Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Uz spoljni pristup za Teams u lično ćaskanje možete da dodate ili pozovete bilo koga izvan Teams organizacije ko koristi Teams, Teams za ličnu upotrebu, Skype (za korisnike) i Skype za posao.

Za one koji koriste Teams ili Teams za ličnu upotrebu, to obuhvata i lična ćaskanja i nova ili postojeća grupna ćaskanja.

Prve stvari koje treba znati

 • Ako pozovete nekoga ko nema Teams nalog, dobiće poziv za pokretanje nekontrolisanog Teams naloga a zatim će se pridružiti ćaskanju sa celokupnom istorijom ćaskanja.

 • Osobe iz različitih organizacija se lako mogu dodati u ćaskanja tako što će jedni drugima poslati pozive.

 • Osobe koje koriste Teams za ličnu upotrebu moraju da prihvate poziv da bi učestvovali u ćaskanju. Kada se kreira ćaskanje između kontrolisane Teams organizacije i Teams naloga za ličnu upotrebu, dostupne su samo određene opcije.

 • Spoljni pristup je podrazumevano uključen, ali ga administrator organizacije može isključiti ili ograničiti, npr. blokiranje određenih adresa ili domena.

 • Spoljna oznaka u vrhu ćaskanja ukazuje da li su u ćaskanju bili spoljni učesnici. Takođe ćete videti identifikacionu oznaku pored imena spoljnih učesnika na listama sa učesnicima u ličnim i grupnim ćaskanjima.

  Spoljni bedž

 • Indikator statusa osobe se uvek prikazuje osobama koje koriste Teams i Skype za posao, prikazuju se samo osobama koje koriste Teams za ličnu upotrebu kada prihvate poziv za ćaskanje i ne prikazuju se za osobe koje koriste Skype.

Dodajte ili pozovite nekoga izvan vaše organizacije u privatno ćaskanje

Osobe koje dodate ili pozovete izvan vaše organizacije u lično ćaskanje mogu da obuhvate svakoga ko koristi Teams, Teams za ličnu upotrebu, Skype i Skype za posao.

Napomene: 

 • Svako ko koristi Skype ili Teams za ličnu upotrebu može da prihvati ili blokira pozive za ćaskanje. Možete i da blokirate celokupnu dolaznu komunikaciju od njih.

 • Možete da koristite broj telefona da biste pretraživali osobe koje koriste Teams za ličnu upotrebu.

 • Učesnici u uslugama Skype i Skype za posao mogu da koriste samo čisti tekst u ćaskanju.

 1. Sa leve strane u usluzi Teams izaberite stavku Ćaskanje a zatim Plava ikona ćaskanjaNovo ćaskanje Ikona novog ćaskanja u usluzi Teams da biste započeli novo ćaskanje.

  Pozovite nekoga izvan usluge Teams

 2. Otkucajte adresu e-pošteili broj telefona osobe koju želite da pozovete u ćaskanje. 

  ► Ako se ime podudara, npr. ako je to osoba koju ste već pozvali, izaberite njeno ime.

  ► Ako se ime ne podudara, izaberite stavku Spoljno pretraživanje [e-adrese] da biste joj poslali poziv za ćaskanje. 

  Nema spoljnog podudaranja

 3. Da biste započeli ćaskanje, otkucajte poruku u okviru za tekst u dnu a zatim izaberite stavku Pošalji  Ikona „Pošalji“.

  Savet: Da biste oblikovali poruku pre nego što je pošaljete, pre slanja odaberite neku od opcija oblikovanja u dnu ćaskanja.

U grupno ćaskanje dodajte nekoga ko koristi Teams izvan vaše organizacije

Osobe koje su izvan vaše organizacije a koje dodate u novu ili postojeće grupno ćaskanje moraju da koriste Teams ili Teams za ličnu upotrebu. 

Napomena: Učesnici ćaskanja iz različitih organizacija koje ograničavaju ili blokiraju međusobnu komunikaciju mogu biti deo grupnog ćaskanja ako je vašoj organizaciji dozvoljeno da komunicira sa tim organizacijama.

Započnite novo grupno ćaskanje i dodajte učesnike

 1. Pratite prethodne korake za lična ćaskanja, ali dodajte više osoba.

 2. Otkucajte poruku ili izaberite strelicu nadesno da biste dodali ime grupe (opcionalno) a zatim otkucajte poruku.


Dodaj ime grupe

Napomena: Grupno ćaskanje je ograničeno na 250 osoba, iako svaka osoba može biti iz različite Teams organizacije.

Dodavanje učesnika u postojeće grupno ćaskanje

Možete da dodate samo učesnike sa spoljnim pristupom u postojeća i tekuća ćaskanja koja već sadrže najmanje jednog učesnika sa spoljnim pristupom. U suprotnom, kreiraćete novo grupno ćaskanje sa unutrašnjim učesnicima i jednim ili više spoljnih učesnika koje dodajete.

