Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje veb segmenata na SharePoint stranicama

Kada dodate modernu stranicu na lokaciju, vi dodajete i prilagođavate veb segmente, koji su sastavni blokovi stranice. Možete da dodate tekst, slike, datoteke, video, dinamički sadržaj i još mnogo toga pomoću veb segmenata navedenih u ovom članku.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Napomene: 

 • Neke funkcije se postepeno uvode u organizacije koje su se opredelele za program "Ciljano izdanje". To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

 • Veb segmenti u ovom članku još nisu dostupni za korišćenje na klasičnim stranicama.

Dodavanje veb segmenta

Premeštanje ili uklanjanje veb segmenta

Dostupni veb segmenti

Veb segmenti koje možete da povežete

Režim održavanja veb segmenata

Dodavanje veb segmenta

web-part-image

 1. Idite na stranicu na koju želite da dodate veb segment.

 2. Ako ne vidite željenu stranicu lokacije, izaberite stavku Sadržaj sajta na traci za brzo pokretanje, na listi sadržaja izaberite stavku Stranice lokacije, a zatim kliknite na željenu stranicu.

 3. Ako stranica nije već u režimu uređivanja, izaberite stavku Uredi u gornjem desnom uglu stranice.

 4. Zadržite miš iznad ili ispod postojećeg veb segmenta i videćete liniju sa zaokruženim znakom +, kao što je ova:

  Znak plus za dodavanje veb segmenata na stranicu

 5. Kliknite na dugme + i videćete listu veb segmenata koje možete odabrati. Da biste lako pronašli veb segment koji tražite, počnite da kucate u polju za pretragu .

  alternativni tekst
 6. Kliknite alternativni tekst biste prikaza liste ili alternativni tekst za prikaz koordinatne mreže. Veb segmente možete da sortirate i filtrirate po kategoriji sa padajuće liste.

  alternativni tekst

Premeštanje ili uklanjanje veb segmenta

 1. Ako stranica nije već u režimu uređivanja, izaberite stavku Uredi u gornjem desnom uglu stranice.

 2. Izaberite veb segment koji želite da premestite ili uklonite i videćete malu traku sa alatkama sa leve strane veb segmenta.

  Da biste premestili veb segment, kliknite na dugme Premesti veb segment Move web part button i prevucite veb segment tamo gde želite da se nalazi na stranici.

  Da biste uklonili veb segment, kliknite na dugme Izbriši veb segment Ikona "Izbriši veb segment". Takođe možete da izaberete DEL na tastaturi da biste je izbrisali.

Dostupni veb segmenti

Sledi lista veb segmenata koje možete da koristite na stranici, zajedno sa vezama ka dodatnim informacijama za svaki veb segment.

Zaduženja

Veb segment Zadaci prikazuje personalizovani prikaz za studente predstojećih i krajnjih zadataka u više razreda. Studenti mogu da izaberu prikazani zadatak da bi prešli na određeni zadatak u aplikaciji Zadaci za taj razred. 

Napomena: Veb segment "Zadaci" dostupan je samo EDU klijentima. 

Bing mape

Veb Bing mape doda mapu na stranicu. Jednostavno unesite adresu ili dobro poznato ime i mapa će se pojaviti. Možete da odaberete drugi tip mape, kao što je put ili iz vazduha. Možete i da promenite nivo zumiranja ili da zakačite mapu prepoznatljivo ime.

Napomena: Veb segment Bing mapa nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Button

Veb segment Dugme lako dodaje dugme na stranicu sa sopstvenom oznakom i vezom.

Napomena: Veb segment Dugme nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Poziv na radnju

Veb segment Pozivanje radnje kreira dugme sa pozivom za korisnike.

Napomena: Veb segment radnje Pozovi u nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Isečak koda

Veb segment isečka koda lako prikazuje kôd kao tekst na stranici kako bi drugi koristili ili učili iz toga. Možete da izaberete jezik koda i tamnu ili jednostavnu temu. Veb segment čak automatski ispravlja sintaksu.

