Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje

Žao nam je što imate problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje. Hajde da rešimo problem što je brže moguće.

Za sve probleme sa sinhronizacijom, deljenjem i otpremanjem u usluzi OneDrive za mobilne uređaje, proverite da li možete da se povežete sa internetom. Neke aplikacije i funkcije mogu da rade samo uz Wi-Fi, u zavisnosti od postavki uređaja ili paketa mobilnih podataka.

Pratite ove korake ako automatsko otpremanje sa kamere ne funkcioniše ili ako se otpremaju samo neke slike:

 1. Proverite Wi-Fi vezu.

 2. Ako niste povezani sa Wi-Fi uređajima, proverite da li postavke mobilnog OneDrive za otpremanje fotoaparata na ograničene veze nisu isključene.

 3. Neke fotografije su možda otpremljene u > mjesečnimfasciklama u okviru kamere za snimanje.

 4. iOS korisnici: Apple preporučuje da klijenti ostave aplikaciju OneDrive koja radi u pozadini. Automatsko otpremanje ne može da radi ako je aplikacija zatvorila (dvaput dodirnite matičnu i prevucite nagore i dalje).

Ako otpremanje sa kamere predugo traje i ne možete da ga podesite ni tražite fotografije, a ne dobijate poruku o grešci, to može biti zbog toga što imate previše fotografija u kameri.

Napomena: Ovo odlaganje može biti duže ako fotografije obuhvataju prepoznavanje lica i podatke o lokaciji. Otpremanje takođe može biti sporije ako vaša internet veza daje prioritet preuzimanjima u odnosu na otpremanja.

Da biste to rešili:

 1. Smanjite broj fotografija u snimcima kamere tako što ćete premestiti neke od fotografija u drugu fasciklu.

 2. U postavkama iOS fotografija i slika isključite optimizaciju prostora za skladištenje.

 3. Neka OneDrive bude aktivan tokom noći da bi se otpremanje dovršilo. Za velike količine podataka, posebno ako se povezujete sa uslugom iCloud, otpremanje može da potraje neko vreme, a odjavljivanje ili ponovna instalacija aplikacije samo će ponovo pokrenuti proces.

  • Morate da otvorite OneDrive aplikaciju na uređaju da biste nametnuli sinhronizaciju.

  • Potvrdite postavke > akumulatora > iskorišćenost akumulatora > OneDrive > pokretanje (opcije). To će prikazati automatsku opciju upravljanje i Ručno upravljanje . Izaberite stavku Upravljaj ručno, a zatim omogući da se pokrene u pozadini.

Ako sinhronizacija ne funkcioniše, OneDrive se ne pokreće ili OneDrive se ruљi, pokušajte ponovo da instalirate OneDrive:

 1. Otvorite stavku Postavke.

 2. Izaberite stavku Aplikacije.

 3. Dodirnite stavku Upravljanje aplikacijama.

 4. Pronađite i dodirnite stavku OneDrive.

 5. Dodirnite stavku Prinudno zaustavi, a zatim stavke Obriši podatke i Obriši keš.

 6. Kada završite, deinstalirajte aplikaciju.

 7. Ponovo instalirajte aplikaciju iz usluge Google Play.

  Napomena: Google Play prodavnica i OneDrive aplikacije za Android nisu dostupne u Kini. Takođe, pošto u Kini OneDrive.com blokira vladin zaštitni zid, aplikacija OneDrive neće raditi u Kini kada se prijavite pomoću Microsoft naloga.

Ako sinhronizacija ne funkcioniše, OneDrive se ne pokreće ili OneDrive se ruљi, pokušajte ponovo da instalirate OneDrive:

 1. Deinstalirajte OneDrive aplikaciju pritiskanjem i držanjem ikone aplikacije OneDrive. Dodirnite „X“ u uglu, a zatim prihvatite poruku o potvrdi da biste ga izbrisali.

 2. Omogućite usluge lokacijeuređaja. Promene na lokaciji se koriste za pokretanje aktivnosti u pozadini, a preporučuje ga Apple. Više informacija potražite u okviru Podrška za Apple.

 3. Obavite "mekano resetovanje" tako što ćete pritisnuti i držati dugmad sna/bdenje i početne vrednosti istovremeno za najmanje 10 sekundi dok ne vidite logo Apple logotip. Možete da pustite oba dugmeta kada se pojavi Apple logotip.

 4. Ponovo instalirajte aplikaciju OneDrive iz prodavnice App Store.

 5. Uverite se da je OneDrive bio ažurni datumOneDrive tako što ćete ga omogućiti u postavkama uređaja> Opšte > osvežavanje aplikacija pozadine.

Ako sinhronizacija ne funkcioniše, OneDrive se ne pokreće ili OneDrive se ruљi, isprobajte meko poništavanje:

 1. Dok je telefon uključen, pritisnite i držite volumen pritisnut + dugmad dok se telefon vibrira i ponovo ne pokrene.

Imajte na umu da ne bi trebalo da dodirujete ekran uređaja tokom procesa (čak ni kada se pojavi odziv "slajd nadole na Power off").

Ako ovo ne pomogne, možete i da pokušate da poništite problem.

 1. Pravljenje rezervne kopije podataka.

 2. Obavite teško poništavanje telefona na telefonu.

Ako sinhronizacija ne funkcioniše, OneDrive se ne pokreće ili OneDrive se ruљi, pokušajte da poništite aplikaciju:

 1. Otvorite aplikaciju i kliknite na OneDrive menimenija .

 2. Izaberite stavku postavke OneDrive postavke.

 3. Kliknite na dugme o OneDrive.

 4. Kliknite na dugme Poništi aplikaciju i potvrdite radnju.

Druga mogućnost je da na listi aplikacija idite na postavke > aplikacije > aplikacije & funkcije > OneDrive > Napredne opcije koje> Poništi

Ako imate problema sa povezivanjem sa Wi Fi mrežom i ne možete da se povežete sa Internetom, možete da pokušate da rešite probleme sa Wi-Fi vezom u operativnom sistemu Windows 10.

Ako ovo ne pomogne, možete i da pokušate da poništite problem.

 1. Pravljenje rezervne kopije podataka.

 2. Obavite teško poništavanje telefona na telefonu.

Preimenujte datoteku koju otpremate.

Ime datoteke sadrži znakove koji nisu dozvoljeni. Promenite ime tako da ne počinje ili se završava prostorom, završava se tačkom ili sadrži bilo koji od ovih znakova /\ < > : * "? |

Ova imena nisu dozvoljena za datoteke ili fascikle: AUX, PRN, NUL, CON, COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, LPT9

Datoteka se neće otpremiti ako se ne uklapa u dostupan OneDrive prostor skladištenje. Da biste videli koliko prostora vam je preostalo ili dobili više skladišta, idite na stranicu skladišta.

Ime datoteke (uključujući putanju) predugačko je. Ime datoteke i putanja moraju da sadrže manje od 442 znaka. Skratite ime datoteke ili imena potfascikli u usluzi OneDrive ili izaberite potfasciklu koja je bliže fascikli najvišeg nivoa, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Datoteka je možda premeštena, preimenovana ili izbrisana pre nego što ste pokušali da je otpremite. Pronađite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite.

Napomena: ovu poruku možete primiti ako ste premestili datoteku na računaru nakon što je došlo do automatskog otpremanja.

Datoteka je možda otvorena u drugoj aplikaciji. Sačuvajte promene u datoteci, zatvorite aplikaciju, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Saznajte više

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×