Saradnja sa Teams, SharePoint i drugim OneDrive

Organizacije i timovi dolaze u sve različite oblike i veličine, a članovi tima mogu biti lokalni ili rašireni širom sveta. Oni mogu da uključuju prodavce i izvođače radnog vremena zajedno sa zaposlenima sa punim radnim vremenom.  Inicijative i rad mogu da su deo timova preduzeća, organizacija i malih projekata.

Microsoft 365 – uključujući Teams, SharePoint i OneDrive – dizajniran je tako da bude univerzalni ćaskanje kako biste članovima tima dali integrisane i fleksibilne načine za rad za projekte i zadatke.

Ovaj vodič se fokusira na moćne mogućnosti usluga Teams, SharePoint i OneDrive, uključujući skladištenje dokumenata, saradnju, deljenje i razgovore. Ne morate da koristite samo jednu alatku da biste obavili posao – svaka od njih radi zajedno kako bi pružila optimalnu produktivnost.

Evo primera toga kako možete da koristite ove usluge zajedno: Kada kreirate tim, automatski se kreiraju Office 365 grupe i SharePoint sajt tima. Dokumente možete otpremiti na lokaciju SharePoint tima. Zatim, kada radna verzija dokumenta specifikacije bude spremna za redigovanje, lako možete dodati datoteku u Teams tim i koristiti sistem zasnovan na ćaskanju da biste svima stavili do saznanja da je spremna za redigovanje. Članovi tima mogu da otvore datoteku u samom Teams počnu da prave izmene ili komentarišu. Ako član tima uskladišti datoteku u OneDrive, može da se doda i na Teams putem kartice Datoteke u programu Teams. Najbolje od svega je što možete da radite na mobilnim Teams, tako da članovi projekta mogu da rade sa bilo kog mesta.

Rezime

Ova tabela pruža rezime visokog nivoa za način na koji možete da Teams, SharePoint, i OneDrive u različitim situacijama. Pomerajte se nadole na stranici da biste dobili više informacija.

Primarni korisnici

Odlično za...

Kontrola deljenja i pristupa

Razgovori i komunikacija
 

Microsoft Teams ikona Teams

Tim

Project orijentisani timovi da imaju razgovor, rade zajedno u datotekama, pozivaju i sastaju se tačno tamo gde je posao u toku. 

Teams biti javna (otvorena svima u organizaciji) ili privatna (kontrolisano članstvo). 

Komunicirajte u realnom vremenu sa sastancima iz tima u okruženju zasnovanom na ćaskaju i sastancima na mreži.

Microsoft SharePoint ikona SharePoint

Tim, grupa, organizacija

Skladištite datoteke u oblaku i delite ih sa timom ili organizacijom pomoću snažnog upravljanja dozvolama i pravljenja funkcija koje su bogate za dodavanje na Teams kanal.

Delite datoteke sa timom, organizacijom i spoljnim korisnicima. Koristite Office 365 grupe da biste kontrolisali pristup na lokacijama tima ili podesili jače dozvole za lokacije i dokumente.

Komunikacija pomoću SharePoint Vesti. Vesti mogu da se dodaju i Teams kanalu.  Možete i da dodate komentare i sviđanja SharePoint stranicama.

Microsoft OneDrive ikona OneDrive

Pojedinačni i timski

Skladištite i sinhronizujte datoteke u oblaku i pristupate im sa bilo kog mesta na bilo kom uređaju. Idealno za rad u toku i deljenje sa određenim pojedincima.

Dokumenti su privatni dok ih ne delite. Delite datoteke pojedinačno i Kancelarija dokumente istovremeno sa drugima.

Komentarišite dokumente i koristite znak @sa nečijim imenom. Osoba koju ste spomenuti prima e-poruku sa linkom ka vašem komentaru. 

Korišćenje Teams, SharePoint i OneDrive

Datoteke možete da skladištite i delite pomoću SharePoint, OneDrive i Microsoft Teams. SharePoint svaku od ovih alatki, ali svaku od njih možete da iskoristite na sopstvene načine kako biste ubrzali saradnju i efikasnost u različitim situacijama. 

