Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Pozivi su brz način za povezivanje u usluzi Teams. Možete da imate jedan na jedan poziv ili pozive sa nekoliko osoba. Možete da ih podesite unapred, na primer na sastanku, ili možete da ih pokrenete u letu dok ćaskate.

Iako su sastanci sjajan način za saradnju u usluzi Teams, pozivi mogu da budu direktan način povezivanja radi dovršavanja određenih zadataka ili brzog pronalaženja odgovora na pitanja.

Evo prvih stvari koje treba da zapamtite o upućivanje poziva i upravljanju pozivima u usluzi Teams:

1. Postoji mnogo načina za upućivanje poziva u usluzi Teams

Gde god da ste u usluzi Teams, možete da započnete poziv sa nekim (ili grupom osoba). Evo nekih načina:

Upućivanje poziva ili odgovaranje na poziv sa bilo kog mesta

Izaberite opciju Video Dugme „Video poziv“ili Audio poziv Dugme „Pozivi“ . Bilo koji poziv može biti video poziv ili poziv samo za zvuk. Uvek je na vama. 

Jednostavne ikone Teams poziva

Odgovaranje na poziv je takođe jednostavno. Samo izaberite Video poziv Dugme „Video poziv“ili Audio poziv kada Dugme „Pozivi“ to bude zatraženo. Kada vas neko pozove, primićete obaveštenje koje vam omogućava da prihvatite ili odbijete poziv.

Pretvorite ćaskanje u poziv

Jednim klikom možete svako ćaskanje da pretvorite u poziv u usluzi Teams. Dok ste u ćaskanju, izaberite stavku Video poziv Dugme „Video poziv“ili Audio poziv Dugme „Pozivi“u gornjem desnom uglu usluge Teams. Osoba sa kojom ćaskate (ili osoba, ako je grupno ćaskanje) primiće poziv od vas.  

Teams-call icons-general-300

Upućivanje poziva iz istorije poziva, brzo biranje broja, govorne pošte ili kontakata

  • Pristupite istoriji poziva i brzo pozovite bilo koga sa liste. Idite na Pozivi Dugme „Pozivi“ i pregledajte odeljak Istorija u centru ekrana. Izaberite bilo koju stavku sa liste, a zatim odaberite stavku PozoviDugme „Pozivi“ u odeljku Detalji sa desne strane usluge Teams.

  • Brzo biranjem možete brzo pozvati osobe koje ste prethodno sačuvali na ovoj listi. Da biste pristupili brzom biranjem, idite na stavku Pozivi Dugme „Pozivi“zatim pronađite odeljak Brzo biranje na desnoj strani usluge Teams.

  • Iz govorne pošte možete brzo da pozovete svakoga ko je ostavio poruku. Da biste pristupili govornoj pošti , idite na istoriju i kliknite na dugme Govorna pošta u gornjem desnom uglu. Možete da pozovete nekoga iz govorne pošte tako što ćete izabrati stavku Još radnji Dugme „Još opcija“pored imena osobe > Pozovi Dugme „Pozivi“sa liste istorije poziva ili tako što ćete kliknuti na dugme Pozovi Dugme „Pozivi“ispod detalja o kontaktu.

  • Da biste prikazali kontakte, izaberite stavku Dugme „Pozivi“ > Kontakti u gornjem levom uglu usluge Teams. Odavde možete da pozovete svakoga tako što ćete Dugme „Pozivi“ poziv sa desne strane imena osobe.

    Teams-Contacts dugme-435

Koristite numeričku tastaturu 

Ako imate omogućen plan pozivanja , možete da pozovete bilo koga iz usluge Teams.

Da biste birali broj iz usluge Teams, idite na stavku Pozivi Dugme „Pozivi“, a zatim unesite broj osobe do koje želite da dođete pomoću tastature telefona koja se nalazi sa leve strane. Zatim kliknite na dugme Pozovi Dugme „Pozivi“.  

Možete i da otkucate ime osobe ili grupe i da je pozovete sa tastature telefona.

Jednostavna tastatura usluge Teams

Zadržite pokazivač iznad nečije slike profila

U aplikaciji Teams pronaći ćete slike profila osoba sa kojima ste povezani. (Ponekad ljudi odaberu avatare ili možda samo vidite njihove inicijale.)

U bilo kom trenutku možete da postavite pokazivač miša iznad slike profila i vidite opcije za upućivanje video zapisa ili samo audio poziva toj osobi. Odaberite neku od tih opcija i poziv će početi.

stanje zadržavanja pokazivača profila

Koristite polje za komandu

Na vrhu usluge Teams otkucajte "/call" u polju, a zatim unesite ime ili broj. Kada napravite izbor, poziv će automatski početi.

