Korišćenje Veb segmenta istaknutog sadržaja

Korišćenje Veb segmenta istaknutog sadržaja

Kada dodate modernu stranicu na lokaciju, dodajete i prilagođavate Veb segmentekoji su sastavni blokovi stranice.

Ovaj članak opisuje istaknuti Veb segment sadržaja.

Koristite ovaj Veb segment za dinamički prikaz sadržaja iz biblioteke dokumenata, lokacije, kolekcije lokacija ili svih lokacija. Ovaj Veb segment podrazumevano prikazuje najnovije dokumente. Ako nemate dokumente ili stranice na sajtu, prvo morate da ih kreirate ili otpremate.

Primer istaknutog sadržaja na stranici

Kako to funkcioniše?

Dodavanje Veb segmenta istaknutog sadržaja na stranicu

Izbor sadržaja

Filtriranje i sortiranje

Prilagođeni upit

Ciljanje gledalaca

Izbor rasporeda

Kako to funkcioniše?

 1. Dodajte istaknuti sadržaj Veb segmenta: Počnite sa dodavanjem Veb segmenta na stranicu.

 2. Odaberite stavku sadržaj: odaberite izvornu lokaciju (kao što je lokacija ili biblioteka dokumenata) i tip sadržaja koji se prikazuje (na primer, dokumenti ili stranice).

 3. Filtriranje, sortiranje i upit: postavite filtere da biste ograničili sadržaj za prikazivanje (kao što su dokumenti koji je izmenio trenutni korisnik) i redosled sortiranja. Ako vam je poznat jezik upita, možete da kreirate i prilagođeni upit.

 4. Izbor rasporeda: izbor između kartica, liste, trake za praćenje ili rasporeda sličica.

  Napomena: Najviše 200 stavki se može vratiti.

Dodavanje Veb segmenta istaknutog sadržaja na stranicu

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, izaberite stavku Uredi u gornjem desnom delu stranice.

 2. Zadržite pokazivač iznad ili ispod postojećeg Veb segmenta ili ispod regiona naslova kliknite na Zaokružen znak plus koji se koristi za dodavanje modernog veb segmenta na stranicu , a zatim izaberite Veb segment istaknutog sadržaja .

  Kada se Veb segment nalazi na stranici, možete da promenite naslov tako što ćete otkucati preko podrazumevanog naslova najnovijih dokumenata.

 3. Kliknite na dugme uredi Dugme za uređivanje Veb segmenta i izaberite opcije.

Izbor sadržaja

Kada dodate Veb segment i vidite okno sa svojstvima Veb segmenta, uradite sledeće:

Okno sa istaknutim alatkama Veb segmenta
 1. U padajućoj listi izvorne izaberite gde želite da prikažete sadržaj: Ova lokacija, biblioteka dokumenata na ovoj lokaciji, Ova kolekcija lokacija, Biblioteka stranica na ovoj lokaciji, Izaberite stavke lokacijeili sve lokacije. (Ova lokacija je podrazumevano izabrana.) Ako je vaša lokacija povezana sa lokacijom čvorišta, imaćete i opciju da izaberete sve lokacije u čvorištu.

  Kada izaberete stavku Izaberi lokacije, možete da tražite lokaciju koju želite da dodate ili da izaberete jednu ili više lokacija od čestih lokacijaili nedavnih lokacija. Možete da izaberete najviše 30 sajtova.

  Izbor lokacija

  Napomene: 

  • Opcija Select sites nije dostupna u sistemu SharePoint Server, američka vlada GCC High i Dod i Office 365 kojim upravlja 21Vianet.

  • Za SharePoint Server 2019, vaši izbori su Ova lokacija, biblioteka dokumenata na ovoj lokaciji, Ova kolekcija lokacijai sve lokacije.

  • Ako planirate da koristite više filtera, pogledajte članak kako oni sarađuju u odeljku Korišćenje više filtera ispod.

 2. Na padajućoj listi tip izaberite željeni tip sadržaja. Tip dostupnog sadržaja zavise od izvora.

  Ako želite da prikažete dodatne tipove sadržaja, izaberite stavku + Dodaj tip sadržaja.

Filtriranje i sortiranje

Kada izaberete izvor sadržaja i kucate, možete da podesite opcije filtera i sortiranja da biste suzite i organizovali sadržaj.

 1. U padajućoj listi filtera izaberite šta želite da filtrirate, a zatim unesite određene detalje za filter. Dostupni filteri zavise od tipa sadržaja.

  • Naslov uključuje reči Unesite reči za pretragu za naslove koje želite da pronađete

  • Sadržaj obuhvata reči Unesite reči za pretragu za sadržaj koji želite da pronađete

  • Nedavno dodata Unesite vremenski period od kada je dodata stavka (kao što je danas, juče, početkom ove sedmice i tako dalje).

  • Nedavno promenjeno Unesite vremenski period od kada je stavka promenjena (kao što je danas, juče, ranije ove sedmice i tako dalje).

