Prilagođavanje postavki obrasca ili testa u programu Microsoft Forms

Prilagođavanje postavki obrasca ili testa u programu Microsoft Forms

Savet: Saznajte više o funkciji Microsoft Forms ili počnite sa radom odmah i kreirajte anketu, test ili upitnik. Želite naprednije brendiranje, tipove pitanja i analizu podataka? Isprobajte Dynamics 365 korisnički glas.

Pomoću Microsoft Forms možete da kreirate obrazac (kao što je istraživanje ili anketa) ili kviz (kao što je ispit iz matematike za studente). Koristite postavke obrasca i testa da biste naveli rokove, identifikovali ispravljaиe obrazaca, prikazivanjem ispravnih odgovora za kvizu i da biste postavili druge željene postavke za Microsoft Forms.

Da biste dobili postavke obrasca ili testa, izaberite Više postavki obrasca Dugme „Još opcija“ , a zatim izaberite stavku Postavke.

Još postavki obrasca pored dugmeta "Deli"

Postavke za obrasce i vizove

U oknu Postavke možete da izaberete ili opozovete opcije.

Različite postavke za Microsoft obrasce, uključujući ko može da popuni obrazac, opcije za odgovore i obaveštenja.

Napomena: Opcija za postavku testa je dostupna samo za trevizove.

Opcija za test

Podrazumevana postavka, prikazuje rezultate automatski, omogućava korisnicima koji mogu da vide rezultate svakog pitanja kada podnesu odgovore na kviz. Ispitanici će videti zeleni znak potvrde pored svakog tačnog odgovora za pitanja iz testa i crveni tekst poruke prikazan pored netačnih odgovora. Opozovite izbor ove postavke ako ne želite da prikazujete tačne i netačne informacije pored svakog pitanja testa.

Napomena: Opcija za postavku testa je dostupna samo za trevizove.

Ko može da popuni ovaj obrazac

 • Svako može da odgovori – svako unutar ili izvan vaše organizacije može da prosledi odgovore na obrazac ili kviz.

 • Samo osobe iz moje organizacije mogu da reaguju samo na osobe koje pripadaju vašoj organizaciji i da mogu da odgovore na obrazac ili kviz.

  • Snimanje imena – praćenje osoba koje su odgovorili na obrazac ili kviz.

  • Jedan odgovor po osobi – ograničavanje odgovora na obrazac ili reakcije na samo jednu osobu. To će sprečiti osobe da popunjavaju obrazac ili kviz više puta.

 • Određene osobe u organizaciji mogu da reaguju samo na korisnike ili grupe u organizaciji koje navedete mogu da odgovore na obrazac.

Napomene: 

 • Samo osobe u organizaciji mogu da reaguju i specifične osobe u organizaciji mogu da odgovore na dostupne su samo za Office 365 edukacije i Microsoft 365 aplikacije za preduzeća. Prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga da biste pristupili ovim postavkama.

 • Određene osobe u mojoj organizaciji mogu da odgovore na osobe i grupe samo u okviru organizacije. Možete da odredite ukupan broj od 100 pojedinačnih imena ili imena grupa. Od 100 ograničenja, možete da odredite najviše 20 grupa (svaka grupa može da sadrži do 1.000 pojedinaca). Na primer, možete da prikupljate odgovore od 80 pojedinaca i 20 grupa za ukupno 100.

Opcije za odgovore

 • Prihvatanje odgovora – ako je ova postavka neizabrana, isključite mogućnost prikupljanju dodatnih odgovora obrasca. Možete i da prilagodite podrazumevanu poruku koju primaoci vide kad pokušaju da proslede odgovor pošto isključite ovu postavku.

  Postavka prikupljanja odgovora za obrasce i testove

 • Datum početka i datum završetka – možete da navedete tačan datum i vreme kada želite da počnete sa prikupljanjem odgovora obrasca. Izaberite stavku Početni datum, a zatim stavku okvir za tekst datuma i izaberite datum iz kontrole kalendara. Izaberite određeni čas sa padajuće liste sa koracima od po jedan čas. Uradite isto za datum završetka

  Postavka datuma početka i završetka za obrasce i trevizove

  Napomena: Ne možete da izaberete datum i vreme u prošlosti.

 • Slučajni redosled pitanja – kada ovo nije potvrđeno (podrazumevana postavka), pitanja se prikazuju ispitanike istim redosledom kojim ste ih kreirali. Kada se provera ove opcije, prikazuje se redosled pitanja. Svaki odgovoran će videti pitanja u različitom redosledu.

  • Sva pitanja – mešanje redosleda svih pitanja u obrascu ili testu.

  • Zaključajte pitanja – mešanje redosleda svih pitanja osim onih koje označite (npr. pitanja 3-5).

  Napomena: Ako obrazac ili kviz ima više odeljaka ili stranica, nećete moći da mešati pitanja.

 • Prikaži traku progresa – ispitanici će videti vizuelni indikator toka toga dok popunjavaju obrazac ili kviz.

  Napomena: Traka toka dostupna je samo na obrascima i kuvizovima koji sadrže više odeljaka ili stranica.

 • Prilagodite zahvalnost -prikaz zahvalnice po završetku obrasca ili testa. Kliknite u okvir za tekst da biste kreirali prilagođenu poruku.

Obaveљtenje

 • Omogući prijem odgovora posle prosleđivanja – posle dovršavanja obrasca, ispitanici će imati opciju da sačuvaju ili štampaju PDF obrazac sa popunjenim odgovorima na stranici "Hvala". Imajte na umu da izbor ove postavke i dalje omogućava ispitanike za obrasce, unutrašnje u vašu organizaciju, da potražite potvrdu o prijemu e-pošte.

  Napomena: Ova funkcija se trenutno okreжe i uskoro će biti dostupna.

 • Nabavite obaveštenje putem e-pošte za svaki odziv – obaveštavanje putem e-pošte svaki put kada se odziv prosledi.

Sman

Izaberite stavku Uredi, a zatim odaberite stavku Opšte, poverljivoili strogo poverljivo da biste kontrolisali nivo zaštite podataka.

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da čujemo šta imate da kažete! Posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Takođe pogledajte

Najčešća pitanja o usluzi Microsoft Forms

Promena teme obrasca

Slanje obrasca drugima za prikupljanje odgovora

Deljenje obrasca radi saradnje

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×