Prestanak deljenja OneDrive ili SharePoint datoteka ili fascikli ili promena dozvola

Možete da prestanete da delite stavku, da vidite sa kim se deli ili da promenite dozvole koje drugi imaju, ako ste vlasnik stavke.

Napomena: Ne možete da promenite dozvolu veze za deljenje iz uređivanja u prikaz ili iz prikaza u uređivanje. Problem možete rešiti tako što ćete izbrisati vezu za deljenje i kreirati novu sa drugačijom dozvolom.

Ono što vidite razlikuje se u zavisnosti od toga da li ste prijavljeni pomoću ličnog naloga ili poslovnog ili školskog naloga. Izaberite karticu u nastavku da biste saznali više.

Zaustavljanje ili promena deljenja

Datoteke i fascikle mogu se deliti slanjem neke veze za deljenje ili tako što ćete im dati direktan pristup datoteci ili fascikli. (Osobe mogu da imaju i pristup datoteci ili fascikli ako im je dat pristup samoj sajtu.)

Ako ste vlasnik datoteke, možete da prestanete da delite datoteku ili fasciklu.

Ako je nekome dat direktan pristup ili ima pristup kroz određene osobe, možete da promenite i dozvole za deljenje između prikaza i uređivanja.

Ovo su koraci za to:

 1. Izaberite datoteku ili fasciklu koju želite da prestanete da delite.

 2. Izaberite informacije Informacije u gornjem desnom uglu da biste otvorili okno sa detaljima.

  Napomena: (Ikona informacije je upravo ispod slike profila. Ako je ne vidite, uverite se da je izabrana samo jedna datoteka ili fascikla – ona se neće pokazati ako imate više izabranih stavki.)

 3. U oknu Detalji , u okviru imate Access zaglavlje, videćete ikonu osobe , ikonu veze i/ili ikonu e-pošte . Ove opcije zavise od načina na koji ste delili datoteku ili fasciklu. Izaberite stavku Upravljanje pristupom i:

  • Da biste prestali da delite datoteku, kliknite na dugme Zaustavi deljenje.

  • Da biste izbrisali vezu za deljenje, kliknite na ... pored veze, a zatim kliknite na X pored veze da biste je uklonili. (Dobićete odziv da vas pitam da li ste sigurni da želite da izbrišete vezu, kliknite na dugme Izbriši vezu.)

  • Da biste prestali da delite sa određenim osobama, proširite listu u okviru određene osobe i kliknite na dugme X da biste uklonili nekog.

  • Da biste promenili dozvole ili prestali da delite sa nekim ko ima direktan pristup, u okviru direktan pristupkliknite na padajuću listu pored imena osobe i odaberite željenu opciju.

Snimak ekrana kontrolne table "Upravljanje pristupom" koji prikazuje veze deljenja. Snimak ekrana veza direktnog pristupa

Savet: Takođe možete upravljati dozvolama za deljenje datoteka ili fascikle preko OneDrive aplikacije za stone računare za Windows 7, Windows 10 i Mac. Sve što treba da uradite je da kliknete desnim tasterom miša na deljenu datoteku ili fasciklu u OneDrive fascikli na računaru, a zatim izaberete stavku deli, a zatim izaberete još Dugme "više opcija" na OneDrive.com. > upravljate pristupom, a dijalog će se otvoriti na radnoj površini kako bi vaši izbori bili opisani iznad u okviru koraka 3.

Prikaz stavki koje delite

Na sajtu OneDrive.com izaberite stavku Deljeno u levom oknu, a zatim stavku Sve što delim.

Zaustavljanje ili promena deljenja

Ako ste vlasnik datoteke, možete da zaustavite ili promenite dozvole za deljenje. Ovo su koraci za to:

 1. Izaberite datoteku ili fasciklu koju želite da prestanete da delite.

 2. Izaberite informacije Informacije u gornjem desnom uglu da biste otvorili okno sa detaljima.

  Napomena: (Ikona informacije je upravo ispod slike profila. Ako je ne vidite, uverite se da je izabrana samo jedna datoteka ili fascikla – ona se neće pokazati ako imate više izabranih stavki.)

 3. U oknu Detalji , u okviru imate Access zaglavlje, videćete ikonu osobe , ikonu veze i/ili ikonu e-pošte . Ove opcije zavise od načina na koji ste delili datoteku ili fasciklu. Izaberite stavku Upravljanje pristupom.

 4. Da biste uklonili vezu za deljenje, kliknite na dugme X pored veze da biste je uklonili. (Dobićete odziv da vas pitam da li ste sigurni da želite da izbrišete vezu, kliknite na dugme Ukloni vezu.) Možete i da ga uklonite kroz stranicu "Uređivanje povezanosti " (pogledajte ispod).

 5. Da biste promenili lozinku ili datum isteka na vezi deljenja, kliknite na strelicu padajućeg menija za vezu koju želite da uredite, a zatim na stranici Uređivanje veze:

  • Izaberite lozinku i promenite je ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podesi lozinku da biste uklonili lozinku.

  • Ažurirajte datum isteka veze ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podesi povezanost isteka veze da biste uklonili datum isteka.

  • Izaberite stavku Ukloni stavku da biste izbrisali povezivanje i zaustavili deljenje sa tom vezom. (Dobićete odziv da vas pitam da li ste sigurni da želite da uklonite vezu, kliknite na dugme Ukloni vezu.)

Snimak ekrana postavki za uređivanje povezivanja

Napomene: 

 • Ako je za Microsoft nalog podešena porodična bezbednost, a roditelj je isključio upravljanje kontaktima, stavke možete da delite samo sa osobama koje se već nalaze na vašem spisku kontakta.

 • Poštujte autorska prava i vodite računa o tome šta delite na mreži. Kopiranjem ili deljenjem neovlašćenog materijala krši se Microsoft ugovor o pružanju usluga.

Prikaz stavki koje delite

Na OneDrive.com, izaberite deljenu u levom oknu.

Saznajte više

Microsoft 365 napredna zaštita

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×