. Da biste vratili pristup fascikli, tražite od vlasnika ili urednika da je ponovo deli sa vama.

Saznajte više

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive mobilnu aplikaciju, pogledajte Rešavanje problema sa OneDrive mobilnom aplikacijom..

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona "Podrška e-poštom"

Podrška putem e-pošte
Ako Vam je i dalje potrebna pomoć, protresite svoj mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×