Prikaz istorije verzija stavke ili datoteke na listi ili u biblioteci

Kada je kreiranje verzija omogućena na listi ili u biblioteci, možete da skladištite, pratite i vraćate stavke u biblioteku u biblioteci kada god se promene. Biblioteke mogu da prate i glavne verzije, na primer one u kojima je novi odeljak dodat u dokument i međuverzije, kao što su one u kojima je ispravljena pravopisna greška. Liste mogu da prate samo glavne verzije. Više informacija o kreiranju verzija potražite u članku kako kreiranje verzija funkcioniše na SharePoint listi ili u biblioteci.

Napomena: Kreiranje verzija je podrazumevano uključeno u SharePoint bibliotekama i podrazumevano isključeno u SharePoint listama. Više informacija o podešavanju verzija potražite u članku Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu ili biblioteku.

Prikaz istorije verzija u sistemu SharePoint u usluzi Microsoft 365 ili SharePoint Server 2019

 1. Otvorite listu ili biblioteku sa trake za brzo pokretanje.

  Ako se ime liste ili biblioteka ne pojavljuje, kliknite na dugme sadržaj ili Prikaži sav sadržaj sajta, a zatim kliknite na ime liste ili biblioteke.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na razmak između imena stavki ili datuma, a zatim u meniju izaberite stavku Istorija verzija . Možda ćete morati da pomerate meni da biste videli istoriju verzija.

  Ako ne vidite istoriju verzija, kliknite na tri tačke (...) u dijalogu, a zatim izaberite stavku Istorija verzija.

  Videćete listu verzija datoteke.

  Dijalog "Istorija verzija" sa 3 verzije.
 3. U dijalogu Istorija verzija , zadržite pokazivač pored verzije koju želite da prikažete i kliknite na strelicu nadole sa desne strane da biste dobili listu opcija.

  Opcije istorije verzija (prikaz, vraćanje u prethodno stanje, brisanje)

  Izaberite karticu Prikaz.

  Napomena: Za sve verzije dokumenta, osim najnovijih, videćete Prikaz, vraćanje u prethodno stanjei Brisanje. Za najnoviju verziju ćete videti samo Prikaz i Vraćanje u prethodno stanje.

 4. Otvara se dijalog Istorija verzija sa različitim radnjama koje možete da izaberete.

  Radnje koje su dostupne zavise od verzije i atributi koje je podesio administrator ili vlasnik.

  Promene izbora na osnovu toga da li ste izabrali najnoviju datoteku ili stariju verziju.

  Prozor "Istorija verzija" za najnoviju verziju datoteke uključuje radnje za upravljanje, obaveštavanje, odjavljivanje ili kreiranje toka posla.

  SharePoint 2016 dijalog istorije verzija

  Prikaz istorije verzija za prethodnu verziju datoteke prikazuje opciju za vraćanje ili brisanje te verzije.

  Dijalog "SharePoint 2016 History" koji prikazuje prethodnu verziju

Prikaz istorije verzija u sistemu SharePoint Server 2016, 2013 ili 2010

 1. Idite na listu ili u biblioteku koja sadrži stavku ili datoteku koju želite da istražite.

 2. Zadržite pokazivač iznad stavke ili datoteke za koju želite da prikažete istoriju, kliknite na strelicu koja se pojavi i izaberite stavku Istorija verzija sa padajuće liste.

  Padajuća lista za SharePoint datoteku. Izabrana je istorija verzija.

  Otvara se dijalog Istorija verzija .

  Napomena: Ako ne vidite komandu " Istorija verzija ", lista ili biblioteka možda neće pratiti verzije. Više informacija potražite u članku administrator ili vlasnik sajta.

  Istorija verzija koja prikazuje glavne verzije i međuverzije i komentare

Oblačić 1

Najnovija međuverzija

Callout 2

Komentar koji je ostavio poslednja osoba koja se prijavila u datoteku.

Callout 3

Prva verzija datoteke. Prva verzija je uvek numerisana 1,0.

Prikaz istorije verzija iz Microsoft Office dokumenta

Ako radite sa Microsoft Office dokumentom, kao što je Word, Excel ili PowerPoint datoteka, možete da prikažete istoriju verzija iz prikaza aplikacije umesto da se vratite na listu ili u biblioteku da biste prikazali istoriju.

