Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.
Rešavanje problema sa otpremanjem datoteka na veb lokaciju OneDrive

U ovom članku pronaći ćete rešenja za neke od poruka o grešci koje ćete možda videti kada otpremate datoteke na veb OneDrive sajtu.

Razvijte odeljak ispod da biste videli opšte probleme ili poruke o grešci koje možete dobiti kada pokušate da otpremite datoteke sa veb sajta OneDrive, zajedno sa mogućim rešenjima.

Ako automatsko otpremanje sa kamere ne funkcioniše ili ako se otpremaju samo neke slike, pratite ove korake:

 1. Isključite otpremanje sa kamere u postavkama aplikacije OneDrive (korake možete da pronađete u vodičima za to kako da koristite OneDrive na iOS ili OneDrive za Android).

 2. Idite na OneDrive veb sajt i preimenujete fasciklu „Snimci kamere“. 

 3. Uverite se da imate dobru mrežnu Wi-Fi mreže.

 4. Uključite otpremanje sa kamere da biste ponovo pokrenuli otpremanje slika snimaka kamere sa mobilnog uređaja u oblak.

  Savet:  OneDrive ne može da otprema fotografije optimizovane za iCloud. Da biste isključili optimizaciju, dodirnite stavku Postavke> iCloud> Fotografije i opozovite stavku Optimizacija skladišta.

Tu poruku možda dobijate zbog nekog od ovih razloga:

 • Došlo je do problema sa uslugom OneDrive. Pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

 • Veza sa uslugom OneDrive izgubila se tokom prenosa datoteke ili niste bili prijavljeni u OneDrive. Prijavite se u OneDrive pomoću Microsoft naloga, a zatim ponovo pokušajte da otpremite datoteku.

 • Nemate dozvolu za pristup datoteci (samo za poslovni ili školski nalog). Ako je datoteka na serveru, uverite se da možete da otvorite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite. Obratite se administratoru mreže za više informacija o tome kako da dobijete dozvolu za pristup datoteci.

 • Nemate dozvolu za otpremanje datoteke u fasciklu koju ste izabrali. Izaberite fasciklu za koju imate dozvolu za uređivanje, a zatim ponovo pokušajte da otpremite datoteku.

 • Tip datoteke nije podržan.

  • Fotografije mogu da budu u ovim uobičajenim formatima: JPEG, JPG, TIF, TIFF, GIF, PNG, RAW.
   Ili mogu da budu u ovim ređe uobičajenim formatima: BMP, DIB, JFIF, JPE, JXR, EDP, PANO, ARW, CR2, CRW, ERF, KDC, MRW, NEF, NRW, ORF, PEF, RAF, RW2, RWL, SR2, SRW.

   Savet:  OneDrive ne može da otprema fotografije optimizovane za iCloud. Da biste isključili optimizaciju, dodirnite stavku Postavke> iCloud> Fotografije i opozovite stavku Optimizacija skladišta.

  • Video zapisi mogu da budu u ovim uobičajenim formatima: AVI, MOV, WMV, ASF, MP4.
   Ili mogu da budu u ovim ređe uobičajenim formatima: 3G2, 3GP, 3GP2, 3GPP, M2T, M2TS, M4V, MP4V, MTS, WM, LRV. Saznajte više o video formatima koje možete da reprodukujete na veb lokaciji OneDrive.

Da biste otpremili datoteke u novu fasciklu u usluzi OneDrive, prvo kreirajte fasciklu, a zatim otpremite datoteke u nju. Sa veb lokacije OneDrive nije moguće otpremiti datoteke koje imaju 0 bajtova.

Savet: Uz aplikaciju OneDrive možete da otpremite čitave fascikle u OneDrive čak i bez posetite veb OneDrive lokacije.

