Sadržaj
×

Datum izdanja:

2.6.2022.

Verzija:

OS Verzije 19042.1741, 19043.1741 i 19044.1741

Napomena: Da bismo poboljšali informacije predstavljene na stranicama istorije i srodnim KB-ovima i učinili ih korisnijim našim klijentima, kreirali smo anonimnu anketu za deljenje komentara i povratnih informacija. 

NOVO 02.06.22
VAЋNO Ako instalirate ispravke Windows koristeći servisiranje slika van mreže i nemate instalirane ispravke od 22. marta 2022. ili novije, morate da instalirate stek ispravku servisiranja (KB5014032) pre nego što instalirate ovu ispravku. 

AŽURIRANO 2.6.22.
PODSETNIK Windows 10, verzija 20H2 je 10. maja 2022. dostigao kraj usluge za uređaje koji koriste izdanja Home, Pro, Pro Education i Pro za Workstations. Posle 10. maja 2022. ovi uređaji više neće dobijati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju sistema Windows 10 ili Windows 11.

Nastavićemo da pružamo sledeća izdanja: Windows 10 Enterprise Education, Windows 10 IoT Enterprise, Windows 10 Enterprise više sesija, Windows 10 na Surface Hub i Windows Server, verzija 20H2.

10.5.22.
OPOMENE Da biste ažurirali na neku od novijih verzija sistema Windows 10, preporučujemo da koristite odgovarajući paket omogućenih paketa (EKB). Korišćenje EKB-a ubrzava i olakšava ažuriranje i zahteva ponovno pokretanje. Da biste pronašli EKB za određeni OS, idite na odeljak Poboljšanja i izaberite ili dodirnite ime operativnog sistema da biste razvili odeljak koji može da se skuplja.

11/17/20

Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Za pregled verzije Windows 10 20H2, pogledajte njegovu stranicu istorije ažuriranja

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli Windows izdanja ispravnosti.

 Ističe

 •  Rešava redak problem koji sprečava Microsoft Excel ili Microsoft Outlook otvori.

 • Rešava problem koji utiče na okvir prozora režima IE.  

 • Rešava problem koji sprečava ažuriranje internet prečica.

 • Rešava problem zbog kog uređivač metoda unosa (IME) odbacuje znak ako unesete znak dok IME konvertuje prethodni tekst.

 • Rešava problem zbog kog je kopiranje datoteke sporije.

 • Rešava poznat problem koji utiče na određene GPU-ove i može da izazove neočekivano zatvaranje aplikacija ili povremenu problem koji utiču na neke aplikacije koje koriste Direct3D 9.

Poboljšanja

Napomena: Da biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Važno: Koristite EKB KB5003791 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 21H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje. 

Važno: Koristite EKB KB5000736 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 21H1.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 20H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Važno: Koristite EKB KB4562830 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 20H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Novi! Predstavlja novu verziju za sortiranje 6.4.3 koja rešava problem sortiranja koji utiče na katakanu poluširit japanske poluširit.

 • Sprečava korisnike da zaobilaze nametnuto upisivanje tako što prekida vezu sa internetom kada se prijave u Azure Active Directory (AAD).

 • Rešava problem koji može da pokrene AnyCPU aplikaciju kao 32-bitni proces.

 • Rešava problem koji sprečava Azure Desired State Configuration (DSC) scenarije koji imaju više delimičnih konfiguracija da rade kao što je očekivano.

 • Rešava problem koji utiče na pozive udaljene procedure (RPC) Win32_User ili Win32_Group WMI klasi. Član domena koji pokreće RPC kontakte primarni kontroler domena (PDC). Kada se više RPC poziva pojavljuje istovremeno kod mnogih članova domena, to može da preoptereti PDC.

 • Rešava problem do kojeg dolazi prilikom dodavanja pouzdanog korisnika, grupe ili računara koji ima jednoslojno poverenje na licu mesta. Pojavljuje se poruka o grešci "Izabrani objekat se ne podudara sa tipom odredišnog izvora".

 • Rešava problem koji ne prikazuje odeljak Brojači aplikacija u izveštajima o performansama alatke "Nadgledanje performansi".

 • Rešava redak problem koji sprečava Microsoft Excel ili Microsoft Outlook otvori.

 • Rešava problem sa curenjem memorije koji Windows sisteme koji koriste 24 časa svakog dana u sedmici.

 • Rešava problem koji utiče na okvir prozora režima IE.

 • Rešava problem koji sprečava ažuriranje internet prečica.

