Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Postoji mnogo različitih tipova naloga e-pošte koje možete da dodate u Outlook, uključujući Outlook.com ili Hotmail.com nalog, poslovni ili školski nalog koji koristite zaMicrosoft 365, Gmail, Yahoo, iCloud i Exchange naloge.

Da biste dodali nalog e-pošte u Outlook, možete da isprobate i našu vođenu podršku ili da izaberete karticu za svoju verziju programa Outlook i pratite korake.

Vođena podrška u pregledaču može da obezbedi digitalna rešenja za probleme sa programom Outlook

Isprobajte vođenu podršku

Važno: Koraci mogu da se razlikuju između nove i klasične Outlook za Windows. Da biste odredili koju verziju programa Outlook koristite, potražite Datoteku na traci. Ako nema opcijeDatoteka, pratite korake ispod kartice Novi Outlook. Ako se Datoteka opcija pojavi, izaberite karticu za Klasični Outlook.

Određenu pomoć za podešavanje Gmail (Google) ili iCloud naloga potražite u člancima Dodavanje Gmail naloga ili Dodavanje iCloud naloga.

Izaberite karticu za svoju verziju programa Outlook

Niste sigurni koju verziju koristite? Pogledajte članak Koju verziju programa Outlook imam?

Napomena: Ako koraci u okviru ove kartice "Novi Outlook " ne rade, možda još uvek ne koristite novi Outlook za Windows. Izaberite klasični Outlook i pratite ove korake umesto toga.

Dodavanje novog naloga ili upravljanje postojećim nalozima

 1. Na kartici Prikaz izaberite stavku Postavke prikaza.

 2. Izaberite stavku Nalozi > naloge e-pošte.

  Screenshot of Settings showing Accounts > Email accounts

 3. Sada možete da dodate novi nalog ili da upravljate postojećim nalozima ili da ih izbrišete.

  Napomena: Neki nezavisni dobavljači usluga e-pošte, kao što su Gmail, Yahoo i iCloud, zahtevaju da promenite neke postavke na njihovim veb sajtovima da biste te naloge mogli da dodate u Outlook.

  Da biste dodali nalog:

  1. Izaberite  stavku Dodaj nalog, izaberite predloženi nalog iz padajućeg menija ili unesite drugu adresu e-pošte i izaberite stavku Nastavi.

   Dijalog "Dodavanje naloga" u novom programu Outlook za Windows

  2. Ako vam bude zatraženo, unesite lozinku za nalog i kliknite na dugme Gotovo.

  Da biste izbrisali nalog ili upravljali nalogom:

  1. U odeljku Nalozi e-pošte pronađite nalog koji želite da izbrišete ili upravljate, a zatim pored imena naloga izaberite stavku Upravljanje.

   Snimak ekrana prozora "Postavke" koji prikazuje opciju "Upravljanje nalozima" u novom programu Outlook

  2. U okviru Detalji naloga izaberite opciju kao što je Ukloni ili Postavi kao primarni nalog.

  3. Kada završite, izaberite stavku Vrati se na stranicu sa nalozima ili zatvorite prozor Postavke .

Rešavanje problema sa lozinkom prilikom dodavanja naloga

Zaboravili ste lozinku

Ako ste zaboravili lozinku za Microsoft nalog, koristite našeg pomoćnika za prijavljivanje da biste se vratili na svoj nalog ili pročitajte članak Poništavanje zaboravljene lozinke Microsoft naloga.

Ako ste zaboravili lozinku za poslovni ili školski nalog, pogledajte članak Poništavanje lozinke za posao ili školu pomoću bezbednosnih informacija.

Dobijate poruku o lozinkama aplikacije

Ako znate da koristite ispravnu lozinku za nalog e-pošte i dobijete poruku koja kaže nešto poput:

 • Kreirajte lozinku aplikacije za Outlook na lokaciji dobavljača usluga e-pošte.

