Pošta i kalendar za Windows 10 su aplikacije iz korporacije Microsoft kako bi vam pomogle da budete ažurni na e-pošti, upravljali rasporedom i ostanete u kontaktu sa ljudima do kojih vam je najviše stalo. Dizajnirane za poslovne i privatne potrebe, ove aplikacije vam pomažu da brzo komunicirate i da se fokusirate na ono što je važno na svim nalozima.

Napomene: 

 • Dok pošta i kalendar za Windows 10 podržavaju Outlook, Exchange i Microsoft 365 nalozima, oni su odvojene aplikacije iz programa Outlook ili Outlook.com.

 • Ako tražite pomoć u vezi sa Microsoft Outlook aplikacijama ili Outlook nalogom, posetite Outlook centar za pomoć.

Pogledajte odgovore na najčešća pitanja o aplikacijama „Pošta“ i „Kalendar“ za Windows 10 ili pružite povratne informacije o aplikacijama, prosledite predloge za funkcije ili delite komentare. Da biste potražili dodatne teme pomoći, koristite polje Pretraga pomoći za Office u gornjem desnom uglu ekrana.

Ova tema je ažurirana 11.1.2018. godine na osnovu povratnih informacija korisnika.

 • Zašto je moja aplikacija na pogrešnom jeziku? Izabrani jezik mora da odgovara jednom od podržanih jezika za aplikacije „Pošta“ i „Kalendar“ za Windows 10. Da biste videli podržane jezike za aplikacije „Pošta“ i „Kalendar“ i korake za podešavanje željenog jezika u operativnom sistemu Windows 10, pogledajte članak Podržani jezici za aplikacije „Pošta“ i „Kalendar“.

 • Šta mi je potrebno kako bih počeo/la sa radom u aplikacijama „Pošta“ i „Kalendar“? Sve što vam je potrebno jesu adresa e-pošte i lozinka. Pokazaжemo vam kako da dodate nalog, pošaljete prvu e-poštu i kreirate prvi događaj..

 • Koje jezike podržavaju aplikacije „Pošta“ i „Kalendar“? Aplikacije podržavaju mnoštvo različitih jezika. Kada promenite jezik u operativnom sistemu Windows 10, trebalo bi da vidite promene i u aplikacijama „Pošta“ i „Kalendar“.

 • Gde se nalaze moje e-poruke ili događaji? Ako ne vidite starije e-poruke, možda ćete morati da promenite trajanje sinhronizacije ako stariji događaji ili događaji daleko u budućnosti, nisu vidljivi, ne brinite. Događaji su i dalje tamo, ali su izvan opsega koji prikazuje kalendar za Windows 10. Saznajte više.

 • Zašto moj nalog nije ažuriran? Ako dobijate poruku o tome da postavke naloga nisu ažurirane, postoji nekoliko koraka koje možete da preduzmete da biste popravili nalog.

 • Kako da promenim ili ažuriram lozinku? Ako promenite lozinku naloga e-pošte, morate da ažurirate lozinku uskladištenu u aplikacijama „Pošta“ i „Kalendar“.

 • Kako da izbrišem ili uklonim nalog? Možete da izbrišete ili uklonite nalog iz aplikacije "Pošta" ili "Kalendar". Nije moguće izbrisati podrazumevani nalog, ali možete isključiti e-poštu za taj nalog.

 • Da li mogu da promenim boju prozora aplikacija „Pošta“ i „Kalendar“? Da. Možete da promenite boju prozora, da pređete sa svetle na tamnu temu ili dodate fotografiju u pozadini u aplikaciji. Fotografiju u pozadini ne možete da dodate pojedinačnoj e-poruci. .

 • Mogu li da dobijem obaveštenja u aplikaciji „Pošta“? Da. U aplikaciji „Pošta“ možete da uključite obaveštenja za naloge i zakačene fascikle.

 • Imam problema sa sinhronizacijom. Ako se e-poruke ne pojavljuju, možete probati da rešite probleme sa sinhronizacijom.

 • Kako da dodam e-poštu na telefon ili tablet? Microsoft nalog e-pošte možete dodati putem opcije Postavke. Više informacija potražite u članku Podešavanje e-pošte u aplikaciji „Pošta“ za Windows 10.

 • Neke od mojih e-poruka nedostaju ili nestaju. Ako ne vidite neke ili sve e-poruke, a ne naiđete na grešku, možda bi trebalo da promenite trajanje sinhronizovanja.

 • Ne mogu da vidim slike ili veze u e-porukama. Možda ste opozvali izbor u polju za potvrdu Uvek preuzimaj celu poruku i slike sa interneta u postavkama sinhronizacije. Izaberite stavke Postavke > Upravljanje nalozima, izaberite svoj nalog, a zatim odaberite stavku Promeni postavke sinhronizacije poštanskog sandučeta .

 • Kako da promenim veličinu ili oblikovanje teksta? Dok čitate e-poštu, možete da je uvećavate i umanjujete, a dok pišete e-poruke, možete da promenite veličinu, boju ili oblikovanje fonta, kao i nivo zumiranja. Da biste saznali više, pogledajte članak Promena fontova, provera pravopisa i dodavanje slika, datoteka, tabela i veza.

 • Kako da sačuvam i pošaljem radnu verziju? Radne verzije se čuvaju automatski. Više informacija potražite u članku Rad sa radnim verzijama.

 • Kako da odštampam? Ako imate podešen štampač u operativnom sistemu Windows 10, možete da odštampate bilo koju e-poruku ili nekoliko raznih prikaza kalendara sa računara ili tableta.

 • Da li mogu da kombinujem ili povežem naloge kako bih video/la svu poštu sa više naloga na jednom mestu? Da. Možete da povežete više prijemnih sandučića kako bi se sve poruke pojavljivale u jednom prijemnom sandučetu.

 • Mogu li da blokiram pošiljaoca? Ne možete da blokirate pošiljaoca u aplikaciji „Pošta“ za Windows 10, ali ako koristite Outlook nalog možete da blokirate pošiljaoca iz programa Outlook ili usluge Outlook.com. Ako koristite drugog dobavljača e-pošte, pokušajte da pristupite nalogu e-pošte direktno od dobavljača i pogledajte da li dozvoljavaju blokiranje pošiljalaca.

 • Kako da se odjavim sa svog naloga e-pošte? Nije moguće odjaviti se sa naloga koji je dodat aplikacijama „Pošta“ ili „Kalendar“. Međutim, možete da izbrišete nalog. Da biste naučili kako se to radi, pogledajte članak Brisanje naloga e-pošte iz aplikacija „Pošta“ i „Kalendar“.

Ne vidite svoje pitanje ili imate predlog za novu funkciju?

Obavestite nas ako ovde ne vidite naveden svoj problem ili pitanje. Odaberite opciju Da ili Ne pored stavke Da li su vam ove informacije bile korisne? i tu unesite svoje pitanje. Redovno ažuriramo dokumentaciju i pokušaćemo da rešimo vaše pitanje u budućoj ispravci.

Da biste pružili povratne informacije o aplikacijama „Pošta“ i „Kalendar“ ili da biste prosledili ideju za funkciju za buduća razmatranja, odaberite stavku pošaljite povratne informacije. Redovno izdajemo nove funkcije i ispravke proizvoda i vaši komentari su nam dobrodošli.

Obratite se podršci

Ako želite da pošaljete poruku ili razgovarate sa nekim direktno da biste dobili odgovor na pitanje ili rešili problem, možete da se obratite Microsoft podršci.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×