Sadržaj
×

Aplikacija "Zadaci" u programu Microsoft spaja pojedinačne zadatke iz programa planer kako biste ih efikasnije prelazili sa svojih lista.

Fotografija Surface Book uređaja

Kada dodate aplikaciju "Zadaci" timovima, videćete:

 • Moji zadaci: koji obuhvata većinu lista iz aplikacije za izvršavanje, uključujući zadatke koje ste dodali u rad i Outlook i zadatke koji su vam dodeljeni u okviru planer.

 • Deljeni planovi: što uključuje planove planiranja koji su dodati u timove.

Aplikaciju "Zadaci" možete da koristite i za:

Dodavanje aplikacije "Zadaci"

Postoji nekoliko načina za Dodavanje aplikacije u Microsoft timove. Za sada će se aplikacija zadaci nazivati "Zadaci za planer i za obavljanje", tako da otkucajte zadatke na traci za pretragu, a zatim izaberite pločicu koja navodi zadatke planera i za obavljanje

Snimak ekrana menija "Dodavanje i aplikacije" u timovima sa istaknutim planerom

Napomena: Ako ne vidite planer i da biste to uradili, vaša organizacija možda nije uključena aplikacija. Proverite sa administratorom da biste saznali više.

Praćenje zadataka u zadacima

Snimak ekrana aplikacije "Zadaci" u timovima, pod nazivom "Planer", sa pokazivačem pokazivača na zaglavlju "Moji zadaci"

Odeljak " Moji zadaci " u zadacima prikazuje zadatke koje ste kreirali ili koje su vam dodeljene: sve na ovoj listi je vaše da postignete. Prikazuje većinu onoga što vidite u aplikaciji ":

 • Vezane Lista zadataka koje ste dodali u Outlook ili za obavljanje.

 • Važno: Lista svih zadataka koje treba izvršiti (uključujući listu dodeljenu meni) koje ste označili zvezdom.

 • Planira Obuhvata sve zadatke koje treba izvršiti (uključujući listu dodeljenu meni) koji imaju krajnji rok, koji se navodi po datumu, kako biste mogli da isplanirate vreme.

 • Dodeljeno meni: Obuhvata sve zadatke u planeru koji su vam dodeljeni. Ova lista će se pojaviti samo ako ste sinhronizovali zadatke planera za obavljanje

  Napomene: 

  • Moji zadaci trenutno ne sadrže liste e-poruka sa zastavicom.

  • Nećete moći da vidite ponavljanje za izvršavanje zadataka u aplikaciji "Zadaci", ali te informacije su i dalje priložene tim zadacima i mogu da se vide i da rade sa programom za izvršavanje aplikacije i Outlook.

Odeljak "Moji zadaci" u aplikaciji "Zadaci" sinhronizovaće se sa aplikacijom "za", ali postoje stvari koje možete da uradite za zadatke i načine na koje možete da stupate u interakciju sa njima, koje su dostupne u jednoj ili na drugoj aplikaciji. Sledeća lista prekida šta možete da uradite gde.

Napomena: Da biste saznali kako da izvršite specifične radnje za obavljanje, pogledajte Centar za pomoć i učenje.

Radnja

Aplikacija "Zadaci"

Zaduženja

Prikaz zadataka na listi sa kolonom

Da

Ne

Istovremeno izvršite promene na više zadataka

Da

Ne

Prikaz i korišćenje liste " moja dnevna lista"

Ne

Da

Kreiranje liste zadataka

Da

Da

Dodeljivanje zadataka

Ne

Da

Deljenje lista

Ne

Da

Kreiranje ponavljajući zadatke

Ne

Da

Dodavanje datoteka u zadatak

Ne

Da

Brisanje liste zadataka

Ne

Da

Praćenje deljenih planova

Snimak ekrana aplikacije "Zadaci" sa pokazivačem pokazivača miša u odeljku deljeni planovi

Odeljak "Deljeni planovi" u zadacima prikazuje planove koji su dodati kanalima u timovima. Birate sa liste timova i kanala i pronađete plan koji tražite. Zatim možete da radite sa planom kao što je to uobičajeno u programu "tabla", "grafikon" ili "plan rasporeda" ili u prikazu liste jedinstven za aplikaciju "Zadaci".

Odeljak "Deljeni planovi" u aplikaciji "Zadaci" sinhronizovaće se sa programom planer, ali postoje stvari koje možete da uradite za zadatke i načine na koje možete da stupate u interakciju sa njima, koje su dostupne u jednoj ili drugoj aplikaciji. Sledeća lista prekida šta možete da uradite gde.

Napomena: Da biste saznali kako da obavljate određene radnje u okviru planer, pogledajte članak Pomoć za planer i učenje.

Radnja

Aplikacija "Zadaci"

Planner

Prikaz zadataka na listi sa kolonom

Da

Ne

Preimenovanje plana

Ne

Da

Preimenovanje kartice timovi za plan (aplikacija za zadatke će koristiti ovo ime)

Da

Ne

Prikaz liste

Jedinstvena funkcija aplikacije za zadatke kako prikazuje zadatke i informacije povezane sa njima u redovima i kolonama. To se zove prikaz liste i omogućava vam da promenite više zadataka odjednom, što nije bilo moguće pre. Takođe vam omogućava da filtrirate zadatke koji ranije nisu bili dostupni.

Snimak ekrana aplikacije "Zadaci", prikaz liste plana

Promena više zadataka odjednom

Da biste istovremeno promenili nekoliko zadataka ili izvršili masovno uređivanje, pratite ove korake.

 1. Izaberite zadatak tako što ćete kliknuti ili dodirnuti negde na zadatku koji nije kompletan krug ili ime zadatka.

 2. Pritisnite i držite taster SHIFT da biste izabrali više uzastopnih zadataka ili pritisnite i držite taster CTRL da biste izabrali više ne uzastopnih zadataka.

 3. Iznad liste zadaci, na levoj strani odaberite stavku napredovanje, prioritetili Krajnji rok i odaberite opciju. Možete i da odaberete Više opcija Dugme „Još opcija“ , a zatim izaberete stavku Izbriši, premestite zadatak. ili više. Opcije mogu da se razlikuju u zavisnosti od liste koju pregledate.

Snimak ekrana aplikacije "Zadaci" sa otvorenim listom višestrukog izbora i prioriteta

Filtriranje zadataka

Liste zadataka možete da filtrirate po krajnjim datumima i prioritetu, a deljeni plan može da se filtrira po nalepnici, Kofi i dodeli. Koristite ove filtere da biste pronašli zadatke ili da biste pregledali prikaz tako da jednostavnije izaberite grupu zadataka za promenu. 

Informacije o zadacima za planer

Aplikacija zadaci pruža obaveštenja za zadatke planera koji će se pojaviti u feedu aktivnosti timova na vašoj radnoj površini i u aplikaciji za mobilne uređaje. Dobićete obaveštenje kada:

 • Neko drugi dodeljuje zadatak vama

 • Neko drugi vam dodeljuje hitan zadatak

 • Neko drugi vam omogućava da uradite zadatak koji vam je potreban

 • Neko drugi omogućava da se zadatak koji vam je dodeljen nije hitno

 • Neko drugi menja tok zadatka koji vam je dodeljen

 • Neko vas uklanja iz dodeljenog zadatka

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×