Lozinke aplikacije su nasumično generisane jednokratne upotrebe lozinki koje obezbeđuju privremeni pristup vašim nalozima na mreži. Privremene lozinke deluju kao bezbednosni sloj, sprečavajući potrebu deljenja akreditiva glavnog naloga sa potencijalno manje bezbednim ili nepoznatim aplikacijama.

U zavisnosti od dobavljača, možda će biti potrebna lozinka aplikacije za dodavanje određenih tipova naloga u Outlook, kao što su IMAP ili iCloud nalozi. 

Moraćete da odete do dobavljača usluga e-pošte da biste dobili lozinku za aplikaciju. Dobavljač e-pošte pruža uputstva o tome kako da generišete lozinku aplikacije za nalog e-pošte kako biste mogli da je koristite u aplikacijama za e-poštu kao što je Outlook.

Kada dobijete lozinku aplikacije od dobavljača, kopirajte je, a zatim je nalepite kada vam bude zatražena lozinka naloga u programu Outlook. 

Određenu pomoć za dodavanje Gmail ili iCloud naloga potražite u člancima Dodavanje Gmail naloga ili Dodavanje iCloud naloga e-pošte ili upravljanje njim.

Takođe pogledajte

POP i IMAP postavke e-pošte za Outlook

Napomena: Neki nezavisni dobavljači usluga e-pošte, kao što su Gmail, Yahoo i iCloud, zahtevaju da promenite neke postavke na njihovim veb sajtovima da biste te naloge mogli da dodate u Outlook.

Ovi koraci su isti bez obzira na to da li dodajete prvi nalog e-pošte ili dodatne naloge e-pošte u Outlook.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Dodaj nalog.

  Izaberite stavku „Datoteka“, zatim „Dodaj nalog“.

  (Ako ne vidite karticu Datoteka, možda koristite novi Outlook za Windows. Idite u novi Outlook za uputstva".

 2. Unesite adresu e-pošte i kliknite na dugme Poveži.


  Unesite adresu e-pošte i kliknite na dugme „Poveži“.

 3. Ako se to zatraži, ponovo unesite lozinku, a zatim kliknite na dugmad U redu > Završi da biste počeli da koristite nalog e-pošte u programu Outlook.

Outlook ne prihvata moju lozinku

Ako ste zaboravili lozinku za Microsoft nalog, koristite našeg pomoćnika za prijavljivanje da biste se vratili na svoj nalog.

Ako znate da koristite ispravnu lozinku za nalog e-pošte, ali Je Outlook ne prihvata, možda imate nalog e-pošte koji zahteva dodatnu bezbednost.

Gmail, Yahoo, iCloud, Outlook.com i AOL nalozi koriste dvostruku potvrdu identiteta kako bi potvrdili da ste vi osoba koja pokušava da pristupi vašem nalogu e-pošte.

Da biste dodali nalog e-pošte u Outlook, u zavisnosti od dobavljača usluga, možda će vam biti potrebna lozinka aplikacije, poznata i kao lozinka aplikacije. Ona se razlikuje od obične lozinke naloga za e-poštu. Znaćete da vam je potrebna lozinku za aplikaciju ako vidite sledeću poruku: dvostruka potvrda identiteta je podešena za vaš nalog. Prijavite se pomoću lozinke za aplikaciju.

Koraci za dobijanje lozinke aplikacije razlikuju se u zavisnosti od dobavljača usluga e-pošte. Izaberite dobavljača usluga e-pošte u padajućem meniju odmah ispod da biste dobili uputstva: 

Outlook 2019, Outlook 2021, Outlook za Microsoft 365

Uz novije verzije programa Outlook možete da dodate Gmail nalog kao IMAP nalog bez podešavanja dvostruke potvrde identiteta i nije vam potrebna lozinka aplikacije. Međutim, za povećanu bezbednost naloga preporučujemo da omogućite dvostruku potvrdu identiteta za Gmail nalog. Ovo dodaje još jedan sloj bezbednosti nakon što unesete lozinku tako što zahteva da unesete kôd sa telefona za potvrdu identiteta.