 1. Odaberite postojeće grupno ćaskanje u koje želite da dodate učesnike ili budite aktivni u njemu.

 2. Izaberite stavku Prikaz i dodavanje učesnika  Ikona „Dodaj učesnike“ ispod slike profila u gornjem desnom uglu usluge Teams a zatim odaberite opciju  Ikona „Dodaj učesnike“Dodaj osobe.

  Dodaj osobe u ćaskanje

 3. Pre nego što otkucate adrese e-pošte ili brojeve telefona u okviru stavke Dodaj, odaberite da li i kako želite da uključite istoriju ćaskanja. 

  Istorija ćaskanja

  ► Ako vidite imena koja se podudaraju u okviru stavke Dodaj, odaberite ta imena a zatim izaberite stavku Dodaj. Zatim ćete videti osobe koje su dodate u grupno ćaskanje.

  ► Ako se imena osoba ne podudaraju odmah (nije pronađen nijedan rezultat), odaberite stavku Pretraži [adresa e-pošte te osobe] spolja da biste joj poslali poziv za ćaskanje.

 4. Da biste započeli ćaskanje ili nastavili s njim, otkucajte poruku u okviru za tekst u dnu a zatim izaberite stavku Pošalji  Ikona dugmeta „Pošalji Teams ćaskanje“.

  Savet: Ako želite da oblikujete poruku pre nego što je pošaljete (opcionalno), pre slanja odaberite neku od opcija oblikovanja u dnu ćaskanja.

Još stvari koje treba znati

 • Spoljni učesnici ćaskanja koji koriste Teams i Teams za ličnu upotrebu mogu da uređuju i brišu poslate poruke, da podese opcije isporuke, oblikuju tekst, koriste emodžije, nalepnice i GIF-ove u razgovorima, da koriste @pominjanja i da prikazuju svoj status u ćaskanju. Međutim, ne mogu da dele niti prilažu datoteke niti da koriste kartice ili aplikacije.

 • U većini slučajeva, svi učesnici ćaskanja mogu da vide profile jedni drugima.

 • Neke spoljne organizacije ili mogućnosti spoljno pristupa vaša organizacija može da blokira ili oni mogu da blokiraju vašu organizaciju.

 • Možete da pružate uslugu hostinga za spoljno ćaskanje grupe sa najviše 249 drugih organizacija.

 • Spoljno ćaskanje ostaje spoljno čak i ako nijedan učesnik spoljnog ćaskanja više nije deo ćaskanja.

 • Kada se pridružite spoljnom ćaskanju grupe u okviru organizacije, na vas se primenjuju smernice te organizacije. Takođe, primenjuju se najkraće smernice za zadržavanje, koje su postavke koje određuju koliko se dugo ćaskanje ili poruka čuvaju.

 • Spoljno ćaskanje grupe postaje samo za čitanje ako su svi učesnici u organizaciji u kojoj je ćaskanje kreirano uklonjeni iz te organizacije.

 • Sprečavanje gubitka podataka (DLP) i informacione barijere ne primenjuju se na ćaskanja sa spoljnim pristupom.


Za više informacija o spoljnom pristupu i povezanim postavkama pogledajte stavku Upravljanje spoljnim pristupom u usluzi Microsoft Teams ili se obratite administratoru.

Započinjanje ćaskanja sa korisnikom usluge Teams za život kao korisnik usluge Teams za posao

Ako su administratori vaše organizacije omogućili prošireni direktorijum Teams povezivanje za ćaskanje, možete da ćaskate sa korisnicima usluge Teams za život kao korisnik usluge Teams za posao.

 1. Idite na stranicu Ćaskanje > Novom Nova ikona razgovora ćaskanja .

 2. U polje Za: unesite broj telefona TFL korisnika do kojih želite da dođete, a zatim izaberite stavku Pretraga <broj telefona> spolja.

 3. Izaberite spoljnog korisnika i pošaljite prvu poruku da biste započeli ćaskanje. Ako se na trenutak pretvaramo da se zovete Danijela Mandera, spoljni korisnik će videti nešto poput ovog:
  Šta TFL korisnik vidi kada se TFW korisnik javi da ćaska

Ako vi, kao korisnik usluge Teams za posao, prikažete karticu profila za spoljnog korisnika usluge Teams za život sa kojima ste se povezali, videćete nešto poput ovoga:

Kako se kartica profila spoljnog TFL korisnika pojavljuje TFW korisniku.

Srodne veze

Prve stvari koje treba znati o grupnim ćaskanjima
Napuštanje ili uklanjanje nekoga iz ćaskanja
Ćaskanje na Teams sastanku
Napredno: osnovno iskustvo ćaskanja za spoljne korisnike u usluzi Microsoft Teams 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×