Sign in with Microsoft
Sign in or create an account.

Pomoću kartice "Snimanje" predstavljene u programu PowerPoint 2016 možete da dodate snimak ekrana, snimak ekrana, zvuk (kao što je muzika u pozadini) ili video zapis na slajd.

Savet: Ne vidite karticu Snimanje? Kliknite desnim tasterom miša na bilo koju karticu u programu PowerPoint i izaberite stavku Prilagodi traku. Na desnoj strani dijaloga videćete listu kartica. Proverite da li je oženjeno snimanje.

Otvorite slajd na koji želite da umetnete snimak ekrana.

Izaberite karticu Snimanje > dugme "Snimak ekrana" > (galerija prozora se otvara)

Izaberite jedan od prikazanih prozora (za isečak celog prozora te aplikacije) ili izaberite stavku Isečak ekrana da biste definisali oblast na ekranu koju želite da uhvatite.

 • Možete da snimite ekran računara i srodni zvuk, a zatim da ga uglopite u PowerPoint slajd―ili možete da ga sačuvate kao zasebnu datoteku. Uputstva pogledajte u temi Snimanje ekrana u programu PowerPoint.

 1. Otvorite slajd u koji želite da dodate video.

 2. Izaberite karticu Snimanje > stavku Video > a zatim potražite lokaciju na računaru ili mreži na kojoj je uskladištena video datoteka. Izaberite datoteku i kliknite na dugme Umetni.

  Video zapis će se "automatski rep reprodukcijiti"   To znači da kada gledaoci pogledaju prezentaciju u projekciji slajdova i stignu na slajd na koji je postavljen video, video odmah počinje da se reprodukuje. Prikazivač ne mora da klikne na dugme Reprodukuj da biste ga pokrenuli. Kada se video završi reprodukcija, projekcija slajdova se automatski prelazi na sledeći slajd.

  Važno:   Ako na ovaj način umetnete video, skraćivanje ne menja automatsko skraćivanje vremena za video. Morate ručno da podesite slajd da biste prešli na odgovarajuće vreme. (Izaberite video zapis, izaberite karticu Prelazi na traci i na krajnjem desnom kraju trake prilagodite postavku Prelazak na > Posle vremenskog perioda koji je jednak dužini skraćenog video zapisa.)

  U polju posle na kartici "prelazi" na traci u programu PowerPoint, podešavanje vremena za automatsko napredovanje slajda.

 1. Otvorite slajd u koji želite da dodate zvučnu datoteku.

 2. Izaberite karticu Snimanje > audio > Audio na mom računaru > a zatim potražite lokaciju na računaru ili mreži na kojoj je uskladištena audio datoteka. Izaberite datoteku i kliknite na dugme Umetni.

  Snimanje će se "automatski rep reprodukcijiti"   To znači da kad gledaoci pogledaju prezentaciju u projekciji slajdova i stignu na slajd na koji je postavljen audio snimak, on odmah počinje da se reprodukuje. Prikazivač ne mora da klikne na dugme Reprodukuj da biste ga pokrenuli. Kada se zvuk završi, projekcija slajdova se automatski prelazi na sledeći slajd.

 1. Otvorite slajd u koji želite da dodate zvuk.

 2. Click Recording tab > Audio > Record Sound

 3. U dijalogu Snimanje zvuka kliknite na dugme Snimi na PowerPoint dugme „Snimanje zvuka“i počnite da pričate ili reprodukujete sopstveni zvuk. Kada završite, kliknite na dugme kvadratnog zaustavljanja. Ako želite, dodelite ime snimku. Zatim kliknite nadugme U redu i snimak se nalazi na trenutnom slajdu koji je predstavljen standardnom ikonom zvuka.

  Ikone i kontrole audio zapisa

  Snimanje će se "automatski rep reprodukcijiti"   To znači da kad gledaoci pogledaju prezentaciju u projekciji slajdova i stignu na slajd na koji je postavljen audio snimak, on odmah počinje da se reprodukuje. Prikazivač ne mora da klikne na dugme Reprodukuj da biste ga pokrenuli. Kada se zvuk završi, projekcija slajdova se automatski prelazi na sledeći slajd.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×