Umetanje obrasca ili testa u PowerPoint

Umetanje obrasca ili testa u PowerPoint

Savet: Pravljenje ankete, testa ili upitnika pomoću usluge Microsoft Forms. Želite da napravite naprednu anketu? Isprobajte Dynamics 365 korisnički glas.

Možete da kreirate novi obrazac ili test u Microsoft Forms i da ga umetnete u PowerPoint prezentaciju.

Napomene: 

 • Umetanje obrasca dostupno je samo za Office 365 obrazovanje i Microsoft 365 Apps za manje firme klijenata sa verzijom 1807 (izdanje 16.0.10711.20012) ili novije verzije programa PowerPoint za Microsoft 365 na RAČUNARU. U ovom trenutku Umetanje obrasca nije dostupno za PowerPoint za veb.

 • Osobe koje odgovaraju na obrazac ili kviz mogu da koriste PowerPoint na RAČUNARU, Macosu ili vebu.

Kreiranje novog obrasca ili testa

 1. Prijavite se u Microsoft 365 pomoću poslovnih ili školskih akreditiva.

 2. Otvorite PowerPoint prezentaciju i odaberite slajd u kojem želite da umetnete obrazac ili kviz.

 3. Na kartici Umetanje izaberite stavku Obrasci.

  Ikona Forms u programu PowerPoint

  Napomena: Ako ne vidite obrasce na kartici Umetanje , administrator je možda isključio ovu funkciju za vašu organizaciju. Obratite se administratoru da biste uključili funkciju Obrasci u PowerPoint za organizaciju.

  Važno: Ako ne možete da umetnete obrazac, uverite se da Veb programski dodaci nisu onemogućili. U PowerPoint izaberite stavke datoteke > Opcije > Centar za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost. U dijalogu Centar za pouzdanost odaberite stavku pouzdani programski dodaci. U okviru koristite ove postavke za upravljanje Veb programskim katalozima, opozovite izbor oba, Nemojte da omogućite bilo koje veb programske dodatke da počnu i ne dozvoljavate Veb programskim dodacima iz Office prodavnice za pokretanje.

 4. Tabla sa obrascima će se otvarati i usidriti na desnoj strani PowerPoint prezentacije.

 5. U okviru Moji obrasci kliknite na dugme + novi obrazac ili + novi kviz da biste počeli da kreirate obrazac ili kviz.

  Okno Microsoft Forms u programu PowerPoint

  Otvara se novi prozor sa praznim obrascem i podrazumevanim naslovom („Obrazac bez naslova“). Saznajte više o tome kako da kreirate obrazac ili kreirate kviz.

 6. Kada završite sa kreiranjem obrasca ili testa, on će biti ugrađen na PowerPoint slajdu i pojaviće se na vrhu liste Moji obrasci u okviru + novi obrazac i + novo polje "kviz".

Umetanje postojećeg obrasca ili testa

 1. U okviru Moji obrasci na tabli Pronađite obrazac ili test koji želite da umetnete u slajd.

 2. Zadržite pokazivač iznad naslova obrasca ili testa i kliknite na dugme Umetni.

  Umetanje obrasca ili testa iz okna Microsoft Forms u programu PowerPoint

  Možete i da izaberete stavku Uredi ako imate više promena koje treba da izvršite ili želite da pregledate rezultate obrasca ili testa.

 3. Obrazac ili kviz je sada ugrađen u PowerPoint slajdu.

Napomena: Ako pokušate da umetnete obrazac u slajd, ali pogledajte poruku o grešci, Office 365 je konfigurisan da spreči pojedinačno preuzimanje i izvršenje programskih dodataka u Office prodavnici, pristupite administratoru da biste uključili funkciju. Administratori mogu da se prijave u https://admin.Microsoft.com, a zatim izaberite stavku postavke > Postavke > aplikacije i usluge u vlasništvu korisnika. Za opciju, dozvolite korisnicima da pristupe Office prodavnici, administrator može da je prijavi tako da omogući osobama u vašoj organizaciji da umetnu obrazac u PowerPoint. Imajte na umu da će biti potrebno nekoliko sati da promena stupi na snagu. Saznajte više.

Deljenje za prikupljanje odgovora

Delite PowerPoint slajdove sa drugima putem e-pošte, programa OneNote, timova i drugih Office aplikacija. Primaoci slajdova mogu da popune obrazac i podnesu odgovore bez napuštanja programa PowerPoint.

Saznajte više o tome kako da delite PowerPoint prezentaciju sa drugima. Možete da delite i jedan PowerPoint slajd sa nekom drugom.

Potvrdite odgovore na obrazac

Da biste videli odgovore na obrazac ili kviz, prijavite se na Microsoft 365 nalog na adresi https://Forms.Office.com/. Otvorite odgovarajući obrazac sa stranice Moji obrasci , a zatim izaberite karticu Odgovori na vrhu stranice. Saznajte više.

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da čujemo šta imate da kažete! Posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Takođe pogledajte

Šta je to Microsoft Forms?

Pravljenje obrasca pomoću usluge Microsoft Forms

Kreiranje testa pomoću usluge Microsoft Forms

Najčešća pitanja o usluzi Microsoft Forms

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×