Rešavanje problema sa otpremanjem datoteka na veb lokaciju OneDrive

Rešavanje problema sa otpremanjem datoteka na veb lokaciju OneDrive

Ovo su neke poruke o grešci koje možete dobiti kada pokušate da otpremite datoteke sa OneDrive veb sajta sa mogućim rešenjima. Pomoć za datoteke koje se ne sinhronizuju potražite u članku Kako se rešavaju problemi sa sinhronizacijom usluge OneDrive.

Problemi sa snimcima kamere

Pratite ove korake ako automatsko otpremanje sa kamere ne funkcioniše ili ako se otpremaju samo neke slike:

 1. Isključite otpremanje fotoaparata u postavke aplikacije OneDrive (korake možete da pronađete u vodičima za korišćenje usluge OneDrive na iOS ili OneDrive for Android).

 2. Idite na OneDrive veb sajt i preimenujete fasciklu „Snimci kamere“. 

 3. Uverite se da imate dobru Wi-Fi vezu za Wi-Fi ili mobilne mreže.

 4. Uključite otpremanje kamere da biste ponovo pokrenuli otpremanje slika sa mobilnog uređaja u Cloud.

  Savet: OneDrive ne može da otprema fotografije optimizovane za iCloud. Da biste isključili optimizaciju, dodirnite stavku postavke> iCloud> fotografije i opozovite izbor u polju za optimizovanje.

OneDrive ne može da otpremi ovu datoteku

Tu poruku možda dobijate zbog nekog od ovih razloga:

 • Došlo je do problema sa uslugom OneDrive. Pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

 • Veza sa uslugom OneDrive izgubila se tokom prenosa datoteke ili niste bili prijavljeni u OneDrive. Prijavite se u OneDrive pomoću Microsoft naloga, a zatim ponovo pokušajte da otpremite datoteku.

 • Nemate dozvolu za pristup datoteci. Ako je datoteka na serveru, uverite se da možete da otvorite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite. Obratite se administratoru mreže za više informacija o tome kako da dobijete dozvolu za pristup datoteci.

 • Nemate dozvolu za otpremanje datoteke u fasciklu koju ste izabrali. Izaberite fasciklu za koju imate dozvolu za uređivanje, a zatim ponovo pokušajte da otpremite datoteku.

Datoteka sa ovim imenom već postoji

Izaberite stavku Zameni da biste zamenili postojeću datoteku ili Zadrži obe da biste preimenovali datoteku koju otpremate.

„Ime datoteke već postoji” greška u veb korisničkom Interfejsu za OneDrive

Napomena: Ako datoteka nema oznaku tipa, nije moguće otpremiti je na lokaciju koja sadrži fasciklu sa istim imenom.

Nije moguće zameniti ovu datoteku zato što je otvorena

Odaberite datoteku koju pokušavate da zamenite. U nekim slučajevima može da bude lakše da sačuvate ili preuzmete datoteku sa novim imenom datoteke, izbrišete originalnu datoteku i preimenujete novu datoteku na ime originalne datoteke.

Žao nam je, OneDrive ne može da otprema fascikle ili prazne datoteke

Da biste otpremili datoteke u novu fasciklu u usluzi OneDrive, prvo kreirajte fasciklu, a zatim otpremite datoteke u nju. Sa veb lokacije OneDrive nije moguće otpremiti datoteke koje imaju 0 bajtova.

Savet: Pomoću OneDrive aplikacije možete da otpremite čitave fascikle u OneDrive a da ne morate da idete na OneDrive Veb lokaciju.

Ova datoteka je prevelika

Ako koristite Microsoft Edge ili noviju verziju drugih popularnih Veb pregledača, možete da otpremate datoteke u OneDrive koje su u veličini 100GB. Ako koristite stariji Veb pregledač, maksimalna veličina datoteke je 300 MB.

OneNote beležnice sačuvane u usluzi OneDrive ograničeno je na 2 GB.

Saveti: 

 • Možete da otpremite datoteke 100GB po veličini ako koristite aplikaciju OneDrive. (Ako se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga, maksimalna veličina datoteke je 15 GB.)

 • Za prenos velikih datoteka ili mnogo datoteka preporučujemo da dodate datoteke u OneDrive aplikaciju za stone računare, umesto da koristite dugme „Otpremi“ na veb sajtu.

Nemate dovoljno skladišta

Datoteka se neće otpremiti ako se ne uklapa u prostor koji je dostupan za skladištenje. Da biste videli koliko vam je preostalo prostora ili da biste dobili još prostora za skladištenje, pređite na stranicu „Skladište“.

OneDrive ne može da otpremi ovu datoteku na ovu lokaciju

Puna putanja (uključujući ime datoteke) je predugačka. Putanja mora da sadrži manje od 442 znaka. Skratite ime datoteke ili imena potfascikli u usluzi OneDrive ili izaberite potfasciklu koja je bliže fascikli najvišeg nivoa, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Da biste otpremili u određenu fasciklu: Pronađite odredišnu fasciklu, a zatim izaberite Otpremanje.

Ova datoteka sadrži ograničene znakove

Ime datoteke sadrži znakove koji nisu dozvoljeni. Promenite njeno ime tako da ne počinje ili se završava razmakom, da se ne završava tačkom ili da ne uključuje neke od ovih znakova: / \ < > : * " ? |

Ova imena nisu dozvoljena za datoteke ili fascikle: AUX, PRN, NUL, CON, COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, LPT9

Da biste preimenovali datoteku ili fasciklu pre nego što ih sačuvate ili otpremite, izaberite datoteku ili fasciklu i pritisnite taster F2. Korisnici Mac računara trebalo bi da preimenuju datoteku ili fasciklu tako što će ih izabrati i pritisnuti taster Return.

OneDrive ne može da pronađe ovu datoteku

Datoteka je možda premeštena, preimenovana ili izbrisana pre nego što ste pokušali da je otpremite. Pronađite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite.

OneDrive ne možete da pristupi ovoj datoteci

Datoteka je možda otvorena u drugom programu. Sačuvajte promene u datoteci, zatvorite program, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Ako je datoteka na prenosivom uređaju, kao što je CD ili USB fleš disk, datoteka možda nije dostupna. Proverite da li je prenosivi uređaj ispravno povezan sa računarom, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Nije moguće otpremiti u OneDrive lični trezor

Uverite se da je lični trezor otključan pre nego što pokušate da otpremite datoteke na njega.

Ako nemate pretplatu naMicrosoft 365, možete da dodate samo tri datoteke u ličnom trezoru. Ako imate pretplatu, možete da dodate koliko god datoteka želite (do ograničenja skladišta).

Saznajte više

Kako da otkažete ili zaustavite sinhronizaciju u usluzi OneDrive

Šta znače kodovi OneDrive grešaka?

Još ispravki za nedavne probleme sa programom OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×