Važno: Microsoft će ukloniti mogućnost dodavanja novih naloga u Outlook na vebu pomoću funkcije „Povezani nalozi“ u septembru 2018.​

 • Nećete moći da povežete nove naloge nakon 15. septembra 2018.

 • Nalozi koji su bili povezani pre 15. septembra 2018. godine nastaviće da se sinhronizuju kao i obično do 30. oktobra 2018.

 • 30. oktobra 2018. godine svi povezani nalozi će prestati da sinhronizuju e-poštu.  

 • 15. novembra 2018. godine opcija „Povezani nalozi“ (Postavke > Pošta > Nalozi) će biti uklonjena iz programa Outlook na vebu.

 • E-pošta koja je već sinhronizovana nastaviće da se prikazuje u vašem prijemnom sandučetu osim ako je ručno ne uklonite.​

Napomene: Da biste nastavili da vidite e-poštu sa drugih naloga:

Da biste uklonili povezani nalog, pogledajte članak Uklanjanje povezanog naloga iz programa Outlook na vebu.

Pre nego što povežete nalog

Koristite uputstva u nastavku ako želite da povežete nalog sa programom Outlook na vebu (poslovnim ili školskim) u usluzi Microsoft 365.

Ako koristite Outlook.com ili Hotmail.com, uputstva potražite u članku Dodavanje drugih naloga e-pošte u Outlook.com.

Ako koristite gmail, prvo slijedite korake u odeljku priprema gmail ili G Suite naloga za povezivanje sa programom Outlook i Microsoft 365, a zatim slijedite dolenavedene korake.

1. korak: Idite na opciju „Postavke“

 1. Na vrhu ekrana izaberite stavku Postavke Postavke>Pošta.

  Snimak ekrana dugmeta „Postavke“ na traci za navigaciju.

 2. U okviru Opcije izaberite stavke > Nalozi > Povezani nalozi.

  Nisu sve funkcije dostupne u svakom regionu. Ako ne vidite opciju „Povezani nalozi“, ova funkcija možda nije dostupna za vaš nalog.

2. korak: Unesite adresu e-pošte

 1. U okviru Povezani nalozi izaberite stavku Dugme „Napravi novu fasciklu“.

  Snimak ekrana dugmeta „Novo“.

 2. Na stranici Povezivanje naloga e-pošte unesite punu adresu e-pošte(na primer tijanastankovic@contoso.com) i lozinku naloga sa kojim želite da se povežeteOutlook na vebu, a zatim kliknite na dugme U redu.

  VAŽNO: Ako dobijete poruku da Outlook ne može da se poveže sa serverom za drugi nalog, odaberite stavku Nazad i proverite da li ste uneli ispravnu adresu e-pošte i lozinku za nalog.

  Ako i dalje ne možete da se povežete, moguće je da dobavljač e-pošte ne podržava povezivanje preko IMAP-a. Pokušajte da se povežete putem POP-a. Uputstva potražite u dolenavedenom članku Povezivanje naloga e-pošte dobavljača internet usluga (POP nalog).

3. korak: Osvežite Outlook

 1. Kada se veza uspostavi, videćete da Outlook preuzima e-poruke. Izaberite stavku </c0>Zatvori</c0>.

 2. Osvežite stranicu posle nekoliko minuta da biste videli da li je preuzimanje dovršeno.

Ako želite, možete da zatvorite pregledač i da isključite računar. Vaš nalog se povezuje sa uslugom Outlook u oblaku, ne na vašem računaru.

Povezivanje naloga e-pošte dobavljača internet usluga (POP nalog)

 1. Idite na veb lokaciju dobavljača usluga e-pošte i potražite ime POP servera dolazne pošte. Ono bi trebalo da izgleda otprilike ovako „POP3.<ime preduzeća>.com“. Zapišite te informacije jer ćete morati da ih unesete u Outlook nekoliko koraka kasnije.

 2. Prijavite se u Outlook na vebu.

 3. Na vrhu ekrana izaberite stavku Postavke Postavke > Pošta.

  Snimak ekrana dugmeta „Postavke“ na traci za navigaciju.