Puna putanja (uključujući ime datoteke) je predugačka. Putanja mora da sadrži manje od 442 znaka. Skratite ime datoteke ili imena potfascikli u usluzi OneDrive ili izaberite potfasciklu koja je bliže fascikli najvišeg nivoa, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Da biste otpremite u određenu fasciklu, pronađite odredišnu fasciklu, a zatim izaberite stavku Otpremi.

Uverite se da je lični trezor otključan pre nego što probate da otpremite datoteke u njega.

Ako nemate pretplatu naMicrosoft 365, možete da dodate do tri datoteke u lični trezor. Ako imate pretplatu, možete da dodate koliko god datoteka želite (do ograničenja skladišta).

Izaberite stavku Zameni da biste zamenili postojeću datoteku ili izaberite Zadrži obe da biste preimenovali datoteku koju otpremate.

„Ime datoteke već postoji” greška u veb korisničkom Interfejsu za OneDrive

Napomena: Ako datoteka nema oznaku tipa, nije moguće otpremiti je na lokaciju koja sadrži fasciklu sa istim imenom.

Odaberite datoteku koju pokušavate da zamenite. U nekim slučajevima može da bude lakše da sačuvate ili preuzmete datoteku sa novim imenom datoteke, izbrišete originalnu datoteku i preimenujete novu datoteku na ime originalne datoteke.

Ako koristite Microsoft Edge ili noviju verziju drugog popularnog veb pregledača, možete da otpremate datoteke na OneDrive veličine do 250 GB veličine. Ako koristite stariji veb pregledač, maksimalna veličina datoteke je 300 MB.

OneNote beležnice sačuvane u OneDrive ograničene su na 2 GB.

Saveti: 

 • Ako koristite OneDrive aplikaciju, možete da otpremite datoteke veličine 250 GBveličine.

 • Za prenos velikih datoteka ili mnogo datoteka preporučujemo da dodate datoteke u OneDrive aplikaciju za stone računare umesto da koristite dugme Otpremi na veb lokaciji.

Datoteka se neće otpremiti ako se ne uklapa u prostor koji je dostupan za skladištenje. Da biste videli koliko vam je preostalo prostora ili da biste nabavili još prostora za skladištenje, preći na stranicu "Skladište".

Ime datoteke sadrži znakove koji nisu dozvoljeni. Promenite njeno ime tako da ne počinje ili se završava razmakom, da se ne završava tačkom ili da ne uključuje neke od ovih znakova: / \ < > : * " ? |

Ova imena nisu dozvoljena za datoteke ili fascikle: AUX, PRN, NUL, CON, COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, LPT9.

Da biste preimenovali datoteku ili fasciklu pre nego što ih sačuvate ili otpremite, izaberite datoteku ili fasciklu i pritisnite taster F2. Korisnici Mac računara trebalo bi da preimenovanje datoteke ili fascikle tako što će ih izabrati, a zatim izabrati taster return.

Datoteka je možda premeštena, preimenovana ili izbrisana pre nego što ste pokušali da je otpremite. Pronađite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite.

Datoteka je možda otvorena u drugom programu. Sačuvajte promene u datoteci, zatvorite program, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Ako je datoteka na prenosivom uređaju, kao što je CD ili USB fleš disk, datoteka možda nije dostupna. Proverite da li je prenosivi uređaj ispravno povezan sa računarom, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Ako pokušavate da otvorite datoteku iz starije verzije programa Excel, možete prvo da pokušate da otvorite Excel, a zatim da otvorite datoteku odatle.

Ili ćete možda morati da podesite stariju verziju programa Excel kao podrazumevanu:

 1. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte Kontrolna tabla, a zatim je izaberite sa liste rezultata ili izaberite stavku Unesite.

 2. Izaberite stavku Programi > Podrazumevani programi > Podešavanje podrazumevanih programa.

 3. Izaberite stariju verziju programa Excel (na primer Excel 2016), izaberite stavku Postavi ovaj programkao podrazumevani , a zatim kliknite na dugme U redu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×