Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje čitača ekrana za proveru govorne pošte u usluzi Microsoft Teams

Ovaj članak je namenjen osobama koje koriste program čitača ekrana kao što su Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

Koristite Microsoft Teams tastaturu i čitač ekrana da biste proverili govornu poštu. Testirali smo ga pomoću čitača ekrana JAWS i NVDA, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Napomene: 

Proverite svoju glasovnu poštu

 1. Ako koristite JAWS, prvo omogućite režim virtuelnog kursora. Uputstva potražite u članku Omogućavanje JAWS virtuelnog kursora. Da biste uključili ili isključili virtuelni kursor, pritisnite taster SR+Z.

 2. U Microsoft Teams pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+5 da biste pristupili prikazu Pozivi . Čućete: "Kontakti".

 3. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Govorna pošta", a zatim pritisnite taster Enter. Fokus se premešta na tabelu govorne pošte.

 4. Tabela govorne pošte navodi pozivaoca, trajanje, datum i vreme svake poruke govorne pošte. Da biste se kretali kroz tabelu govorne pošte, pritiskajte tastere sa strelicama nagore i nadole.

 5. Da biste reprodukovanje govorne pošte:

  • U funkciji JAWS, pritisnite taster Enter, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Reprodukuj govornu poštu", a zatim ponovo pritisnite taster Enter.

  • Ako koristite čitač NVDA, pritisnite taster Enter, pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete "Više opcija", pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Reprodukuj govornu poštu", a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za ćaskanje u usluzi Microsoft Teams

Tasterske prečice za Microsoft Teams

Obavljanje osnovnih zadataka u usluzi Microsoft Teams uz pomoć čitača ekrana

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u sistemu Microsoft 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u usluzi Microsoft Teams

Koristite Microsoft Teams na vebu u pregledaču pomoću tastature i čitača ekrana da biste proverili govornu poštu. Testirali smo ga pomoću Naratora, čitača ekrana JAWS i NVDA, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Napomene: 

Proverite svoju glasovnu poštu

 1. Ako koristite JAWS, prvo omogućite režim virtuelnog kursora. Uputstva potražite u članku Omogućavanje JAWS virtuelnog kursora. Da biste uključili ili isključili virtuelni kursor, pritisnite taster SR+Z.

 2. U Microsoft Teams pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+5 da biste pristupili prikazu Pozivi .

 3. Uz Narator i NVDA pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Govorna pošta", a zatim pritisnite taster Enter.

  U funkciji JAWS, pritiskajte R dok ne čujete "Lista poziva", pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Govorna pošta", a zatim dvaput pritisnite taster Enter.

  Fokus se premešta na tabelu govorne pošte. Tabela navodi pozivaoca, trajanje, datum i vreme svake poruke govorne pošte.

 4. Izabrana je najnovija poruka govorne pošte. Da biste reprodukuli ovu poruku, pritisnite Enter, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Reprodukuj govornu poštu", a zatim ponovo pritisnite taster Enter.

 5. Da biste prešli na druge poruke govorne pošte u tabeli, pritisnite taster sa strelicom nadole.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za upućivanje i odgovaranje na pozive u usluzi Microsoft Teams

Korišćenje čitača ekrana za ćaskanje u usluzi Microsoft Teams

Tasterske prečice za Microsoft Teams

Obavljanje osnovnih zadataka u usluzi Microsoft Teams uz pomoć čitača ekrana

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u usluzi Microsoft Teams

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×