Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako je izvedena tabela povezana sa spoljnim Open Database Connectivity (ODBC) izvorom podataka koji sadrži mnogo podataka, preuzimanje podataka može dovesti do sporog izvršavanja memorije ili upita na računaru. Da biste sprečili ove probleme, primenite filter izveštaja na izvedenu tabelu da biste preuzeli samo izvorni podaci koji je potreban za trenutni skup vrednosti, u zavisnosti od izabranih stavki.

Važno:  Ovu funkciju možete da koristite samo sa izvedenom tabelom koja je povezana sa ODBC izvorom podataka. Morate da koristite čarobnjak za izvedene tabele i izvedene grafikone da biste dovršili sledeću proceduru.

 1. Uverite se da se komanda Čarobnjak za izvedene tabele i izvedene grafikone nalazi na priručnoj traci. Ako je ne vidite, sledite ove korake:

  Gde se nalazi priručna traka?

  1. Kliknite na strelicu pored priručne trake i izaberite stavku Više komandi.

  2. U okviru Odaberite komande iz izaberite stavku Sve komande.

  3. Na listi izaberite Čarobnjak za izvedene tabele i izvedene grafikone, kliknite na Dodaj, a zatim kliknite na dugme U redu.

 2. Sada kliknite na ikonu Čarobnjak za izvedene tabele i izvedene grafikone Čarobnjak za izvedene tabele i izvedene grafikone priručnoj traci.

 3. Na stranici 1. korak čarobnjaka izaberite stavku Spoljni izvor podataka, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Na stranici 2. korak čarobnjaka izaberite stavku Preuzmi podatke.

 5. Povežite se sa izvorom podataka.

  Više informacija o povezivanju sa ODBC izvorom podataka potražite u članku Korišćenje programa Microsoft Query za preuzimanje spoljnih podataka.

 6. Na stranici 3. korak čarobnjaka izaberite stavku Raspored.

 7. U dijalogu Raspored prevucite neka polja u oblast Filter izveštaja .

 8. Za svako polje filtera izveštaja uradite sledeće:

  1. Kliknite dvaput na polje.

   Pojavljuje se dijalog Više opcija polja izvedene tabele.

  2. Da biste preuzeli samo ažurirane podatke iz izvora podataka svaki put kada izaberete novu stavku u filteru izveštaja, izaberite stavku Izvrši upit spoljnog izvora podataka pri izboru svake stavke polja filtera izveštaja (zahteva manje memorije).

   Da biste sprečili premeštanje polja filtera izveštaja u oblasti Oznake redova, Oznake kolona ili Vrednosti, potvrdite izbor u polju za potvrdu Onemogući iznošenje ovog polja (preporučuje se).

   Da biste se vratili na podrazumevanu operaciju, preuzimajući sve podatke iz izvora podataka svaki put kada izaberete novu stavku u filteru izveštaja, izaberite stavku Preuzmi spoljne podatke za sve stavke polja filtera izveštaja (brže performanse).

Filter izveštaja možete da konfigurišete tako da preuzima izabrane podatke iz izvora podataka izvedene tabele pomoću dijaloga Više opcija polja izvedene tabele u čarobnjaku za izvedene tabele i izvedene grafikone. Microsoft Office Excel podrazumevano preuzima sve izvorne podatke za izvedenu tabelu koja uključuje podatke koji su filtrirani (i samim tim nisu prikazani u izveštaju) kada kreirate ili osvežiti izveštaja. Kada konfigurišete filter izveštaja tako da preuzima podatke samo za stavku koju navedete u filteru, po potrebi možete preuzeti manje količine podataka. Svaki put kada prikažete drugu stavku u filteru, preuzima se samo podskup podataka za novu stavku. Možete da konfigurišete koliko god filtera izveštaja želite, a zatim da ih primenite po potrebi.

Kako performanse utiču na performanse

Kada je filter izveštaja konfigurisan da preuzima podatke za neke (ali ne sve) stavke, stavka (Sve) koja rezimira ceo skup podataka je nedostupna (zatamnjena ) i komanda Prikaži stranice filtera izveštaja (na kartici Opcije, u grupi Izvedena tabela, kada kliknete na strelicu pored stavke Opcije) takođe je nedostupna. Svaki put kada izaberete drugu stavku, preuzimate manje podataka, ali i dalje morate da čekate da se podaci preuzmu. Ako se računar prekine veza sa spoljnim izvorom podataka, nećete moći da izaberete drugu stavku dok ne budete mogli ponovo da se povežete sa izvorom podataka. Međutim, ova opcija vam omogućava da radite sa mnogo većim količinama podataka nego što biste inače mogli.

Ako preuzmete sve podatke za sve stavke, početna operacija preuzimanja podataka može da potraje duže, ali zatim možete da izaberete nove stavke u filteru izveštaja bez kašnjenja jer se svi podaci koji su vam potrebni učitani u memoriju na računaru. Rezime kompletnog skupa podataka možete da otvorite i tako što ćete izabrati stavku (Sve) i reorganizovati izveštaj tako da koristi filtere izveštaja u drugim oblastima. Opcija (Sve) pruža vam najmnogostranost kada se ukupna količina podataka koja treba preuzeti nalazi u okviru dostupnih memorijskih ograničenja računara.

Premeštanje filtera izveštaja

Ako prevučete filter izveštaja koji je konfigurisan da preuzme sve podatke za sve stavke na drugu poziciju, na primer ako pokušate da ga postavite kao oznaku reda, Excel pokušava da preuzme podatke za sve stavke, a možda će vam isteći resursi računara. Međutim, možete da sprečite korisnika da to radi. Više informacija potražite u odeljku Preuzimanje podataka filtera izveštaja za svaku stavku ili za sve stavke.

Preuzimanje podataka za stavke kada filter izveštaja nije dostupan

Ova mogućnost korišćenja ove funkcije nije dostupna u sledećim okolnostima:

 • Izveštaji zasnovani na izvornim podacima OLAP baze podataka automatski izvršavaju upit za podatke po potrebi i zato nemojte koristiti ovu funkciju.

 • Izvedena tabela deli keš podataka sa jednom ili više drugih izvedenih tabela.

 • ODBC upravljački program za spoljnu bazu podataka koju izvršavate upit ne podržava parametačke upite. ODBC upravljački programi koji su obezbeđeni uz Microsoft Office svi parametarski upiti podrške. Možete da se obratite prodavcima upravljačkih programa nezavisnih proizvođača da biste utvrdili da li njihovi upravljački programi imaju tu podršku.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u Excel Tech zajednici ili da potražite pomoć u Zajednicama.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×