Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje čitača ekrana za dodavanje novog deljenog poštanskog sandučeta Exchange centra za administaciju

Ovaj članak je namenjen osobama koje koriste program čitača ekrana kao što su Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

KoristiteExchange centar administracije (EAC) pomoću tastature i čitača ekrana da biste dodali novo deljeno poštansko sanduče. Deljeni poštanski sandučići olakšava grupi ljudi u vašoj organizaciji da nadgledaju i šalju e-poštu sa zajedničkog naloga, na primer iz info@contoso.com ili support@contoso.com. Kada neko iz grupe odgovori na poruku poslatu u deljeno poštansko sanduče, izgleda kao da je e-poruku poslala deljeno poštansko sanduče, a ne pojedinačni korisnik.

Testirali smo ga sa Narator u programu Microsoft Edge i sa jaWS u pregledaču Chrome, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana i veb pregledačima sve dok prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft 365.

 • Da biste proverili da li vam uloga Exchange dozvoljava da dodate novo poštansko sanduče, pogledajte korišćenje čitača ekrana za identifikovanje uloge Exchange centra za administaciju.

 • Exchange Online je uključen u planove Microsoft 365 pretplate za preduzeća i velika preduzeća; međutim, mogućnosti se mogu razlikovati po planu. Ako EAC ne uključuje funkciju opisanu u ovom članku, plan je možda ne obuhvata. Više informacija o mogućnostima Exchange Online pretplate potražite u temi Koji Microsoft 365 poslovni proizvod ili licencu imam? i Exchange Online opis usluge.

 1. Na EAC dashboard-board, pritiskate taster Tab dok ne čujete: "Left navigation, expanded" (Levo kretanje, razvijeno). Ako čujete "Skupljena" umesto "Razvijeno", pritisnite razmaknica da biste razvili meni pre nego što nastavite.

 2. Ako Narator, pritiskate taster SR+taster sa strelicom nadesno dok ne čujete: "Primaoci, razvijeno". U programu JAWS, pritisnite taster sa strelicom nadole umesto toga. Ako čujete "Skupljena" umesto "Razvijeno", pritisnite razmaknica da biste razvili meni pre nego što nastavite.

 3. Ako Narator, pritiskjte taster SR+taster sa strelicom nadesno dok ne čujete: "Poštanski sandučići". U programu JAWS, pritisnite taster sa strelicom nadole umesto toga. Zatim pritisnite taster Enter. Otvara se prikaz liste Poštanski sandučići, a fokus se premešta na stavku menija Dodavanje deljenog poštanskog sandučeta.

 4. Pritisnite taster Enter. Otvara se iskačući prozor Dodavanje deljenog poštanskog sandučeta i fokus se premešta na dugme Zatvori. Pritisnite taster Tab. Čujete: "Ime". Otkucajte ime za prikaz za deljeno poštansko sanduče koje kreirate.

 5. Pritisnite taster Tab. Čujete: "Adresa e-pošte". Otkucajte adresu e-pošte za novo deljeno poštansko sanduče. U ovo polje nemojte da uključite znak at (@) ili ime domena.

 6. Pritisnite taster Tab. Čuće se "Domen", a zatim i trenutno izabrani domen. Pritisnite razmaknica da biste otvorili padaći meni, a zatim koristite tastere sa strelicama nadole i nagore da biste pregledali dostupne domene dok ne pronađete onaj koji želite, a zatim pritisnite taster Enter da biste ga izabrali.

 7. Pritiskjte taster Tab dok ne čujete: "Dugme 'Kreiraj'", a zatim pritisnite taster Enter. Kada napravite poštansko sanduče, čujete: "Deljeno poštansko sanduče je uspešno kreirano". Pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Dugme 'Dodaj korisnike u ovo poštansko sanduče'", a zatim pritisnite taster Enter.

 8. Otvara se iskačući prozor Upravljanje članovima deljenog poštanskog sandučeta i fokus se premešta na dugme Zatvori. Pritisnite taster Tab. Čujete: "Dodaj korisnike, dugme". Pritisnite taster Enter. Fokus se premešta na dugme Zatvori u dijalogu pretrage. Pritisnite taster Tab da biste premestili fokus na polje za pretragu.

 9. Otkucajte ime prvog korisnika ili jedan deo imena prvog korisnika koje želite da dodate u deljeno poštansko sanduče. Kada prestanete da kucate, EAC ažurira listu rezultata pretrage. Pritiskate taster Tab dok ne čujete ime i adresu e-pošte prvog rezultata, a zatim koristite tastere sa strelicama nadole i nagore da biste pregledali rezultate. Kada pronađete osobu koju želite, jednom pritisnite taster sa strelicom nadesno i pritisnite razmaknica da biste se prijavili u polje za potvrdu za izbor.

 10. Da biste dodali drugog korisnika, pritiskjte kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete "Dugme 'Obriši tekst'", a zatim pritisnite taster Enter. Zatim ponovite prethodni korak. Uradite ovo za sve korisnike koje želite da dodate u novo deljeno poštansko sanduče.

 11. Kada završite sa dodavanjem korisnika, pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Dugme 'Sačuvaj'" i pritisnite taster Enter. Čujete: "Ažurirani članovi deljenog poštanskog sandučeta", iza čega sledi "Dugme 'Zatvori'". Pritisnite taster Enter.

 12. Da biste zatvorili iskačući prozor i vratili se na prikaz liste Poštanski sandučići, pritisnite kombinaciju tastera Shift+Tab. Čujete: "Dugme 'Zatvori'". Pritisnite taster Enter.

  Napomena: Može potrajati i do 60 minuta da novo poštansko sanduče i njegovi članovi budu dostupni u Outlook iOutlook na vebu.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za otvaranje Exchange centra za administaciju

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje poštanskog sandučeta nove opreme Exchange centra za administaciju

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje novog poštanskog sandučeta sobe Exchange centru za administaciju

Dozvole u Exchange Online

O ulogama uloga administ.

Dozvole za funkcije u Exchange Online

Tasterske prečice u Exchange centra za administaciju

Tehnička podrška za korisnike sa poteškoćama

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×