Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ćaskanje je u centru svega što radite u usluzi Microsoft Teams. Od pojedinačnih ćaskanja sa samo jednom osobom, do grupnih ćaskanja i razgovora na kanalima – ćaskanje vas pokriva.

Ovo su prve stvari koje treba da znate:

1. Ćaskanja mogu biti jedan na jedan ili u grupi

Ponekad жeљ poћeliti da priиaљ jedan na jedan sa nekim. U drugim situacijama ćete želeti da imate malo grupno ćaskanje. U ćaskanju možete da uradite nešto od toga.

Započinjanje ćaskanja jedan na jedan i grupno ćaskanje na isti način: izborom stavke Novo Ikona ćaskanja u usluzi Teams. ćaskanja na vrhu liste ćaskanja. Kada ste u ćaskanju, moći ćete da šaljete poruke koje uključuju datoteke, veze, emodžije, nalepnice i GIF datoteke – šta god vam je potrebno da biste prešli na stvar.

Pokretanje korisničkog interfejsa ćaskanja image_520

Slede više detalja o svakoj vrsti ćaskanja:

Ćaskanje jedan na jedan

Kada izaberete stavku Novo Ikona ćaskanja u usluzi Teams. i unesete ime osobe, sastavite poruku u okviru za tekst, a zatim izaberite stavku Pošalji Ikona "Pošalji poruku".ili pritisnite taster Enter. To započinje ćaskanje.

Ćaskanje jedan na jedan

Ćaskajte sa sobom

U vreme kada želite da napravite radne verzije poruka, šaljete datoteke sa jednog uređaja na drugi ili bolje upoznate funkcije, možete da započnete ćaskanje sa sobom. Sve što radite u redovnom ćaskanju možete da uradite i u ćaskanju sa sobom. Podrazumevano ćete je zakačiti na vrh liste ćaskanja.  

Ako otkačite ćaskanje sa sobom i želite ponovo da ga pronađete, izaberite Stavku Novo polje Ikona ćaskanja u usluzi Teams. ćaskanja i unesite svoje ime u polje Za. 

Započnite ćaskanje sa sobom

Grupno ćaskanje

Koristite grupno ćaskanje kada treba da razgovarate sa malom grupom ljudi. Započnite isto kao što započnete ćaskanje jedan na jedan: izaberite stavku Novo Dugme Novo ćaskanje ćaskanja na vrhu liste ćaskanja. Kliknite na strelicu nadole sa krajnje desne strane polja Za i otkucajte ime za ćaskanje u polju Ime grupe. Zatim otkucajte imena osoba koje želite da dodate u polje Za .

Grupno ćaskanje

Kada ćaskanje bude počelo (bilo grupa ili jedan na jedan), jednostavno ga odaberite na listi ćaskanja da biste nastavili razgovor i poslali još poruka.

Nastavi ćaskanje

2. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+Enter da biste započeli novi red

Ako nastavite da pritiskate taster Enter da biste započeli novi red, čime se poruka šalje pre nego što budete spremni, pokušajte sledeće:

Kada želite da započnete novi pasus, pritisnite kombinaciju tastera Shift+Enter da biste umetnuli prelom reda. Ako ste otvorili opcije oblikovanja (pogledajte 3. korak za detalje), samo pritisnite taster Enter da biste započeli novi red teksta, a zatim izaberite stavku Pošalji Ikona "Pošalji poruku". da biste ga poslali.

Početak ćaskanja u novom redu

3. Izaberite stavku "Oblikovanje" da biste videli sve opcije oblikovanja

Postoji mnogo opcija oblikovanja za poruke.

Da biste otvorili opcije oblikovanja , izaberite Dugme "Oblikuj" u usluzi Teams oblikovanje ispod polja u kojem kucate poruku. U ovom razvijenom prikazu izaberite tekst koji želite da oblikujete, a zatim odaberite opciju kao što je B, I ili U za podebljavanje, kurziv ili podvlačenje teksta. Postoje i opcije za isticanje, veličinu fonta, boju fonta, liste i još mnogo toga.