Napomena: Veb segment isečka koda nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Konektori

Pomoću veb segmenta Konektori možete da dobijete poruke, obaveštenja i obaveštenja iz omiljenih spoljnih usluga na stranici lokacije tima povezane sa grupom. Na primer, možete da prikažete ispravke iz usluga kao što su Trello i Facebook; obaveštenja kada se nešto novo objavi u RSS feedu; obaveštenja od JIRA ili GitHub; ili čak rezimee iz usluge Salesforce i Google Analytics.

Napomena: Veb segment konektora je dostupan samo na lokacijama tima povezanim sa grupom. Nije dostupna na sajtovima za komunikaciju niti na bilo kojim lokacijama u SharePoint Server 2019.

Tajmer za odbrojavanje

Veb segment tajmera "Odbrojavanje " prikazuje odbrojavanje (ili brojanje) do događaja. Možete da dodate naslov, podesite format datuma, dodate opis i poziv na radno dugme sa vezom.

Napomena: Veb segment tajmera odbrojavanja nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Razdelnik

Veb segment Razdelnik umeće liniju između drugih veb segmenata kako bi vam pomogao da raskinete stranicu i olakšate čitanje.

Biblioteka dokumenata

Veb segment Biblioteka dokumenata prikazuje biblioteku dokumenata i prilagođava je sopstvenim naslovom, prikazom i čak veličinom. Korisnici sa odgovarajućim dozvolama mogu da prikazuju ili uređuju datoteke direktno iz veb segmenta ili mogu da odu u punu biblioteku dokumenata tako što će izabrati stavku Prikaži sve.

Ugradi

Veb segment "Ugradi" prikazuje sadržaj na stranici sa drugih sajtova kao što su YouTube video zapisi. U zavisnosti od lokacije, možete da koristite adresu lokacije ili kôd za ugradnju koji lokacija pruža.

Događaji

Veb segment "Događaji " vam omogućava da dodate i prikažete predstojeće događaje na stranici. Možete čak i da uključite mapu sa lokacijom, informacijama o sastanku na mreži i još mnogo toga.

Prikazivač datoteka

Veb segment za prikaz datoteka umeće datoteke na stranicu. Tipovi datoteka koje možete da umetnete uključuju Excel, Word, PowerPoint, Visio, . PDF datoteke, 3D modeli, video zapisi i još mnogo toga.

Napomena: Napomena: U sistemu SharePoint 2019, tipovi datoteka koje je moguće umetnuti ograničeni su na Word, Excel i PowerPoint (.doc, .docx,. xls, .xlsx, .pot, .potx, .ppt i .pptx).

Kalendar grupe

Veb segment kalendara grupe postavlja grupni kalendar direktno na stranicu tako da je lako vidljiv čitaocima.

Napomena: Veb segment kalendara grupe nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Heroj

Veb segment Heroj je odličan način za postavljanje fokusa i vizuelnog interesa na stranicu. U veb segmentu Heroj možete da prikažete do pet stavki i koristite privlatljive slike, tekst i veze kako biste skrenuli pažnju na svaku od njih. Veb segment Heroj podrazumevano je uključen na sajtovima za komunikaciju, ali veb segment Heroj možete da dodate i na druge stranice.

Istaknuti sadržaj

Veb segment istaknutog sadržaja dinamički prikazuje sadržaj zasnovan na tipu sadržaja (dokumentima, stranicama, vestima, video zapisima, slikama itd.), filtriranju ili niski za pretragu. Možete i da podesite opseg pretrage na lokaciju ili kolekciju lokacija i sortirate rezultate.

Slika

Veb segment Slika na stranici umeće sliku sa vaše lokacije, iz OneDrive ili čvrstog diska.

