Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje

Žao nam je ako imate problema sa aplikacijom za OneDrive mobilne uređaje. Hajde da rešimo problem što je brže moguće.

Za sve probleme sa sinhronizacijom, deljenjem i otpremanjem u usluzi OneDrive za mobilne uređaje, proverite da li možete da se povežete sa internetom. Neke aplikacije i funkcije mogu da rade samo uz Wi-Fi, u zavisnosti od postavki uređaja ili paketa mobilnih podataka.

Važno: Ako premašite Microsoft skladište, nećete moći da otpremate, uređujete ili sinhronizujete nove datoteke (kao što je snimci kamere) u uslugu OneDrive. Saznajte više

Pratite ove korake ako automatsko otpremanje sa kamere ne funkcioniše ili ako se otpremaju samo neke slike:

 1. Proverite Wi-Fi vezu.

 2. Ako niste povezani sa Wi-Fi mrežom, proverite da postavke mobilne veze OneDrive otpremanje sa kamere na ograničenim vezama nisu isključene.

 3. Neke fotografije su možda otpremljene u potfascikle Godina > Mesec u okviru Snimci kamere.

 4. iOS korisnici: Apple preporučuje da klijenti napuste aplikaciju OneDrive pokrenutu u pozadini. Automatsko otpremanje ne može da funkcioniše ako je aplikacija zatvorena (dvaput dodirnite početak i brzo prevucite nagore i odsutni).

Ako otpremanje sa kamere predugo traje i ne možete da ga podesite ni tražite fotografije, a ne dobijate poruku o grešci, to može biti zbog toga što imate previše fotografija u kameri.

Napomena: Ovo odlaganje može biti duže ako fotografije obuhvataju prepoznavanje lica i podatke o lokaciji. Otpremanje takođe može biti sporije ako vaša internet veza daje prioritet preuzimanjima u odnosu na otpremanja.

Da biste to rešili:

 1. Smanjite broj fotografija u snimcima kamere tako što ćete premestiti neke od fotografija u drugu fasciklu.

 2. U postavkama iOS fotografija i slika isključite optimizaciju prostora za skladištenje.

 3. Neka OneDrive bude aktivan tokom noći da bi se otpremanje dovršilo. Za velike količine podataka, posebno ako se povezujete sa uslugom iCloud, otpremanje može da potraje neko vreme, a odjavljivanje ili ponovna instalacija aplikacije samo će ponovo pokrenuti proces.

  • Morate da otvorite aplikaciju OneDrive na uređaju da biste nametnuli sinhronizaciju.

  • Proverite postavke > baterije > baterije > OneDrive > pokrene (opcije). Ovo će prikazati opciju Automatski upravljaj i opciju Upravljaj ručno. Izaberite stavku Upravljanje ručno, a zatim omogućite stavku Pokreni u pozadini.

Ako sinhronizacija ne funkcioniše, OneDrive se ne pokreće ili OneDrive pada, pokušajte ponovo da instalirate OneDrive:

 1. Otvorite stavku Postavke.

 2. Izaberite stavku Aplikacije.

 3. Dodirnite stavku Upravljanje aplikacijama.

 4. Pronađite i dodirnite stavku OneDrive.

 5. Dodirnite stavku Prinudno zaustavi, a zatim stavke Obriši podatke i Obriši keš.

 6. Kada završite, deinstalirajte aplikaciju.

 7. Ponovo instalirajte aplikaciju iz usluge Google Play.

Ako sinhronizacija ne funkcioniše, OneDrive se ne pokreće ili OneDrive pada, pokušajte ponovo da instalirate OneDrive:

 1. Deinstalirajte aplikaciju OneDrive tako što ćete pritisnuti i držati ikonu OneDrive aplikacije. Dodirnite „X“ u uglu, a zatim prihvatite poruku o potvrdi da biste ga izbrisali.