Sledeći primer je u prikazu "backstage" Microsoft PowerPoint datoteke. Prikazuje i glavne i međuverzije.

Istorija verzija u oblasti prikaza „Backstage“ programa PowerPoint

Sledeći primer je iz Microsoft Word datoteke. Samo se glavne verzije pojavljuju u ovoj istoriji verzija. To može značiti da su samo glavne verzije omogućene u biblioteci dokumenata, a to može značiti da imate samo dozvole za prikazivanje glavnih verzija, a ne za međuverzije.

Istorija verzija u prikazu „Backstage“ Microsoft Word dokumenta

Oblačić 1

Trenutna verzija datoteke

Callout 2

Verzija koja ima komentar od osobe koja je izabrana u ovoj verziji. Zadržite pokazivač iznad ikone koja se nalazi pored imena autora da biste prikazali komentar.

 1. Idite u biblioteku dokumenata na svojoj sajtu koja sadrži datoteku koju želite da otvorite.

 2. Zadržite pokazivač iznad imena datoteke dok ne vidite strelicu padajućeg menija, a zatim kliknite na dugme Uredi u <ime aplikacije>. U gorenavedenom primeru izabrali biste stavku Uredi u programu Microsoft Word.

  Napomena: Ako biblioteka zahteva odjavljivanje datoteka ili ako želite da odjavite datoteku, morate da je odjavite pre nego što je otvorite.

 3. U aplikaciji izaberite karticu datoteka da biste prikazali prikaz "backstage". Istorija verzija se pojavljuje pored dugmeta " Upravljanje verzijama ", kao što je prikazano u drugim primerima gorenavedenih.

 4. Sa liste izaberite verziju koju želite da prikažete. Ona će se otvoriti kako biste mogli da je prikažete

  Prikaz "backstage" istorije verzija Microsoft Word datoteke. Izabrana je verzija 4.

  Možete jednostavno da prikažete datoteku ili, dok je ona otvorena, možete da odaberete da je učinite trenutnom verzijom tako što ćete kliknuti na dugme Vrati u žuti Banner natpis na vrhu datoteke ili možete porediti izabranu verziju sa trenutnom verzijom tako što ćete kliknuti na dugme Uporedi.

  Žuti reklamni natpis na vrhu datoteke aplikacije sa dva dugmeta koja vam omogućavaju da uporedite verziju sa trenutnom verzijom ili da je vratite u prethodno stanje kako biste je učinili trenutnom verzijom

 5. Zatvorite izabranu verziju kada završite sa prikazom. Okvir za poruku će vas upitati da li želite da sačuvate datoteku ili ne. Možete da je sačuvate na lokalnoj disk jedinici ili kliknite na dugme ne Sačuvaj.

 6. Da biste nastavili da radite sa datotekom koju ste prvobitno otvorili, izaberite neku od drugih kartica na vrhu dokumenta, na primer Početak.

Kreiranje verzija je podrazumevano uključeno u SharePoint bibliotekama i podrazumevano isključeno u SharePoint listama. Kreiranje verzija treba da se uključi da biste videli opciju "Istorija verzija" u menijima ili u trakama. Da biste uključili istoriju verzija, pogledajte članak Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu ili biblioteku.

Kada podesite kreiranje verzija, podešavate maksimalan broj verzija za čuvanje. Kada se sačuva maksimalan broj verzija, SharePoint briše najstarije da bi se zadovoljilo novije verzije. Možete da podesite SharePoint da sačuva više verzija, do ograničenja sistema. Više informacija potražite u članku kako radi kreiranje verzija na SharePoint listi ili u biblioteci.

Da, možete da prikažete prethodne verzije u Office aplikacijama za stone računare. Više informacija potražite u članku vraćanje prethodne verzije datoteke u usluzi OneDrive.

Dodatna pomoć i resursi

Evo nekih veza za više informacija o kreiranju verzija i srodnim temama:

Slušamo!

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, obavestite nas o tome na dnu ove stranice. Ako nije bio koristan, recite nam šta je bilo zbunjujuće ili šta je nedostajalo. Dodajte verziju SharePoint , OS i pregledača. Iskoristićemo vaše povratne informacije da bismo proverili podatke, dodali informacije i ažurirali ovaj članak.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×