Oblikovanje ćaskanja

Ispod polja možete da pronađete i opcije isporuke, priložite datoteke, emodžije, giphy, nalepnice, zakažete sastanak i još mnogo toga. Izaberite stavku Još Ikona "Oblikovanje" u usluzi Teams. da biste pronašli još aplikacija.

4. Ćaskanje se dešava i na kanalima

Kada odete na bilo koji kanal u usluzi Teams, prva kartica je Objave. Ovo možete da smatrate jednim velikim grupnim ćaskanjem. Svako ko ima pristup kanalu može da vidi poruke u objavljenim porukama.

Objave ćaskanja

U zavisnosti od organizacije i kulture, moraćete da odlučite koje poruke su pogodne za karticu "Objave " na određenom kanalu.

Još jedna važna stvar koju treba da znate je da odgovori na poruku kanala ostaju priloženi originalnoj poruci. Na taj način, čitavu nit razgovora može lako pratiti svako ko je pročita. To je ono što je sjajno u razgovorima.

Da biste odgovorili na poruku kanala, obavezno koristite vezu Odgovori ispod poruke.

Odgovor na ćaskanje

5. Postoji nekoliko načina za traženje i pronalaženje poruka

U zavisnosti od toga šta zapamtite o pošiljaocu poruke ili karakteristikama poruke, drugačiji način pretraživanja može imati više smisla.

Pronalaženje ćaskanja na osnovu imena osobe

Unesite ime osobe u polje za komandu na vrhu usluge Teams. Videćete njegovo ime i sva grupna ćaskanja u kojoj su navedeni. Izaberite njihovo ime da biste otišli na vaše ćaskanje jedan na jedan sa njima ili izaberite grupno ćaskanje da biste nastavili to.

Pronalaženje imena ćaskanja

Pronalaženje poruke koja ima ključnu reč koju pamtite

Počnite da kucate ključnu reč u polje za komandu na vrhu usluge Teams i pritisnite taster Enter. Videćete listu rezultata koji sadrže ključnu reč.

Filtriraj da biste prikazali određene tipove poruka

U feedu o aktivnostima izaberite stavku Filtriraj Teams ikona filtera a zatim stavku Još opcija da Ikona "Više opcija u usluzi Microsoft Teams" biste prikazali određene tipove poruka, uključujući nepročitane poruke, @mentions, odgovore i reakcije.

Za određenu pretragu idite na meni Feed , kliknite na strelicu padajućeg menija, a zatim odaberite stavku Moja aktivnost.

Feed i filtriranje ćaskanja

Pronalaženje sačuvanih poruka

Da biste sačuvali poruku, zadržite pokazivač miša iznad poruke, izaberite stavku Još opcija Ikona "Više opcija u usluzi Microsoft Teams" , a zatim izaberite sačuvaj poruku Ikona "Sačuvaj poruku" u usluzi Teams.

Poruka čuvanja ćaskanja

Da biste videli listu sačuvanih poruka, izaberite sliku profila na vrhu usluge Teams, a zatim odaberite stavku Sačuvano. Ili otkucajte /sačuvano u polju za komandu na vrhu usluge Teams.

Ćaskanje sačuvanog profila

6. Izbrišite, sakrijte ili privremeno isključite ćaskanja da biste ih sprečili

Možete da izbrišete ceo razgovor ćaskanja, sakrijete ćaskanje sa liste ćaskanja ili da ga privremeno isključite kako biste prestali da primate obaveštenja. Detalje potražite u člancima Brisanje niti ćaskanja u usluzi Teams i Skrivanje, privremeno isključivanje ili kačenje ćaskanja u usluzi Teams

Imajte na umu da možete i da izbrišete pojedinačne poruke koje ste poslali.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×