Na taj način možete brzo da pronađete osobe ili grupe i da im uputite poziv.

Teams-call from command box

Napomena: Ako ste u Teams pozivu na mobilnom uređaju, ekran uređaja se neće isključiti ako se ne udaljite od prozora poziva (ili ako se krećete odsutni, ali se vratite pre nego što se isključi). Ako isključite ekran tokom poziva, ostaćete povezani, ali uređaj će se zaključati. 

2. Možete mnogo da uradite tokom poziva u usluzi Teams

Tokom poziva možete da preduzmete mnogo radnji. Ovo je nekoliko uobičajenih radnji koje možete da preduzmete:

Stavite poziv na čekanje 

Izaberite još radnji Dugme „Još opcija“u prozoru poziva i odaberite stavku Zadrži. Svi koji su uključeni u poziv biće obaveštenje da su stavili na čekanje i možete da nastavite poziv tako što ćete izabrati stavku Nastavi.

Call menu-more actions

Prebacite poziv

Izaberite još radnji Dugme „Još opcija“> Prenos u kontrolama poziva. Zatim otkucajte ime osobe kojoj želite da prenesete poziv i izaberite je. Da biste završili, izaberite Stavku Prenos

Konsultujte se, a zatim obavite prenos 

Ako želite da se prijavite kod neke osobe pre nego što mu prenesete poziv , izaberite Još radnji Dugme „Još opcija“> Konsultuj, a zatim prenesi

U okviru Odaberite osobu za konsultaciju počnite da kucate ime osobe kojoj želite da se obratite i izaberite je kada se ona pojavi. Možete da ih pozovete ili da se konsultujete sa njima putem ćaskanja. Kada budete spremni, izaberite stavku Prenesi.

Dodavanje delegata

Možete da izaberete nekoga iz usluge Teams da vam bude delegat – da prima i upućuje pozive u vaše ime. Kada dodate delegata, vi u suštini delite telefonsku liniju sa njim kako bi on video i delio sve vaše pozive. 

Da biste odredila delegata, izaberite stavku Postavke i dodatne opcije Izaberite da biste videli više opcijapored slike profila na vrhu usluge Teams i odaberite stavku Postavke> Opšte. U okviru Delegiranjeizaberite stavku Upravljanje delegatima. Tamo možete da vidite za koga ste delegat i dodate i uklonite sopstvene delegate.  

Deljenje reda sa delegatom

Izaberite Postavke i dodatne opcije Izaberite da biste videli više opcijapored slike profila na vrhu usluge Teams i odaberite stavku Postavke> Opšte. U okviru Delegiranjeizaberite stavku Upravljanje delegatima. Izaberite stavku Vaši delegati i otkucajte ime osobe u polju Dodaj delegata.

3. Pregledajte istoriju poziva

Istorija poziva se nalazi u centru iskustva poziva i prikazuje listu prošlih poziva (uključujući propuštene pozive).

Idite na Istorija Dugme „Pozivi“> pozivi. U bilo kom pozivu na listi izaberite stavku Još radnji Dugme „Još opcija“> povratni Dugme „Pozivi“da biste automatski započeli poziv. 

Možete i da ćaskate sa tim kontaktom , dodate ga na brzo biranje i dodate ih u kontakte – sve to iz menija Još Dugme „Još opcija“radnji.

Teams-History ivicu ekrana

4. Pristup govornoj pošti

Govorna pošta je još jedna poznata alatka koja vam omogućava da na najbolji način iskoristite iskustvo pozivanja u usluzi Teams.

Idite na stavku Pozivi Dugme „Pozivi“> Istorija , a zatim izaberite stavku Govorna pošta u gornjem desnom uglu. Odavde možete da vršite sledeće radnje: 

  • Pregledajte poruke i transkripte iz poziva

  • Prilagođavanje pravila poziva

  • Snimanje pozdrava

  • Pozivanje bilo koga ko vam je ostavio poruku 

Pozovite nekoga iz govorne pošte tako što ćete izabrati stavku Još radnji Dugme „Još opcija“pored imena te osobe > Pozovi Dugme „Pozivi“ sa liste istorije poziva ili tako što ćete izabrati stavku Pozivi Dugme „Pozivi“u okviru kontakta Details sa desne strane usluge Teams.

Teams-Details-Call button

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×