 2. Omogućite usluge lokacije na uređaju. Promene na lokaciji koriste se za aktiviranje aktivnosti u pozadini i preporučuje ih Apple. Za više informacija posetite Apple podršku.

 3. Izvršite "meko uspostavljanje početnih vrednosti" tako što ćete istovremeno pritisnuti i držati dugmad Spavanje/buđenje i Početak najmanje 10 sekundi, dok ne vidite Apple logotip. Možete da pustite oba dugmeta kada se pojavi Apple logotip.

 4. Ponovo instalirajte aplikaciju OneDriveiz App Store.

 5. Uverite se da je OneDrive ažuriranOneDrive tako što ćete ga omogućiti u postavkama na uređaju > Opšte > osvežavanje aplikacije u pozadini.

Ako sinhronizacija ne funkcioniše, OneDrive se ne pokreće ili OneDrive pada, pokušajte privremeno da uspostavite početne vrednosti:

 1. Dok je telefon uključen, pritisnite i držite dugmad za smanjivanje jačine zvuka + dugmad za napajanje dok se telefon ne pokrene i ponovo pokrene.

Imajte na umu da ne bi trebalo da dodirnete ekran uređaja tokom procesa (čak ni kada se pojavi odziv "prevucite nadole do isključivanja").

Ako to ne pomogne, možete da pokušate i da uspostavite početne vrednosti funkcije "Teško".

 1. Napravite rezervnu kopiju podataka.

 2. Izvršite težak resetovanje telefona.

Ako sinhronizacija ne funkcioniše, OneDrive se ne pokreće ili OneDrive pada, pokušajte da uspostavite početne vrednosti aplikacije:

 1. Otvorite aplikaciju i kliknite na meni u OneDrive meni .

 2. Izaberite stavku Postavke OneDrive postavke.

 3. Izaberite stavku Osnovni podaci o usluzi OneDrive.

 4. Izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti aplikacije i potvrdite radnju.

Druga mogućnost je da sa liste aplikacija odete na Postavke> Aplikacije > Aplikacije & Funkcije> OneDrive > Napredne opcije> Uspostavi početne vrednosti

Ako imate problema sa povezivanjem sa Wi Fi mrežom i ne možete da se povežete sa internetom, možete da pokušate da rešite probleme sa povezivanjem sa Wi Fi mrežom u programu Windows 10 Mobile.

Ako to ne pomogne, možete da pokušate i da uspostavite početne vrednosti funkcije "Teško".

 1. Napravite rezervnu kopiju podataka.

 2. Izvršite težak resetovanje telefona.

Preimenujte datoteku koju otpremate.

Ime datoteke sadrži znakove koji nisu dozvoljeni. Promenite njeno ime tako da ne počinje ili se završava razmakom, da se ne završava tačkom ili da ne uključuje bilo koji od ovih znakova / \ < > : * " ? |

Ova imena nisu dozvoljena za datoteke ili fascikle: AUX, PRN, NUL, CON, COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, LPT9

Datoteka se neće otpremiti ako se ne uklapa u dostupan OneDrive prostor skladištenje. Da biste videli koliko vam je preostalo prostora ili da biste dobili još prostora za skladištenje, idite na stranicu "Skladište".

Ime datoteke (uključujući putanju) predugačko je. Ime datoteke i putanja moraju da sadrže manje od 442 znaka. Skratite ime datoteke ili imena potfascikli u usluzi OneDrive ili izaberite potfasciklu koja je bliže fascikli najvišeg nivoa, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Datoteka je možda premeštena, preimenovana ili izbrisana pre nego što ste pokušali da je otpremite. Pronađite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite.

Napomena: Ovu poruku možete dobiti ako ste premestili datoteku na računaru nakon automatskog otpremanja.

Datoteka je možda otvorena u drugoj aplikaciji. Sačuvajte promene u datoteci, zatvorite aplikaciju, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Saznajte više

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×