 • Rešava problem zbog kog uređivač metoda unosa (IME) odbacuje znak ako unesete znak dok IME konvertuje prethodni tekst.

 • Rešava problem koji dovodi do neuspešnog štampanja kada se aplikacija niskog integriteta (LowIL) odštampa u port bez vrednosti.

 • Rešava problem koji sprečava BitLocker da šifruje kada koristite opciju tihog šifrovanja.

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada primenite više WDAC smernica. To može da spreči pokretanje skripti kada smernice dozvoljavaju pokretanje skripti.

 • Rešava problem koji utiče na ponašanje i položaj oblika kursora miša za Application Guard Microsoft zaštitnika (MDAG), Microsoft kancelarija i Microsoft Edge. Do ovog problema dolazi kada uključite virtuelnu jedinicu za obradu grafike (GPU).

 • Rešava problem koji može da izazove prekid rada klijentske aplikacije udaljene radne površine kada završite sesiju.

 • Rešava problem sa pouzdanošću u usluzi mrežnog prolaza usluga terminala (TS Gateway) koji nasumično uzrokuje prekid veze klijenata.

 • Primenjuje istaknute stavke pretrage na uređaje koji su pridruženi domenu. Više informacija o funkciji potražite u članku Konfiguracija grupe: istaknute stavke pretrage u Windows. Istaknute stavke pretrage na poslovnoj skali možete konfigurisati pomoću Smernice grupe definisanih u datoteci Search.admx i Dobavljač rešenja u oblaku – pretraga.

 • Rešava problem koji prikazuje pogrešnu sliku za ikonu indikatora režima uređivača metoda unosa (IME) kada uključite smernice za umanjivanje fonta. Više informacija potražite u članku Blokiranje nepouzdanih fontova u preduzeću.

 • Rešava problem koji izaziva prikaz žutog znaka uzvika u Upravljač uređajima. Do toga dolazi kada Bluetooth uređaj oglašava izvor Naprednog profila audio distribucije (A2DP) (SRC).

 • Rešava problem zbog kog dobavljač klastera Windows Management Instrumentation (WMI) dobavljač (ClustWMI.dll) generiše visoku iskorišćenost CPU-WMIPRVSE.EXE.

 • Rešava problem zbog kog Microsoft upravljački program za deduplikaciju troši velike količine memorije koja nije stranica. Kao rezultat toga, to dovode do toga da sva fizička memorija na računaru prestane da se odaziva, što dovodi do toga da server prestane da se odaziva.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da kopiranje datoteka bude sporije zbog pogrešnog izračunavanja bafera za pisanje u okviru upravljača kešom.

 • Rešava problem koji može dovesti do toga da sistem prestane da se odaziva kada se korisnik odjavi Microsoft OneDrive je u upotrebi.

 • Rešava poznati problem koji može da spreči pokretanje diskova za oporavak (CD ili DVD) ako ste ih kreirali pomoću aplikacije pravljenja rezervne kopije i vraćanja u prethodno stanje (Windows 7) u programu Kontrolna tabla. Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravki Windows objavljenih 11. januara 2022. ili novije verzije.

 • Rešava poznat problem koji utiče na određene GPU-ove i može da izazove neočekivano zatvaranje aplikacija ili povremenu problem koji utiču na neke aplikacije koje koriste Direct3D 9. Možda ćete takođe dobiti grešku u evidenciji događaja u programu Windows Evidencije/aplikacije, a neispravnog modula je d3d9on12.dll, a kôd izuzetka je 0xc0000094.

 • Rešava problem koji sprečava kôd kontrole sistema datoteka (FSCTL_SET_INTEGRITY_INFORMATION_EX) da ispravno rukuje ulaznim parametrom.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 19042.1737, 19043.1737 i 19044.1737

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptome

Zaobilazno rešenje

Uređaji sa Windows kreiranim od prilagođenih vanmrežnih medija ili prilagođene ISO slike možda su Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge uklonjeni ovom ispravkom, ali nisu automatski zamenjeni novom Microsoft Edge. Ovaj problem se nailazi samo kada se kreiraju prilagođeni vanmrežni mediji ili ISO slike putem ubacivanja ove ispravke u sliku bez instaliranja samostalne stek ispravke servisiranja (SSU) objavljenog 29. marta 2021. ili novije.

