Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napunite Surface koristeći napajanje koje je dizajnirano za Surface ili pomoću USB Type-C PD punjača (za Surface uređaje koji imaju USB-C port).

USB-C punjanje

Za Surface uređaje koji imaju USB-C port možete odabrati da punite uređaj koristeći taj port pomoću USB Type-C PD punjača. Ako odlučite da to uradite, imajte na umu sledeće:

 • Za najbolje performanse preporučujemo da koristite USB-C PD punjač koji pruža bar istu votku kao i napajanje koje je dizajnirano za Surface. Više informacija o Surface snabdevanja napajanju potražite u članku Surface napajanje i zahtevi za punjenje.

 • Ako povežete punjač sa donjim naponom ili USB-A punjač pomoću USB-A-A-USB-C kabla, uređaj se možda puni sporo ili ne. Neće koristiti Fast Charging. Umesto toga povežite preporučeni punjač.

 • Ako se baterija isprazni, a punjač koji koristite je 60W ili više, Surface će se odmah uključiti kada ga priključite. Ako koristite punjač koji koristi manje od 60W, Surface mora da se napuni do 10% pre nego što se uključi.

 • Surface ne možete da punite Surface punjač i USB-C punjač u isto vreme. Ako su obe povezane, Surface će se puniti samo sa Surface Connect punjača.

 • Surface Studio 2 ima USB-C port i Surface Studio 2+ ima 3 USB-C porta, ali ne dobijaju dolaznu moć putem USB-C. Trebalo bi da koristite kabl za napajanje naizmenične struje koji ste dobili uz Surface Studio 2 ili Surface Studio 2+ za napajanje.

Brzo punjanje

Novi Microsoft Surface uređaji podržavaju Fast Punjanje, tako da možete da provodite manje vremena puneći uređaj, a više vremena koristeći ga u pokretu. Brzo punjenje je dostupno prilikom punjenja sa bilo kojim USB-C portom na uređaju ili Surface Connect portu. Pomoću brzog punjenja možete da punite bateriju do 80% za oko sat vremena na većini uređaja po temperaturi od 25°C (77°F).

Napomena: Kako da znam da li moj uređaj podržava Fast Charging? Ako uređaj ima USB-C port, podržava i Fast Punjenje.

Brzo punjanje zahteva dve glavne stvari:

 • Dovoljno napajanja. Koristite Microsoft Surface napajanje koje je dizajnirano za Surface uređaj. Ako koristite USB Type-C PD punjač, on mora da obezbedi bar isti vat kao i napajanje koje je dizajnirano za Surface. Više informacija o Surface snabdevanja napajanju potražite u članku Surface napajanje i zahtevi za punjenje.

 • Odgovarajući opseg temperature za punjenje. Temperatura između 25C (77F) i 35C (95F).

Napomene: 

 • Za Surface Go, Surface Go 2, Surface Go 3, Surface Go 4 i Surface Laptop SE, moraćete da kupite drugo napajanje ili USB Type-C PD punjač koji je ocenjen sa 60W ili novijim verzijama.

 • Ako imate Surface baznu stanicu i koristite adapter za napajanje od 90W koji ste dobili uz njega, Fast Punjanje se može koristiti kada povežete baznu stanicu sa Surface uređajem.

Informacije na ovoj stranici primenjuju se na sledeće uređaje:

 • Surface laptop: Surface Laptop 3, Surface Laptop 4, Surface Laptop 5, Surface Laptop 6 za posao, Surface Laptop Go, Surface Laptop Go 2, Surface Laptop Go 3, Surface Laptop Studio, Surface Laptop Studio 2, Surface Laptop Studio 2, Surface Laptop SE

 • Surface Pro: Surface Pro 7, Surface Pro 7+, Surface Pro 8, Surface Pro X, Surface Pro 9, Surface Pro 10 za preduzeća

 • Surface Go: Surface Go, Surface Go 2, Surface Go 3, Surface Go 4

 • Surface Book:Surface Book 3

Srodna tema

Rešavanje problema sa USB-C uređajem na Surface uređaju

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×