Galerija slika

Veb segment Galerija slika deli kolekcije slika na stranici. Jednostavno izaberite slike pomoću birača datoteka ili ih prevucite u veb segment. Kada kreirate kolekciju, možete da prevučete i otpustite slike da biste im promenili redosled po potrebi.

Kindle Instant Preview

Imate knjigu koju želite da preporučite ili unapredite na stranici? Veb segment Kindle Trenutni pregled deli pregled Kindle knjige.

Napomena: Veb segment Kindle trenutnog pregleda nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Lista

Veb segment Lista prikazuje listu koju možete da prilagodite sopstvenim naslovom, prikazom i čak veličinom. Korisnici mogu da prikažu listu ili da odu na punu listu tako što će izabrati stavku Prikaži sve.

Svojstva liste

Veb segment svojstava liste povezuje se sa veb segmentom liste na istoj stranici i prikazuje stavke sa liste na osnovu onoga što korisnik izabere.

Napomena: Veb segment svojstava liste nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Označi naniže

Veb segment Markdown dodaje tekst na stranicu i oblikuje ga koristeći jezik Markdown.

Napomena: Veb segment Markdown nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Microsoft Forms

Veb Microsoft Forms može da kreira ankete, testove i ankete na stranici. Možete i da prikupite odgovore na obrasce i prikažete rezultate obrasca.

Napomena: Veb segment Microsoft Forms nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Moj feed

Veb segment "Moj feed " prikazuje kombinaciju sadržaja iz usluge Microsoft 365 na osnovu onoga što je verovatno najrelevantnije za trenutnog korisnika u bilo kom trenutku.

Vesti

Veb segment Vesti održava tim u toku, kao i da ih angažuje važnim ili zanimljivim pričama. Možete brzo da kreirate privlačne objave kao što su obaveštenja, vesti o osobama, izmene statusa i još stvari koje uključuju grafiku i bogato oblikovanje.

Organization chart

Koristite ovaj veb segment da biste prikazali vizuelni organizacioni grafikon tako što ćete odabrati osobu za pravljenje grafikona. Možete da navedete koliko nivoa izveštavanja želite da prikažete. 

Svojstva stranice

Veb segment svojstva stranice pruža detalje o stranici, kao što su naslov, datum, tip sadržaja i još mnogo toga.

Napomena: Veb segment svojstava stranice nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Osobe

Veb Osobe prikazuje izabranu grupu osoba i njihove profile na vašoj stranici. Može da se koristi za kontakt informacije, informacije o timu, izlagače i još mnogo toga.

Planner

Veb segment Planner dodaje zadatke i zadatke vašeg tima na stranicu pomoću Microsoft Planner.

Napomena: Veb segment Planner dostupan je samo na lokacijama tima povezanim sa grupom. Nije dostupna na sajtovima za komunikaciju niti na bilo kojim lokacijama u SharePoint Server 2019.

PowerApps

PowerApps je usluga koja vam omogućava da pravite poslovne aplikacije koje se pokreću u pregledaču ili na telefonu ili tablet računaru, bez potrebe za kodiranjem. Kada kreirate ili prilagodite aplikaciju pomoću usluge, možete da je dodate na SharePoint stranicu pomoću PowerApps veb segmenta. Samo unesite veb adresu aplikacije ili ID aplikacije, a zatim promenite veličinu aplikacije da bi se uklopila na stranicu.

Napomena: Veb segment PowerApps nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Power BI izveštaj

Power BI veb segment lako ugrađuju interaktivni Power BI izveštaj na stranicu. Ugrađeni izveštaji su potpuno bezbedni pa možete lako da kreirate bezbedne unutrašnje portale.

Napomena: Power BI veb segment nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Brzi grafikon

Veb segment "Brzi grafikon" dodaje jednostavne grafikone na stranicu. Unesite tačke podataka, dodajte oznake, izaberite tip grafikona – kolonu ili kružni – i objavite.

