Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Funkcije pristupačnosti u usluzi SharePoint Online

Sajtovi koje napravite u usluzi SharePoint u sistemu Microsoft 365 uključuju funkcije pristupačnosti koje olakšavaju osobama sa umanjenim sposobnostima da je koriste.

Ovaj članak nudi veze ka informacijama o tome kako da uradite osnovne zadatke u usluzi SharePoint Online sa čitačem ekrana. Takođe sadrži i veze ka člancima o tome kako da kreirate sajtove u usluzi SharePoint Online koji su pristupačniji osobama sa umanjenim sposobnostima.

Napomena: Prilikom korišćenja usluge SharePoint u sistemu Microsoft 365, preporučujemo vam da koristite Internet Explorer kao pregledač. Saznajte više o tasterskim prečicama u programu Internet Explorer.

U ovoj temi

Rad sa tasterskim prečicama u usluzi SharePoint Online

SharePoint Online se pokreće u pregledaču i možete da koristite tasterske prečice u pregledaču. Na primer, da biste se kretali unapred kroz veze i druge elemente na bilo kojoj veb stranici, uključujući stranice napravljene pomoću usluge SharePoint Online, pritisnite taster Tab, odnosno Shift+Tab da biste se vratili.

Pored toga, SharePoint Online ima sopstvene tasterske prečice. Kada radite u usluzi SharePoint Online, samo pritisnite znak pitanja (?) u bilo kom trenutku da biste otvorili listu tasterskih prečica u zasebnom prozoru. Više detalja potražite u članku Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online.

Pronalaženje opcija za navigaciju u usluzi SharePoint Online

Mnoge stranice kreirane pomoću usluge SharePoint u sistemu Microsoft 365 sadrže četiri skrivene veze u gornjem levom uglu stranice. Da biste pristupili ovim vezama, postavite kursor u traci adresa pregledača (ili pritisnite taster F6) i pritiskajte taster Tab dok ne vidite opise alatki za svaku vezu ili ne čujete zvučne povratne informacije (ime veze) od čitača ekrana:

Savet: U SharePoint u sistemu Microsoft 365 iskustva, kao što Microsoft 365 funkcija pristupačnosti su ugrađena.

  • Uključite pristupačniji režim. Smatramo da vam ova opcija više nije potrebna. Dok će ovaj režim i dalje biti dostupan, pročitajte članak da biste saznali zašto bi trebalo da ga preskočite za SharePoint u sistemu Microsoft 365 iskustvo.

    Danas, pristupačnost je ugrađena u naše osnovne funkcije kao što su biblioteke dokumenata, liste i stranice.

    Pronaći ćete jednostavnu tastaturu za navigaciju, mnogo bolju podršku za čitače ekrana i dodatne tasterske prečice. Možete da otvorite listu tasterskih prečica na pritisak? (znak pitanja).

  • Preskočite komande na traci. Da biste otišli na prvu vezu u oknu za navigaciju na stranici, pritisnite taster Enter.

  • Pređite na glavni sadržaj. Da biste prešli na glavni sadržaj na stranici, pritisnite taster Enter.

  • Isključite animacije. Da biste uključili ili isključili animacije u bilo kojem video zapisu ili grafici na stranici, pritisnite taster Enter.

Kreiranje pristupačnih sajtova u usluzi SharePoint u sistemu Microsoft 365

Da biste saznali kako da kreirate pristupačne sajtove u usluzi SharePoint u sistemu Microsoft 365, pogledajte članak:

Pronalaženje više pomoći za rad sa uslugom SharePoint Online

Da biste pronašli kompletnu listu članaka pomoći i podrške dostupne osobama sa umanjenim sposobnostima, idite na Podrška za pristupačnost za SharePoint Online.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×