Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje čitača ekrana za obaveštenja koja se dobijaju kada se datoteka ili fascikla promene u usluzi SharePoint

Ovaj članak je namenjen osobama koje koriste program čitača ekrana kao što su Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

Koristite SharePoint u sistemu Microsoft 365 tastaturu i čitač ekrana da biste kreirali upozorenja koja vas obaveštavaju o promenama u datotekama i fasciklama. Testirali smo ga sa Narator i JAWS, ali može da funkcioniše sa drugim čitače ekrana ako prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti. Kada kreirate upozorenje, možete da navedete način isporuke (e-pošta ili tekstualna poruka), kada se upozorenje šalje i koju vrstu promene ono aktivira.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft 365.

 • Kada koristite SharePoint u sistemu Microsoft 365, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog SharePoint u sistemu Microsoft 365 pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint u sistemu Microsoft 365.

Kreiranje upozorenje koje vas obaveštava kada se promeni datoteka ili fascikla

 1. U biblioteci dokumenata u kojoj želite da kreirate upozorenje, pritiskjte taster Tab dok ne čujete prvu ili trenutno izabranu stavku na listi datoteka i fascikli.

 2. Pritiskjte taster sa strelicom nagore ili nadole dok ne čujete stavku koju želite.

 3. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10 da biste otvorili kontekstualni meni.

 4. Pritiskaj taster sa strelicom nagore dok ne čujete "Obavesti me" i pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog Obavesti me kada se stavke promene.

 5. Pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Naslov upozorenja", a zatim otkucajte ime za upozorenje.

 6. Da biste naveli način isporuke, pritiskjte taster Tab dok ne čujete: "Radio dugme 'E-pošta'". Da biste izabrali drugi metod isporuke, ako je dostupan za vaš nalog, kao što je razmena tekstualnih poruka, pritisnite taster sa strelicom nadole.

  Savet: Ako izaberete opciju Tekstualna poruka (SMS), URL datoteke ili fascikle možete da imate i poslat u okviru tekstualne poruke. Pritiskate taster Tab dok ne čujete "Pošalji URL u tekstualnoj poruci (SMS)", a zatim pritisnite razmaknica da biste popunili polje za potvrdu.

 7. Ako kreirate upozorenje za fasciklu, da biste naveli koji tip promene pokreće upozorenje, pritiskjte taster Tab dok ne čujete: "Sve promene, radio dugme". Koristite taster sa strelicom nadole da biste se kruželi po opcijama dok ne čujete onu koje želite.

 8. Da biste naveli za koje događaje treba primati obaveštenja, pritiskaj taster Tab dok ne čujete: "Sve promene, radio dugme". Koristite taster sa strelicom nadole da biste se kruželi po opcijama dok ne čujete onu koje želite.

 9. Da biste naveli koliko često želite da primate obaveštenja, pritiskjte taster Tab dok ne čujete: "Send notificationimmediately, radio button" ("Odmah pošalji obaveštenje, radio dugme"). Koristite taster sa strelicom nadole da biste se kruželi po opcijama dok ne čujete onu koje želite.

  Ako izaberete dnevni ili sedmivni rezime, pritiskate taster Tab dok ne čujete dan ili vreme, a zatim koristite tastere sa strelicom nagore i nadole da biste definisali dan i vreme kada želite da budete obavešteni.

 10. Da biste sačuvali postavke obaveštenja, pritiskjte taster Tab dok ne čujete "U redu" i pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pregledanje istorije verzija datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za pregledanje aktivnosti datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i SharePoint Online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×