Nedavni dokumenti

Veb segment nedavnih dokumenata prikazuje dokumente koji su nedavno dodati ili uređeni.

Napomena: Veb segment nedavnih dokumenata nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Sačuvano za kasnije

Korisnici mogu da "sačuvaju" stranice, objave vesti i dokumente da bi ih kasnije prikazali u sistemu SharePoint. Zatim mogu lako da prikažu šta su sačuvali sa veb segmentom Sačuvano za kasnije.

Važno: Samo stranice i objave vesti mogu se sačuvati za kasnije u pregledaču. U SharePoint aplikaciji za mobilne uređaje možete i da čuvate dokumente za kasnije.

Aktivnost na lokaciji

Veb segment Aktivnost sajta automatski prikazuje nedavne aktivnosti na lokaciji, kao što su otpremljene datoteke, izvršena uređivanja, liste i biblioteke kreirane itd. Samo dodajte veb segment i najnovija aktivnost se automatski povlači.

Sajtovi

Veb segment "Lokacije" prikazuje lokacije na stranici. Možete da izaberete određene sajtove za prikazivanje ili da se sajtovi dinamički prikažu na osnovu povezivanja sajtova čvorišta ili na često korišćenim sajtovima korisnika.

Napomena: Veb segment "Lokacije" nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Razmak

Veb segment Spacer vam omogućava da kontrolišete vertikalni prostor na stranici.

Stream (klasični)

Veb segment Stream (klasični) prikazuje video zapis direktno na stranici sa Microsoft Stream (klasični) video portala vaše organizacije.

Tekst

Veb segment "Tekst " dodaje pasuse i tabele na stranicu. Dostupne su opcije oblikovanja kao što su stilovi, znakovi za nabrajanje, uvlačenja, isticanje i veze.

Twitter

Veb segment Twitter prikazuje tvitove koji su relevantni za vas ili publiku direktno na vašoj stranici.

Napomena: Veb segment Twitter nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Vremenska prognoza

Veb segment Vremenske prognoze prikazuje trenutno vreme na vašoj stranici.

Napomena: Veb segment Vremenske prognoze nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Svetski sat

Veb segment Sat sveta prikazuje vreme na različitim lokacijama širom sveta.

Napomena: Veb segment "Sat sveta" nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Yammer

Yammer veb segment poboljšava saradnju ugrađivanjem Yammer razgovora na stranicu ako organizacija ima aktivnu Yammer mrežu (na primer: www.yammer.com/contoso.com).

YouTube

YouTube veb segment lako ugrađuju YouTube video zapise direktno na stranicu.

Napomena: YouTube veb segment nije dostupan u usluzi SharePoint Server 2019.

Veb segmenti koje možete da povežete

Napomena: Funkcije navedene u ovom odeljku nisu dostupne u programima SharePoint Server izdanje za pretplatu ili SharePoint Server 2019.

Neke veb segmente možete povezati jedan sa drugim da biste kreirali interaktivno i dinamičko iskustvo za prikazivače stranica. Na primer, veb segment biblioteke dokumenata možete povezati sa veb segmentom za prikaz datoteka. Kada korisnik klikne na ime datoteke na listi biblioteke dokumenata, prikazivač datoteka prikazuje sadržaj te određene datoteke. Možete i da povežete veb segment "Lista" ili "Biblioteka dokumenata" sa veb segmentom "Ugradi" i dodate prilagođeni kôd za mnoštvo dinamičkih iskustava.

Veb segmenti koje možete povezati uključuju: veb segment svojstva liste, veb segment za prikaz datoteka i veb segment Ugradnja.

Informacije i primere potražite u članku Povezivanje veb segmenata u sistemu SharePoint.

Režim održavanja veb segmenata

Imate problema sa veb segmentima koje ste stavili na stranicu? Pokušajte da koristite režim održavanja veb segmenata da biste rešili problem.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×