Beleške To ne utiče na uređaje koji se direktno Windows Update da primaju ispravke. To uključuje uređaje koji koriste Windows Update za preduzeća. Svaki uređaj koji se povezuje sa Windows Update treba uvek da prima najnovije verzije SSU-a i najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) bez dodatnih koraka.

Da biste izbegli ovaj problem, obavezno prvo ubacite SSU koji je objavljen 29. marta 2021. ili kasnije u prilagođeni vanmrežni medijum ili ISO sliku pre nego što ubacite LCU. Da biste to uraditi sa kombinovanim SSU i LCU paketima koji se sada koriste za Windows 10 verziju 20H2 i Windows 10 verziju 2004, moraćete da izdvojite SSU iz kombinovanog paketa. Koristite sledeće korake da biste izdvojli SSU:

 1. Izdvojite cab iz msu pomoću ove komandne linije (koristeći paket za KB5000842 kao primer): razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.msu /f:Windows10.0-KB5000842-x64.cab <odredišnu putanju>

 2. Izdvojite SSU iz prethodno izdvojenog cab-a putem ove komandne linije: razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.cab /f:* <odredišnu putanju>

 3. Onda ćete imati SSU cab, u ovom primeru pod imenom SSU-19041.903-x64.cab. Prvo ubacite ovu datoteku u vanmrežnu sliku, a zatim LCU.

Ako ste već naišli na ovaj problem tako što ste instalirali operativni sistem pomoću prilagođenih medijuma na koje ovo utiče, možete da ga ublažite tako što ćete direktno instalirati novi Microsoft Edge pregledač. Ako vam je potrebna šira primena novog pregledača Microsoft Edge za preduzeća, pogledajte članak Preuzimanje i primena pregledača Microsoft Edge za preduzeća.

Nakon instaliranja ispravke od 21. juna 2021. (KB5003690), neki uređaji ne mogu da instaliraju nove ispravke, kao što su ispravke od 6. jula 2021. (KB5004945) ili novije. Dobićete poruku o grešci "PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING".

Dodatne informacije i privremeno rešenje potražite u članku KB5005322.

Primamo izveštaje da aplikacija Odsečak i skica možda neće uspeti da napravi snimak ekrana i da se možda neće otvoriti pomoću prečice na tastaturi (Windows taster + Shift + S) Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravke KB5010342 (8. februar 2022.) i novijih ispravki.

Ovaj problem je rešen u KB5014666.

Kada instalirate ovu ispravku, moguće je da će kartice IE režima u pregledaču Microsoft Edge prestati da se odazivaju kada sajt prikaže modalni dijalog. Modalni dijalog je obrazac ili dijalog koji zahteva da korisnik odgovori pre nego što nastavi sa radom ili izvrši interakciju sa drugim delovima veb stranice ili aplikacije.

Beleška za projektante Sajtovi na koje utiče ovaj problem pozivaju window.focus.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije Vraćanje poznatog problema (KIR). Imajte na umu da će možda biti potrebno do 24 časa da se rešenje automatski prenese na potrošačke uređaje i poslovne uređaje kojima se ne upravlja. Ponovno pokretanje vašeg Windows uređaja može pomoći da se rešenje brže primeni na vaš uređaj. Za uređaje kojima upravlja preduzeće koji su instalirali ispravku na koju ovo utiče i koji su naišli na ovaj problem mogu da ga reše tako što će instalirati i konfigurisati specijalne smernice grupe navedene u nastavku. Informacije o primeni i konfigurisanju ovih specijalnih smernica grupe potražite u članku Kako koristiti smernice grupe za primenu vraćanja poznatih problema

Preuzimanje smernica grupe sa nazivom smernica grupe: 

Važno Moraćete da instalirate i konfigurišete smernice grupe za svoju verziju operativnog sistema Windows da biste rešili ovaj problem.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Na osnovu scenarija instalacije, odaberite nešto od sledećeg:

 1. Za servisiranje slika van mreže:

  Ako slika nema LCU od 22. marta 2022. (KB5011543) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni samostalni 10. maj 2022. SSU (KB5014032) pre nego što instalirate ovu ispravku.

 2. Za Windows Server Update Services (WSUS) primenu ili prilikom instaliranja samostalnog paketa iz Microsoft Update kataloga: 

  Ako vaši uređaji nemate LCU od 11. maja 2021. (KB5003173) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni samostalni 10. avgust 2021. SSU (KB5005260) pre nego što instalirate ovu ispravku.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows usluga ažuriranja servera (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5014023.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 19042.1737, 19043.1737 i 19044.1737

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×