Outlook 2016 starijim verzijama ili ako koristite POP nalog

Ako koristite Outlook 2016 stariju verziju ili ako želite da dodate Gmail nalog kao POP nalog, moraćete da omogućite dvosmernu potvrdu identiteta i kreirate lozinku aplikacije. Koristićete lozinku aplikacije umesto obične lozinke da biste dodali nalog u Outlook.

Koristite sledeće korake da biste uključili dvostruku potvrdu identiteta i dobili lozinku aplikacije.

 1. U pregledaču idite na Gmail i kliknite na ikonu Google aplikacija u gornjem desnom uglu ekrana.

  Izaberite postavke usluge Google apps
 2. Izaberite stavku Nalog. U okviru Bezbednost izaberite stavku Prijavljivanje u Google.

  Prijavite se u Google
 3. U okviru Lozinka, ako je verifikacija u 2 koraka ISKLJUČENA, kliknite > pored ISKLJUČENO. U suprotnom, pređite na 4. korak.

  1. Na prvom ekranu izaberite stavku Prvi koraci.

  2. Ako se to bude tražilo, unesite Gmail lozinku, a zatim kliknite na dugme DALJE.

  3. Unesite broj telefona i izaberite da li želite da primate kodove za verifikaciju putem tekstualnih poruka ili telefonskih poziva. Zatim kliknite na dugme DALJE.

  4. Unesite kôd koji ste primili i kliknite na dugme DALJE.

  5. Kliknite na dugme UKLJUČI da biste završili podešavanje verifikacije u dva koraka.

  6. Vratite se na prethodni ekran tako što ćete kliknuti na strelicu nalevo na vrhu ekrana pored stavke Verifikacija u dva koraka.

   Izaberite strelicu unazad da biste nastavili
 4. U okviru Lozinkaizaberite stavku Lozinke aplikacije.

  Odaberite aplikacije
 5. Unesite lozinku za Google nalog, a zatim izaberite stavku Prijavi se. Na dnu sledećeg ekrana sa padajućih lista izaberite stavku Pošta i Windows računar, a zatim izaberite stavku Generiši.

  Odaberite aplikaciju i uređaj za lozinku za aplikaciju
 6. Google prikazuje lozinku aplikacije. Kopirajte tu lozinku (bez razmaka) i unesite je kada Outlook zatraži da unesete lozinku.

  Kopirajte lozinku za aplikaciju bez razmaka

Ako koristite dvosmernu potvrdu identiteta za Outlook.com, koristite sledeće korake da generišete lozinku aplikacije.

 1. Idite na https://Outlook.com, kliknite na inicijale u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite stavku Prikaži nalog .

 2. U okviru bezbednost izaberiteAžuriraj.

 3. U okviru više bezbednosnih opcija, izaberite Istraži .

 4. Pomerite se nadole do odeljka lozinke aplikacije, a zatim odaberite stavku Kreiraj novu lozinku aplikacije.

 5. Lozinka za aplikaciju će se prikazivati na sledećem ekranu. Zabeležite ovu lozinku, jer će vam biti potrebna kada dodate nalog u Outlook.

 6. Koristite uputstva na početku ovog članka da biste dodali nalog u Outlook, ali kada vam Outlook zatraži lozinku, unesite lozinku aplikacije.

Kada dodate Yahoo nalog u Outlook za računare, možda ćete videti Yahoo OAuth odziv. Ako vidite ovaj odziv, jednostavno unesite lozinku koju obično koristite za prijavljivanje na veb poštu. Više informacija možete saznati ovde.Ako ne vidite ovaj odziv, morate da kreirate lozinku aplikacije kao što je objašnjeno ispod.

...

