Pravljenje grafikona

Pravljenje grafikona

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Kreiranje grafikona (grafikon) koji se preporučuje za vaše podatke, skoro isto onako brzo kao pomoću čarobnjaka za grafikone koji više nije dostupan.

Pravljenje grafikona

  1. Izaberite podatke za koje želite da kreirate grafikon.

  2. Kliknite na dugme UMETNI > preporučeni grafikoni.

  3. Na kartici Preporučeni grafikoni, pomerajte se kroz listu grafikona koje Excel preporučuje za vaše podatke, a zatim izaberite bilo koji grafikon da biste videli kako će podaci izgledati.

    Ako ne vidite grafikon koji vam se dopada, izaberite stavku Svi grafikoni da biste videli sve dostupne tipove grafikona.

  4. Kada pronađete grafikon koji vam se dopada, kliknite na njega > U redu.

  5. Koristite Elementi grafikona, Stilovi grafikonai Filteri grafikona dugmad pored gornjeg desnog ugla grafikona da biste dodali elemente grafikona kao što su ose naslova ili oznaka podataka, prilagodili izgled grafikona, ili promenili podatke koji su prikazani u polju grafikon.

  6. Da biste pristupili dodatnim dizajniranja i opcije oblikovanja, kliknite bilo gde na grafikonu da biste dodali karticu Alatke za GRAFIKONE na traci, a zatim izaberite željene opcije na karticama Dizajn i Oblikovanje .

Želite još?

Kopiranje Excel grafikona u drugi Office program

Pravljenje grafikona od početka do kraja

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×