Napomene: 

Microsoft Teams ikona Microsoft Teams

Kada sarađujete u realnom vremenu, možete lako da pristupite datotekama koje su važne vašem projektu.  Datoteke deljene Microsoft Teams dostupne su tačno tamo gde vodite razgovore i sastanke i vaš tim može da ih poseduje zajedno. Dokumenti deljeni Microsoft Teams skladište se SharePoint, tako da dobijate najbolje iz oba sveta.

Možete da komunicirate putem u niti i neograničenog ćaskanja i držite sve u toku. U Microsoft Teams, takođe možete privatno da ćaskate sa bilo kog kontakta, čak i kada su van mreže – što je naročito praktično kada je kontakt u drugačijoj vremenskoj zoni. Uz neograničnu istoriju razgovora, razmene možete da započnete i nastavite u bilo kom trenutku. Koristite privatno ćaskanje da biste sarađivali na dokumentu u realnom vremenu i nastavili saradnju nakon poziva. Možete čak i da zakačite važna ćaskanja kako bi lako bilo pretraženo.

Teams može da bude javna ili privatna.  Javni timovi su otvoreni za sve u vašoj organizaciji. Članstvom u privatnim timovima se upravlja. 

Saznajte više o Microsoft Teams.

Microsoft SharePoint ikona SharePoint

Svaki Teams ima SharePoint tima, a svaki SharePoint tima ima Teams kanal. SharePoint je odličan za skladištenje datoteka u oblaku i pravljenje pristupačnih širokoj publici. Možete da iskoristite robusno upravljanje dozvolama za datoteke, tokove procesa dokumenta, smernice za zadržavanje i još mnogo toga.  Evo načina za rad sa SharePoint:

  • Sarađujte na datotekama u programu Teams, kreirajte stranice, koristite deljenu beležnicu i koristite integrisanu grupu Office 365 da biste spojili razgovore, kalendare i zadatke.

  • Unakrsno vlasništvo i dozvole na veću kolekciju ljudi. Ako je dokument važan za uspeh projekta, dobra je ideja da, osim vas, i druge osobe mogu da kontrolišu šta se dešava na lokaciji.

  • Dodeli dozvole na osnovu lokacije, umesto na pojedinačnim dokumentima. Ako osobe imaju pristup lokaciji tima, onda imaju pristup i dokumentima uskladištenim na lokaciji.

  • Kreirajte privlačne i efikasne stranice lokacije za organizovanje informacija, objavljivanje vesti, obezbeđivanje kontakt informacija i obezbeđivanje navigacije dokumentima, medijima i drugim tipovima informacija.

Saznajte više oSharePoint.

Microsoft OneDrive ikona OneDrive

Na dokumentima na OneDrive možete bezbedno da uskladištite lične datoteke ili dokumente na OneDrive. Razmišljajte o tome kao o svom ličnom odmoru – verziji mojih dokumenata u oblaku. Datoteke su uvek sinhronizovane i dostupne za pristup čak i kada ste van mreže. Ako OneDrive, datoteke su uvek sa vama i spremne su za deljenje. U pogledu dugoročnosti, OneDrive je odličan za posao koji je u toku. Evo nekih primera kako možete da iskoristite prednosti OneDrive:

  • Želite da delite pojedinačne datoteke sa samo nekoliko osoba ili da ih uopšte ne delite.

    Dokumenti koje stavite u OneDrive su privatni dok ih ne delite. Možete da delite datoteke pojedinačno i Kancelarija na dokumentima istovremeno sa drugima. To čini OneDrive za posao ili školu sjajnu opciju za radne verzije dokumenata koje niko drugi ne treba da vidi. Na primer, pišete poruku na blogu koja možda nije povezana sa projektom i želite da je nekoliko kolega pregleda pre nego što je objavite. U ovom slučaju, očekujete da će ljudi jednom koristiti dokument bez potrebe za dodatnim skladištenjem ili informacijama o kontekstu. Sve što im je potrebno jesu veza ka dokumentu i dozvola za uređivanje. Pored toga, možete da komentarišete dokumente i koristite znak @uz nečije ime, a osoba koju ste spomenuti prima e-poruku sa linkom ka komentaru. 

  • Objavite datoteku iz OneDrive na Teams na kanalu za redigovanje.

  • Ne možete da identifikujete postojeću lokaciju tima kojoj dokument pripada i ne verujete da namena dokumenta garantuje kreiranje novog.

Dodatne informacije potražite u temi Da li treba da sačuvam dokumente OneDrive za lokaciju tima? 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×