      < Yahoo OAuth upita >   

 1. Idite na Yahoo veb sajt iz pregledača i izaberite ikonu postavki u gornjem desnom uglu ekrana...

  Odaberite ikonu postavki
 2. Izaberite stavke Informacije o nalogu > Bezbednost naloga. Možda ćete morati da se ponovo prijavite.

  Promenite postavke bezbednosti za Yahoo nalog
 3. Ako verifikacija u dva koraka nije uključena, moraćete da je uključite da biste nastavili. Zatim izaberite stavku Upravljanje lozinkama aplikacije.

  Možete da verifikujete Yahoo nalog
 4. Sa padajuće liste izaberite stavku Outlook za stone računare, a zatim izaberite stavku Generiši.

  Izaberite stavku „Outlook za stone računare“, a zatim stavku „Generiši“.
 5. Yahoo prikazuje lozinku aplikacije. Kopirajte tu lozinku (bez razmaka) i unesite je kada Outlook zatraži da unesete lozinku.

  Zabeležite lozinku za aplikaciju

 1. U pregledaču idite na veb sajt Apple ID i unesite Apple ID i lozinku.

  Prijavite se pomoću iCloud korisničkog imena i lozinke
 2. Ako ste već uključili dvostruku potvrdu identiteta, primićete kôd na jednom od uređaja. Unesite taj kôd da biste nastavili. U suprotnom, uključite dvostruku potvrdu identiteta.

  Unesite kôd dvostruke potvrde identiteta
 3. U odeljku Bezbednost, u okviru LOZINKE SPECIFIČNE ZA APLIKACIJU izaberite stavku Generiši lozinku...

 4. Unesite ime za lozinku, na primer Outlook, i izaberite stavku Napravi.

  Unesite ime za lozinku aplikacije
 5. Apple prikazuje lozinku aplikacije. Kopirajte tu lozinku (bez razmaka) i unesite je kada Outlook zatraži da unesete lozinku.

  Kopirajte lozinku za aplikaciju

Imate problema sa dodavanjem naloga e-pošte? Koristite napredno podešavanje.

Možda ćete morati ručno da dodate nalog e-pošte. Odaberite neki od naprednih metoda u nastavku:

Korišćenje naprednog podešavanja za dodavanje POP ili IMAP naloga e-pošte u programu Outlook za Windows

Ako treba da unesete određene vrednosti za imena servera dolazne i odlazne pošte, brojeve portova ili SSL postavke, možete da koristite opciju naprednog podešavanja programa Outlook. Ova uputstva možete da koristite da biste dodali POP ili IMAP nalog u Outlook.

 1. Otvorite Outlook i izaberite stavke Datoteka > Dodaj nalog.

 2. Na sledećem ekranu unesite adresu e-pošte, izaberite stavku Napredne opcije, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli mi da ručno podesim nalog i izaberem stavku Poveži se.

 3. Izaberite tip naloga. U većini vremenskih perioda kada je potrebno da koristite ovu opciju, izaberite IMAP.

 4. Ekran "Postavke naloga " trebalo bi da bude unapred popunjen većinom postavki naloga koje su vam potrebne. Međutim, ako treba da potražite postavke, pogledajte temu postavke POP i IMAP naloga . Unesite postavke servera dolazne i odlazne pošte, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 5. Unesite lozinku, a zatim izaberite stavku Poveži.

Koristite napredno podešavanje da biste dodali MAPI nalog e-pošte nezavisnog proizvođača u Outlook za Windows

Ako koristite MAPI dobavljača nezavisnog proizvođača, preuzmite i konfigurišite aplikaciju MAPI dobavljača e-pošte kao što je predložilo preduzeće dobavljača.

 1. Otvorite Outlook i izaberite stavku Datoteka> Dodaj nalog.

 2. Na sledećem ekranu unesite adresu e-pošte, izaberite stavku Napredne opcije, potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli mi da ručno podesim nalog i izaberite stavku Poveži.