 4. U okviru Opcije izaberite stavke > Nalozi > Povezani nalozi.

  Nisu sve funkcije dostupne u svakom regionu. Ako ne vidite opciju Povezani nalozi, ova funkcija možda nije dostupna za vaš nalog.

 5. U okviru Povezani nalozi izaberite stavku Dugme „Napravi novu fasciklu“.

  Snimak ekrana dugmeta „Novo“.

 6. Na stranici Povezivanje naloga e-pošte unesite punu adresu e-pošte(na primer tijanastankovic@contoso.com) i lozinku naloga sa kojim želite da se povežeteOutlook na vebu, a zatim kliknite na dugme U redu.

 7. Kada vidite stranicu Neobezbeđena veza, izaberite stavku Preskoči.

 8. U odeljku Odaberite tip veze izaberite stavkuPostavke za POP povezivanje > U redu.

 9. Na stranici Veza sa novim POP nalogom unesite adresu e-pošte naloga koji povezujete u polju Adresa e-pošte. U okviru Korisničko ime ponovo unesite adresu e-pošte, a zatim lozinku u polje Lozinka.

 10. Ako želite da se kopija e-poruke sačuva u drugoj usluzi e-pošte, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ostavi kopiju poruka na serveru.

 11. U odeljak Informacije o serveru unesite informacije koje ste dobili od dobavljača usluga e-pošte:

  • Server dolazne pošte (POP): Unesite ime POP servera koje ste pronašli na veb lokaciji dobavljača usluga e-pošte. Ono bi trebalo da izgleda otprilike ovako POP3.<ime preduzeća>.com.

  • Port servera dolazne pošte: to je obično 995.

  • Potvrda identiteta: to je obično „Osnovna“. Ako dobavljač usluga e-pošte naglašava da koristite SPA, odaberite tu opciju.

  • Šifrovanje: to je obično SSL. Promenite ovu postavku samo ako dobavljač usluga e-pošte naglašava da koristite TLS.

 12. Izaberite stavku U redu.

  VAŽNO: Ako dobijete poruku da nije moguće uspostaviti vezu, proverite da li ima grešaka u kucanju. Ako i dalje imate problema, pogledajte odeljak Rešavanje problema sa povezivanjem naloga ispod.

Rešavanje problema sa povezivanjem naloga

Ako Outlook na vebu ne može da podesi vezu pomoću vaše adrese e-pošte i lozinke, odgovorite na sledeća pitanja:

 • Da li postoji greška u kucanju lozinke ili imena e-pošte? Proverite ponovo. Ovo je veoma čest problem!

 • Da li pokušavate da povežete POP nalog e-pošte? Pogledajte sledeća uputstva: Povezivanje naloga e-pošte dobavljača internet usluga (POP nalog).

 • Da li je za e-poštu uključena verifikacija u dva koraka? Ako jeste, idite na nalog e-pošte i isključite verifikaciju u dva koraka.

 • Ako ne možete da se povežete, dobavljač e-pošte ili Microsoft 365 nailaze na probleme sa uslugom. Za sat vremena pokušajte ponovo da obavite povezivanje. Ako ne uspete čak ni posle dva ili tri pokušaja povezivanja u različito vreme tokom dana, to znači da nije u pitanju problem sa uslugom.

 • Da li pokušavate da povežete Gmail nalog? Proverite da li ste sledili korake u članku priprema gmail naloga za povezivanje sa programom Outlook i Microsoft 365. Ako je to poslovni Gmail nalog, proverite da li je u pitanju POP nalog.

 • Da li Outlook izgleda drugačije nego u koracima iz ovog članka? Pogledajte dolenavedenu sliku:

  Slika izgleda trake u programu Outlook na vebu.

  Sada pogledajte Outlook na računaru: Ako se vaš Outlook razlikuje od programa Outlook prikazanog iznad, možda ne koristite Outlook na vebu. Pročitajte članak Koju verziju programa Outlook imam? da biste pronašli uputstva za podešavanje za svoju verziju programa Outlook.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×