Učenje rasporeda prikaza table kalendara u prikazu Outlook sa čitača ekrana

Ovaj članak je namenjen osobama sa oštećenjima vida ili kognitivnih sposobnosti koje koriste program čitača ekrana kao što su programi kompanije Microsoft: „Narator“, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite matičnu stranicu Microsoft podrške.

Saznajte više o funkcijama prikaza table kalendara u aplikaciji Outlook na vebu i kako da ih koristite zajedno sa tastaturom i čitača ekrana. Testirali smo ga sa Naratorom u programimaMicrosoft Edge i JAWS i NVDA u pregledaču Chrome, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana i veb pregledačima ako prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Da biste saznali više o tasterskih prečica za rad sa prikazom table kalendara, pogledajte tasterske prečice za Outlook.

Napomene: 

  • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

  • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

  • Kada koristite Outlook na vebu, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog Outlook na vebu pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulaženje u komande i izlaz iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne Outlook na vebu.

Da biste otvorili prikaz table dok vam je kalendar Outlook na vebu otvoren, pritisnite kombinaciju tastera Shift+Alt+6.

Da biste se kružili po glavnim elementima prikaza table, pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete "Dugme 'Preskoči na novi događaj'". Zatim pritiskjte taster Tab dok ne čujete ime elementa u koji želite da premestite, a zatim pritisnite taster Enter. Glavni elementi su:

  • Dugme "Novi događaj". Pritisnite taster Enter da biste počeli da pravite novi događaj kalendara u novom iskačućem prozoru.

  • Traka sa alatkama "Opcije prikaza kalendara". Koristite tastere sa strelicama nalevo i nadesno da biste pregledali opcije za premeštanje fokusa na trenutni dan, dodavanje i brisanje stavki table i promenu prikaza kalendara prikazanog na tabli, na primer. Pritisnite taster Enter da biste napravili izbor.

    Napomena: Ako čitač ekrana najavljuje da je stavka menija skupila, na primer "Dodaj na tablu, stavka menija, skupila", pritisnite razmaknica da biste razvili meni, koristite tastere sa strelicama nadole i nagore da biste pregledali opcije i pritisnite taster Enter da biste izabrali.

  • Sama tabla. Pritisnite taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab da biste se pomerali između stavki koje imate na tabli i unutar njih. To može da obuhvata kalendare, liste zadataka, lepljive beleške, veze, ciljeve, pa čak i podsetnike.

  • Dugme "Povratne informacije". Pritisnite taster Enter da biste otvorili okno "Povratne informacije" za slanje povratnih informacija e-poštom Microsoft.

  • Kontrole za zumiranje. Koristite tastere sa strelicama nalevo i nadesno da biste pregledali opcije za uvećavanje i umanjenje i uspostavili početne vrednosti nivoa zumiranja. Pritisnite taster Enter da biste napravili izbor.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pravljenje table kalendara u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje stavki na tablu kalendara u programu Outlook

Tasterske prečice za Outlook

Osnovni zadaci pri korišćenju čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i Outlook kalendar

Tehnička podrška za korisnike sa poteškoćama

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×