Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ćaskanje olakšava slanje i čitanje poruka, tako da možete brzo da delite informacije sa članovima tima. 

Slanje poruke

  1. Izaberite stavku Ikona ćaskanja u usluzi Teams. ćaskanje na vrhu aplikacije da biste započeli novi razgovor.

  2. Otkucajte ime ili imena u polje Za na vrhu novog ćaskanja.

    Snimak ekrana koji prikazuje kako da započnete novo ćaskanje

  3. Napišite poruku u polju na dnu ćaskanja. Da biste otvorili opcije oblikovanja, izaberite Dugme "Oblikuj" u usluzi Teams oblikovanje ispod polja.

    Screenshot showing expanded format compose box

Kada budete spremni, izaberite stavku Pošalji Ikona "Pošalji poruku". . Svako ko ima pristup ćaskanju može da vidi vašu poruku.

Slanje više poruka

Kada ćaskanje bude počelo (grupa ili jedan na jedan), samo ga odaberite na listi ćaskanja da biste ga otvorili, a zatim pošaljite još poruka.

Snimak ekrana koji prikazuje kako da pošaljete poruku postojećem ćaskanju

Uređivanje ili brisanje poslate poruke

Da biste izbrisali sve poruke koje ste poslali u ćaskanje ili na kanal, idite na poruku i izaberite stavku Još opcija Dugme Još opcija > Izbriši. Poruka će nestati i na njenom mestu videćete opciju da opozovete brisanje

Da biste uredili poruku, izaberite stavku Još opcija Ikona "Više opcija u usluzi Microsoft Teams">Uredi Teams dugme "Uredi". Uredite poruku po potrebi i izaberite stavku Pošalji Ikona dugmeta „Pošalji Teams ćaskanje“.

Snimak ekrana koji prikazuje kako se preduzimaju radnje na poruci

Označavanje poruke kao nepročitane

Ako želite da zapamtite da pročitate poruku kasnije, možete da je označite kao nepročitanu. Idite na vrh poruke i izaberite stavku Još opcija da biste Dugme Još opcija>Označi kao nepročitano.

Recite više sa reakcijom

Brzo možete da odgovorite na bilo koju poruku sa emodži reakcijom. Za ceo skup zadržite pokazivač iznad poruke i izaberite onu koju želite. Zatim pogledajte kako se pojavljuje u gornjem desnom uglu poruke.

Da biste prilagodili podrazumevane reakcije i dodatne informacije o emodžiju, pogledajte članak Slanje emodžija, GIF-a ili nalepnice u usluzi Microsoft Teams.

Poboljšavanje čitljivosti

Ako treba da prevedete ili pročitate tekst naglas, isprobajte sledeće opcije:

Slanje poruke

Dodirnite stavku Ćaskanje Dugme „Otvori ćaskanje“> Novo Dugme Novo ćaskanje i otkucajte ime osobe ili osoba sa kojima želite da ćaskate. Zatim napišite poruku i dodirnite stavku Pošalji Dugme Pošalji .

Kada primite poruku, postoji nekoliko radnji koje možete da preduzmete u toj poruci.

Označavanje poruke kao nepročitane ili sačuvane

Ako želite da zapamtite da pročitate poruku kasnije, možete da je označite kao nepročitanu ili sačuvanu. Za poruke ćaskanja pritisnite i držite poruku i izaberite stavku Sačuvaj ovu poruku ili Označi kao nepročitano.

Dodavanje emodžija reakcije na poruku

Brzo možete da odgovorite na bilo koju poruku sa emodži reakcijom. Dodirnite i zadržite poruku u koju želite da dodate reakciju. Zatim izaberite željenu reakciju i pogledajte kako se pojavljuje u gornjem desnom uglu poruke.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×