 3. Na ekranu Napredno podešavanje izaberite stavku Ostalo.

 4. Na ekranu Ostalo odaberite tip servera sa kog želite da se povežete sa liste.

   Napomena: Opcija Ostalo i tip naloga navedeni ispod njega pojaviće se samo ako ste ispravno instalirali i konfigurisali MAPI dobavljača.

 5. Kliknite na dugme Poveži.

 6. Trebalo bi da se pokrene aplikacija nezavisnog MAPI dobavljača instalirana na vašem računaru.

 7. Dovršite podešavanje naloga tako što ćete slediti uputstva MAPI dobavljača.

Treba da ažurirate postavke za postojeći nalog e-pošte u programu Outlook?

Ako ste već kreirali nalog e-pošte, ali treba da ažurirate postojeće postavke zbog nedavnih problema, idite na članak Promena ili ažuriranje postavki naloga e-pošte u programu Outlook za Windows.

Takođe pogledajte

Promena ili ažuriranje postavki naloga e-pošte u programu Outlook za Windows

POP i IMAP postavke e-pošte za Outlook

Napomena: Neki nezavisni dobavljači usluga e-pošte, kao što su Gmail, Yahoo i iCloud, zahtevaju da promenite neke postavke na njihovim veb sajtovima da biste te naloge mogli da dodate u Outlook.

Napomena: AOL i Verizon klijenti koji treba da ažuriraju postavke naloga posle nedavne promene koju je izvršio AOL u postavkama servera, trebalo bi da pročitaju odeljke Ažuriranje postavki e-pošte u programu Outlook za Mac. Prilikom provere postavki šifrovanja, obavezno sve postavite na opciju „SSL“, „SSL/TLS“ ili „Automatski“, a ne na „Samo TLS“.

Brzo dodavanje novog naloga

Većina naloga e-pošte, uključujući Microsoft 365, Exchange server naloge, Outlook.com, Hotmail.com, Live.com i Google naloge, može da se podesi u nekoliko brzih koraka.

 1. Izaberite stavku Outlook > Željene opcije > Nalog.

 2. Kliknite na znak plus (+) i izaberite stavku > Novi nalog.

 3. Otkucajte adresu e-pošte i izaberite stavku > Nastavi.

  Na prvom ekranu koji vidite traži se da unesete adresu e-pošte

 4. Otkucajte lozinku i izaberite stavku > Dodaj nalog. (Ekran može da izgleda drugačije od ovog u zavisnosti od naloga koji dodajete.)

  Unos lozinke za outlook.com nalog

 5. Ako dodate Google, Yahoo ili drugi IMAP ili POP nalog, možete biti preusmereni na te sajtove i od vas se može tražiti da dozvolite programu Outlook da pristupi e-pošti, kontaktima i kalendarima. Kliknite na dugme Dozvoli da biste nastavili.

 6. Ako dodajete Gmail, dobićete odziv u programu Outlook da se prijavite pomoću Google naloga. Ovo je za korisnike koji koriste izdanje 16.15.18070902 i novije verzije.

  Odziv za prijavljivanje za Google nalog

  Ako ste već dodali Gmail nalog u Outlook, pogledajte članak Poboljšana potvrda identiteta za postojeće Gmail korisnike.

 7. Kliknite na dugme Gotovo.

  Potvrda kada se nalog e-pošte uspešno doda

Ako ste dodali Google nalog u Outlook za Mac koji je objavljen pre izdanja poboljšanog iskustva potvrde identiteta za Google IMAP naloge, moraćete da se prijavite pomoću pregledača da biste povezali nalog. 

 1. Izaberite stavku Prijavite se u Google.

  Prikazivanje odziva za postojeći Gmail nalog

 2. Odaberite nalog.

 3. Od vas će se tražiti da dozvolite programu Outlook da pristupi vašoj e-pošti, kontaktima i kalendarima. Odaberite stavku Dozvoli.