  • Kreirao/la Unesite korisničko ime ako odaberete izabranog korisnika. U suprotnom, koristite trenutnog korisnikakoji će filtrirati po stavkama koje je kreirao onaj koji prikazuje stranicu.

  • Izmenio Unesite korisničko ime ako odaberete izabranog korisnika. U suprotnom, koristite trenutnog korisnikakoji će filtrirati po stavkama koje je kreirao onaj koji prikazuje stranicu.

  • Upravljano vlasništvo Ova opcija je dostupna za sve izvorne opcije osim u biblioteci dokumenata. Kontrolisana svojstva mogu da se ugrađuju ili prilagođuju, ali mora da se pretražuje. Unesite reč da biste ograničili listu svojstava koja mogu da se pretražuju, izaberite svojstvo iz padajućeg menija i unesite kriterijume.

   Za opšte informacije o upravljanim svojstvima pogledajte članak Upravljanje šemom pretrage u sistemu SharePoint. Listu dostupnih svojstava potražite u članku Pregled popisanih i upravljanih svojstava.

  Opcije filtera za istaknuti sadržaj Veb segmenta u modernom SharePoint iskustvu
 2. U padajućem meniju izaberite opciju. Podrazumevana vrednost je najnovija.

  • Najnovije

  • Najviše prikazanih

  • Trendu

  • Rastuće upravljanje svojstvima

  • Opadajuće upravljanje opadajućim redosledom

  Opcije sortiranja po istaknutom Veb segmentu istaknutog sadržaja u modernom SharePoint iskustvu

Korišćenje više filtera

Korišćenje više filtera predstavlja odličan način za sužavanje rezultata sadržaja. Kada koristite više filtera, rezultati će biti zasnovani na filterima ili operacijama za filtere tipa i operacije za filtere različitih tipova.

 • Primer    Ako izaberete dva filtera: naslov uključuje Word status, a naslov uključuje Word projekat, ishod će biti sve datoteke koje imaju naslove koji sadrže Word status ili Project.

Sa druge strane, ako izaberete stavku filteri različitih tipova, vaši rezultati će biti zasnovani na njima i operacijama.

 • Primer    Ako izaberete dva filtera: naslov uključuje Word statusi kreiraće ih Megan, a zatim ćete dobiti samo one datoteke koje imaju status u naslovu i koje je kreirala Megan.

Kada izaberete više filtera različitih tipova, vaši rezultati će biti zasnovani na grupisanim ili operacijama za sve filtere istog tipa i operacije za filtere različitih tipova, kao što je prikazano ovde:

Prilagođeni upit

Ako ste upoznati sa korišćenjem jezika upita, možete da koristite jezičke upita jezika za ključne reči (KQL) ili "Kolamarativni jezički Application Language (KEML) da biste dodatno prilagodili pretragu.

Prilagođene postavke upita

 1. Izaberite stavku prilagođeni upit.

 2. Izaberite izvor stavki koje želite da prikazujete. Izvor će odrediti jezik upita koji će se koristiti i opcije korisničkog interfejsa koje vidite:

  Ova lokacija, Ova kolekcija lokacijai Izaberite stavku lokacije koriste niske upita kql. Više informacija o programu KQL potražite u članku ključnu reč-Query-jezik-kql-sintaksa

  Biblioteka biblioteka dokumenata i stranice na ovoj stranici koristi čml upite upita. Više informacija o KAML-u potražite u članku šema upita za keml.

  Napomene: 

  • Kada izaberete izvor na lokaciji, ID lokacije i/ili Veb ID prikaz je za vas i automatski se dodaje niskom upitu.

  • ID-ovi i dodatne vrednosti za prilagođene upite

 3. Kada završite sa unosom niske upita, kliknite na dugme Prijavise.

Ciljanje gledalaca

Pomoću ciljanja gledalaca možete da prikažete sadržaj određenim grupama osoba. Ovo je korisno kada želite da predstavite informacije koje su relevantne samo za određenu grupu osoba. Na primer, možete da Ciljajte datoteke koje se odnose na određeni projekat samo sa članovima tima i zainteresovanim projektima. Da biste koristili ciljanje gledalaca, prvo morate da omogućite ciljanje korisnika lokacije za biblioteku koja sadrži stavke za ciljanje, izaberite publiku, a zatim omogućite pretraživanje gledalaca u Veb segmentu istaknutog sadržaja. Da biste saznali kako to da uradite, pogledajte članak ciljni sadržaj za određenu publiku.

Izbor rasporeda

Odaberite karticu, listu, trakusa delovima ili ringiљpil, a zatim unesite broj stavki koje želite da prikažete i da li da prikažete Veb segment kada se ne pronađu stavki.

Raspored

Napomena: Ako ste upoznati sa starijim verzijama sistema SharePoint, istaknuti sadržaj predstavlja noviju i pojednostavljenu verziju Veb segmenta za pretragu sadržaja.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×