  Prikazivanje prozora sa dozvolama da bi Outlook pristupio Gmail nalogu

 4. Od vas će se tražiti da se vratite u Outlook. Odaberite stavku Dozvoli.

  Prikazivanje odziva za povratak u Outlook

 5. Kliknite na dugme Gotovo.

 1. Izaberite stavke Alatke > Nalozi.

 2. Izaberite nalog e-pošte koji želite da promenite.

 3. Ažurirajte opis naloga, lične informacije, korisničko ime i lozinku ili druge postavke, u zavisnosti od tipa naloga koji uređujete.

 4. Kada završite sa ispravkama, kliknite na dugme U redu.

Kada podesite prvi nalog, pratite ove korake da biste dodali sve sledeće naloge e-pošte.

 1. Izaberite stavke Alatke > Nalozi.

 2. Kliknite na znak plus (+) i izaberite stavku > Novi nalog.

 3. Unesite adresu e-pošte naloga.

 4. Sledite odzive da biste završili podešavanje naloga.

Dvostruka potvrda identiteta je još jedan sloj bezbednosti za nalog. Svaki put kada se prijavite na svoj Gmail nalog sa novog uređaja, dobićete jednokratni kôd na telefonu. Unesite ovaj kôd da biste dovršili prijavljivanje.

 1. U pregledaču idite na Gmail i kliknite na ikonu Google aplikacija u gornjem desnom uglu ekrana.

  Izaberite postavke usluge Google apps
 2. Izaberite stavku Moj nalog. U okviru stavke Prijavljivanje i bezbednost izaberite stavku Prijavljivanje u Google.

  Prijavite se u Google
 3. U suprotnom, izaberite stavku Verifikacija u dva koraka i sledite odzive.

 1. U pregledaču idite na sajt Yahoo i kliknite na ikonu postavki u gornjem desnom uglu ekrana.

  Odaberite ikonu postavki
 2. Izaberite stavke Informacije o nalogu > Bezbednost naloga. Možda ćete morati da se ponovo prijavite.

  Promenite postavke bezbednosti za Yahoo nalog
 3. Ako verifikacija u dva koraka nije uključena, moraćete da je uključite da biste nastavili. Zatim izaberite stavku Upravljanje lozinkama aplikacije.

  Možete da verifikujete Yahoo nalog
 4. Sa padajuće liste izaberite stavku Outlook za stone računare, a zatim izaberite stavku Generiši.

  Izaberite stavku „Outlook za stone računare“, a zatim stavku „Generiši“.
 5. Yahoo vam prikazuje lozinku aplikacije. Zabeležite tu lozinku (bez razmaka) i koristite je kao lozinku prilikom dodavanja novog naloga u Outlook.

  Zabeležite lozinku za aplikaciju

 1. U pregledaču idite na veb sajt Apple ID i unesite Apple ID i lozinku.

  Prijavite se pomoću iCloud korisničkog imena i lozinke
 2. Ako ste već uključili dvostruku potvrdu identiteta, primićete kôd na jednom od uređaja. Unesite taj kôd da biste nastavili. U suprotnom, uključite dvostruku potvrdu identiteta.

  Unesite kôd dvostruke potvrde identiteta
 3. U odeljku Bezbednost, u okviru LOZINKE SPECIFIČNE ZA APLIKACIJU izaberite stavku Generiši lozinku...

 4. Unesite ime za lozinku, na primer Outlook, i izaberite stavku Napravi.

  Unesite ime za lozinku aplikacije
 5. Apple vam prikazuje lozinku aplikacije. Zabeležite tu lozinku (bez razmaka) i koristite je kao lozinku prilikom dodavanja novog naloga u Outlook.

  Kopirajte lozinku za aplikaciju

Takođe pogledajte

POP i IMAP postavke e-pošte za Outlook

Savet: Ako ste vlasnik malog preduzeća koji traži više informacija o tome kako da podesite Microsoft 365, posetite stranicu Pomoć i obuka za mala preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×